back to top
16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Γ. Χότζογλου: Ετοιμάζουμε κινητοποιήσεις μέσα στο καλοκαίρι

Διαβάστε επίσης

Για κινητοποιήσεις μέσα στο καλοκαίρι ετοιμάζεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό τουρισμό, όπως είπε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Ελευθερία Κουμάντου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επισιτισμού, Τουρισμού και Ξενοδοχείων, Γιώργος Χότζογλου .

«Αν δεν κηρυχθεί η κλαδική σύμβαση εργασίας ως υποχρεωτική και εάν δεν διευθετήσουν το επίδομα ανεργίας, δεν θα έχουμε ομαλή σεζόν, η απόφαση έχει ληφθεί και θα πάμε σε κινητοποιήσεις» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν πρόκειται να ανεχτούμε άλλη τέτοια κατάσταση από την πολιτεία και από μερίδα εργοδοτών» πρόσθεσε και ζήτησε την να κηρυχθεί η κλαδική σύμβαση εργασίας που υπογράφηκε τον Δεκέμβριο ως γενικώς υποχρεωτική για όλες τις επιχειρήσεις της χώρας και να επανέλθει το επίδομα ανεργίας για τους χειμερινούς μήνες, στα προ μνημονίου επίπεδα».

Ο Γιώργος Χότζογλου χαρακτήρισε την κατάσταση τραγική η οποία δεν σώζεται με τους μετακλητούς εργάτες που σχεδιάζει να φέρει η κυβέρνηση από το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, τη Συρία και την Αίγυπτο.

«Δεν μας λείπουν λαντζέρηδες και καθαριστές, μας λείπουν, σύμφωνα με το ΣΕΠΕ, επτά  χιλιάδες καμαριέρες, πέντε χιλιάδες σερβιτόροι και ένα άκρως εξειδικευμένο προσωπικό, όπως μάγειρες που είναι είδος προς εξαφάνιση.  Ελπίζουμε ότι έστω και στο παρά πέντε, η κυβέρνηση να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να δώσει κίνητρα και να επιστρέψουν οι επαγγελματίες στον κλάδο» υπογράμμισε.

Τέλος ανέφερε ότι από πέρσι τον Ιούλιο έχουν γνωστοποιήσει το πρόβλημα με το επίδομα και δεν έχουν λάβει καν μια απάντηση.

«Από τις 7 Ιουλίου 2022 με επίσημο έγγραφο γνωστοποιούμε το πρόβλημα με το επίδομα ανεργίας τους χειμερινούς μήνες και ζητάμε λύση αλλά δεν έχουμε λάβει καν απάντηση» επισήμανε και έφερε ως παράδειγμα έναν εποχικά εργαζόμενο ο οποίος θα απολυθεί τέλος Σεπτεμβρίου. «Θα πάρει επίδομα ανεργίας Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβρη και μέχρι τον Μάιο που θα ξαναπάει για δουλειά θα είναι χωρίς εισόδημα».

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα