back to top
16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Μητσοτάκης για Τέμπη: Θα αλλάξουμε όλα όσα μας πόνεσαν

Διαβάστε επίσης

«Όσο λυπημένοι και θυμωμένοι νιώθουμε, τόσο αποφασισμένοι είμαστε να αλλάξουμε όλα όσα μας πόνεσαν. Κενά δεκαετιών στις υποδομές, αλλά και απαράδεκτες συμπεριφορές κρατικών υπαλλήλων που, επίσης, δυστυχώς, έρχονται από το χθες», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη μετά την συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

«Αναλαμβάνοντας μάλιστα πλήρως την ευθύνη εκ μέρους του πολιτικού συστήματος, δήλωσα και δηλώνω ότι θα είμαι πρώτος στην μάχη για να ξεριζωθεί από την χώρα κάθε νησίδα του παλιού αναχρονιστικού κράτους. Αυτή είναι η μεγάλη μάχη την οποία πρέπει να κερδίσουμε», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Τη θεσμοθέτηση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου ανακοίνωσαν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την συνάντηση που είχαν νωρίτερα  στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι δύο ηγέτες έκαναν λόγο για μία διαδικασία οργανωμένου διακυβερνητικού διαλόγου και συμφώνησαν ότι πρόκειται για μία πολύ σημαντική απόφαση που ενδεχομένως έπρεπε να έχει ληφθεί εδώ και χρόνια, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδουλίδης.
Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την στήριξή του στην προσπάθεια του νέου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για πιο ενεργή συμμετοχή και της ΕΕ στον διάλογο για το Κυπριακό σημειώνοντας πως η χώρα μας υποστηρίζει μία πιο δυναμική ευρωπαϊκή εμπλοκή, την οποία προφανώς θα στηρίξει και θα διεκδικήσει.

Μάλιστα ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε εξάλλου την ελπίδα ότι μία βελτίωση στις σχέσεις με την Τουρκία μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο και στο Κυπριακό. Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στις σχέσεις με την γειτονική χώρα, «μετά από μία μακρά περίοδο προκλήσεων βιώνουμε σήμερα, στη συνέχεια των φονικών σεισμών που ανθρώπινα έφεραν τους δύο λαούς μας πιο κοντά, μία αποκλιμάκωση και μία πιο θετική συμπεριφορά».

«Στην στάση αυτή εμείς ανταποκριθήκαμε και θα ανταποκρινόμαστε πάντα σε ότι αποσκοπεί στη μείωση της έντασης και στο διάλογο», πρόσθεσε.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα