back to top
21.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

21.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Οι τράπεζες της ευρωζώνης είναι σε καλή κατάσταση και δεν είναι άμεσα εκτεθειμένες στη Sillicon Valley, τόνισε ο Πρόεδρος του Eurogroup Πασκάλ Ντόναχιου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.
Από την πλευρά του, ο Επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι ανέφερε ότι η οικονομία της ευρωζώνης βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από το αναμενόμενο, ωστόσο τόνισε ότι η αβεβαιότητα παραμένει πολύ υψηλή. Nωρίτερα ο αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα αυστηροποιήσει το ρυθμιστικό πλαίσιο στον τραπεζικό τομέα.
Επισήμανε ότι αυτοί που διαχειρίζονται προβληματικές τράπεζες πρέπει να απολυθούν, ενώ ξεκαθάρισε ότι οι επενδυτές στις χρεοκοπημένες τράπεζες δεν θα προστατευτούν. Διαβεβαίωσε τους αμερικανούς καταθέτες ότι τα χρήματα τους θα είναι εκεί όταν τα χρειαστούν.

Στο μικροσκόπιο με εισαγγελική εντολή μπαίνουν τα θανατηφόρα σιδηροδρομικά δυστυχήματα που σημειώθηκαν την τελευταία δεκαπενταετία στη χώρα.
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, ζήτησε από τον διοικητή του Οργανισμού να του διαβιβάσει όλα τα σχετικά έγγραφα και να ενημερώσει την εισαγγελική Αρχή, για το πόσα θανατηφόρα σιδηροδρομικά δυστυχήματα έγιναν, που έγιναν, πόσα θύματα είχαν και τι έγινε με την αναζήτηση ποινικών ευθυνών για τους υπαίτιους.

Αύριο στον ειδικό εφέτη Ανακριτή αναμένεται να απολογηθούν οι τρεις νέοι κατηγορούμενοι, οι δύο σταθμάρχες και ο επιθεωρητής, στους οποίους ασκήθηκε ποινική δίωξη την περασμένη εβδομάδα.

Το μεσημέρι της Τετάρτης ο κ. Γεραπετρίτης θα ενημερώσει την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Την ίδια ώρα, η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα ζητά με κοινοβουλευτική ερώτηση από την κυβέρνηση όλα τα έγγραφα διαπραγμάτευσης δημοσίου – ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη Βουλή.
Μεταξύ άλλων ζητούν να κατατεθούν αλληλογραφία και πρακτικά συναντήσεων υπουργείου Μεταφορών και ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τον Απρίλιο του 2019 που έκαναν φτερά 600 εκατ. ευρώ επενδύσεις και συστήματα ασφαλείας.

Την διαλεύκανση των αιτιών του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, ζητά με ψήφισμα του το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, με εισήγηση του Δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη. Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι θα συμπαρασταθεί, με κάθε δυνατό τρόπο, στις οικογένειες των θυμάτων. Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων και παράλληλα να ξεκινήσει διάλογος χωρίς ταμπού και αγκυλώσεις προκειμένου να μην ξανασυμβεί τέτοιο τραγικό γεγονός. Δικά τους ψηφίσματα κατέθεσαν Ανοιχτή Πόλη και Ανταρσύα στις γειτονιές της Αθήνας. Το ψήφισμα της Ανοιχτής Πόλης ψήφισε η παράταξη του Παύλου Γερουλάνου «Αθήνα Είσαι Εσύ».
Αποχή δήλωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας. Επανακρατικοποίηση του ΟΣΕ ζήτησε ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσύα στις γειτονιές της Αθήνας.

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής στην ευρωζώνη έχουν μετριάσει τον αρχικά υπερβολικό αντίκτυπο που είχε η απότομη αύξηση των τιμών της ενέργειας στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά, τονίζουν στο ανακοινωθέν τους οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης.
Eπισημαίνουν ότι αν δεν υπάρξουν νέοι κραδασμοί στις τιμές, τα μέτρα ενεργειακής στήριξης θα αρχίσουν να καταργούνται σταδιακά, συμβάλλοντας στη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων.

Επιφυλάξεις, για τις διατάξεις του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος που προβλέπουν ότι οι φορείς διαχείρισης ενέργειας, υδάτων και αποβλήτων θα εποπτεύονται από κοινή Ρυθμιστική Αρχή εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Συγκεκριμένα ο κ Καλογιάννης υποστήριξε πως ενέργεια και ύδατα είναι δύο αγαθά που έχουν διαφορετικές εμπορικές προσεγγίσεις και «αλληλοσυγκρουόμενες στοχεύσεις και πως μια κοινη ρυθμιστική αρχή θα καλούταν καθημερινά να σταθμίσει τα δύο αυτά αγαθά θέτοντας εν αμφιβόλω την αρχή της αντιπροσωπευτικότητας.

Την αναστολή της έκδοσης αδειών για κέντρα διασκέδασης στο Κολωνάκι αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας. Το μέτρο θα ισχύσει για δύο χρόνια και δεν αφορά όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά αποκλειστικά τα κέντρα διασκέδασης. “Είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Το Κολωνάκι είναι περιοχή γενικής κατοικίας. Γύρω και πάνω από τα κέντρα διασκέδασης ζει κόσμος” τόνισε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Κορομάντζος.

Tέλος στα σενάρια περί αύξησης του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, έβαλε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο Mega, αναφέροντας ότι οι μικτές κατώτατες αποδοχές δεν θα φθάσουν σε αυτό το ύψος.

Την ήττα με σκορ 81-73 γνώρισε ο Παναθηναϊκός από τον ΠΑΟΚ για την 18η αγωνιστική της Μπάσκετ Λιγκ

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και μέχρι το μεσημέρι στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
10 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα