back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων των 07.00

Διαβάστε επίσης

Διενέργεια εκλογών τον Μάιο προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον Σταύρο Θεοδωράκη και στην εκπομπή του Alpha «Πρωταγωνιστές».

Αναφερόμενος στην σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «θα φροντίσω να πάρουμε ένα μεγάλο προβολέα και να ρίξουμε άπλετο φως, ακριβώς στο τι έγινε όχι μόνο το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου στο σταθμό της Λάρισας, αλλά πρέπει να ψάξουμε πώς φτάσαμε σε εκείνο το βράδυ», ενώ προανήγγειλε ότι θα συζητήσει και με την Ιταλίδα πρωθυπουργό για το ζήτημα της επένδυσης στους σιδηροδρόμους.

Ο πρωθυπουργός άσκησε κριτική στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον τρόπο που πολιτεύεται στο θέμα αυτό, ενώ υπογράμμισε ότι ” το τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης λειτουργούσε στη Λάρισα από τον Νοέμβριο του ‘22 και αυτό δεν επιδέχεται καμίας αμφιβολίας”.

Αναφερόμενος στον παραιτηθέντα υπουργό, Κώστα Καραμανλή είπε ότι το ζήτημα των ψηφοδελτίων θα το συζητήσει μαζί του όταν έρθει η ώρα.

«Για κρεσέντο πρωτόγνωρης επικοινωνιακής αναισθησίας», κάνει λόγο η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου προσθέτοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε αμέτοχος της μεγάλης εθνικής τραγωδίας και μοίρασε ευθύνες χωρίς αντίλογο, ενώ ο ίδιος δεν ανέλαβε καμία».

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για τις εκλογές, τόνισε ότι «αφού τίποτα πλέον δεν του βγαίνει, ανακοίνωσε, μέσα από το σόου που έστησε, εκλογές τον Μάιο γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τη Βουλή, τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα και την ίδια την Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Συνθήματα έξω από το σπίτι του δημοσιογράφου, Σταύρου Θεοδωράκη στο Χαλάνδρι έγραψαν αργά το βράδυ μέλη του Ρουβίκωνα, την ώρα που προβαλλόταν η συνέντευξη του πρωθυπουργού.

Στις ράγες επιστρέφουν σταδιακά τα τρένα και ο προαστιακός με τους μηχανοδηγούς ωστόσο να επισημαίνουν σε επιστολή τους προς τη διοίκηση της Hellenic Train ότι υπάρχουν ζητήματα χωρίς την επίλυση των οποίων κάποια από τα δρομολόγια δε μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Στις 04.45 το πρωί έφυγε το πρώτο δρομολόγιο από τον σταθμό Λαρίσης με προορισμό την Οινόη ενώ δεν θα πραγματοποιηθούν τα προγραμματισμένα δρομολόγια Θεσσαλονίκη-Δράμα και Θεσσαλονίκη-Φλώρινα.

Μέχρι να ολοκληρωθεί το σύστημα της τηλεδιοίκησης τα δρομολόγια θα είναι μειωμένα, και θα υπάρχουν αυστηρά δύο μηχανοδηγοί στους συρμούς και δύο σταθμάρχες στη βάρδια. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας athina984.gr.

Την επόμενη εβδομάδα θα φτάσουν στην Αθήνα εκπρόσωποι τεχνικών κλιμακίων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το θέμα των σιδηροδρόμων. Ο Γιώργος Γεραπετρίτης Υπουργός Επικρατείας και αρμόδιος για θέματα υποδομών και μεταφορών, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες, συναντήθηκε με αξιωματούχους της Κομισιόν και συζήτησαν τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να αναβαθμιστεί η ασφάλεια του δικτύου.

Εξόφθαλμα παράνομη χαρακτηρίζουν τη μετάταξη του σταθμάρχη Λάρισας, 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση που κατέθεσαν στους Υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών.

Εάν η Κίνα θέλει να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο στο ζήτημα της Ουκρανίας, ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θα έπρεπε να ζητήσει από τον Βλαντίμιρ Πούτιν τον τερματισμό της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, σχολίασε ο Λευκός Οίκος.

Οι ηγέτες της Κίνας και της Ρωσίας επικεντρώθηκαν στη στρατηγική συνεργασία μεταξύ των χωρών τους, επικρίνοντας τη Δύση, ενώ συζήτησαν επί ενός ειρηνευτικού σχεδίου 12 σημείων για τον τερματισμό των εχθροπραξιών στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος καταδίκασε χθες τα σχέδια της Βρετανίας να στείλει πυρομαχικά που περιέχουν μη εμπλουτισμένο ουράνιο και προειδοποίησε ότι η Μόσχα θα «απαντήσει».

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε ότι η απόφαση της Βρετανίας αφήνει όλο και λιγότερα βήματα πριν από μια πιθανή «πυρηνική σύγκρουση» μεταξύ Ρωσίας και Δύσης.

H Oυκρανία είναι το πρώτο θέμα στην ατζέντα των 27 ηγετών των κρατών-μελών της ΕΕ οι οποίοι συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες την Πέμπτη και την Παρασκευή, ενώ στο τραπέζι θα τεθούν και τα δημοσιονομικά.

Με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την υπαγωγή των υπηρεσιών ύδρευσης στη νέα διευρυμένη ρυθμιστική Αρχή, που θα αντικαταστήσει τη ΡΑΕ.

Από την ψηφοφορία απείχε ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι βουλευτές του δεν λαμβάνουν μέρος στις ψηφοφορίες από τις 31 Ιανουαρίου.

Διευθύνοντες σύμβουλοι τραπεζών της Γουόλ Στριτ και στελέχη της κυβέρνησης των ΗΠΑ, εξετάζουν το ενδεχόμενο κρατικής στήριξης στη First Republic Bank, για τη διάσωσή της, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.

Την ίδια ώρα, οι υπεύθυνοι προσλήψεων στα τραπεζικά ιδρύματα ανά τον κόσμο έχουν «πλημμυρίσει» με βιογραφικά από υπαλλήλους της Credit Suisse, οι οποίοι επηρεασμένοι από το κλίμα αβεβαιότητας, ψάχνουν τρόπο διαφυγής.

Σύμφωνα με το Bloomberg, δεκάδες βιογραφικά δέχθηκαν εταιρίες στη Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ.

Νέα υπόθεση μαστροπείας με θύμα ανήλικο κορίτσι. 14χρονη σε δομή ανηλίκων στη Νέα Σμύρνη φέρεται να είχε πέσει θύμα 29χρονου που την εξέδιδε σε ξενοδοχεία. Συνελήφθησαν τρία άτομα και αναζητείται άλλο ένα.

Ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον των τριών, κατά περίπτωση, ποινική δίωξη για μαστροπεία, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και παιδική πορνογραφία.

Στη σύλληψη ενός 27χρονου στην Κηφισιά προχώρησαν χθες οι αστυνομικές αρχές με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού. Λίγο πριν από τη σύλληψή του, σε χρονικό διάστημα μιας ώρας, ο κατηγορούμενος προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος δύο γυναικών.

Παρατείνονται ως τη Δευτέρα οι εγγραφές σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι με πιθανότητα τοπικών βροχών στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 10 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα