back to top
16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10;00

Διαβάστε επίσης

Πολύ αυξημένη η κίνηση στην κάθοδο του Κηφισου από την Μεταμόρφωση μέχρι το Περιστέρι και στη Λ Αθηνών στο ρεύμα προς Αθήνα.

Παράθυρο για παράταση στην αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ρεύμα, η οποία λήγει την 1η Ιουλίου αναμένεται να ζητήσει από την ΕΕ η κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι απορρίφθηκαν από το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας οι αγωγές καταναλωτικών οργανώσεων, δικηγορικών συλλόγων και άλλων, που ζητούσαν ακύρωση της ρήτρας στα τιμολόγια ρεύματος της ΔΕΗ. Το μοντέλο της ρήτρας προσαρμογής είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις επιδοτήσεις στο ρεύμα, επομένως, η απόφαση για τυχόν παράταση της απόσυρσης της ρήτρας «συγχρονίζεται» με την απόφαση για χρονική επέκταση και του μηχανισμού ανάκτησης των υπερεσόδων – που επίσης εξετάζεται από το ΥΠΕΝ.

Σε λίγη ώρα οι ανακοινώσεις από τους υπουργούς Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη και Επικρατείας Άκη Σκέρτσο για τα χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια σε 10.000 νέους, από 25 ως 39 ετών. Εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για την χορήγησή τους.

Στον ανακριτή οδηγούνται σήμερα οι δύο συλληφθέντες Πακιστανοί ως μέλη τρομοκρατικού δικτύου που ετοίμαζε χτύπημα σε εβραϊκό εστιατόριο-συναγωγή στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα στοιχεία της δικογραφίας, φέρονται να “στρατολογήθηκαν” με την υπόσχεση αδράς πληρωμής για ανθρώπινη απώλεια, από κλάδο των “Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης” . Στην δικογραφία αναφέρεται πως ηγετικό ρόλο στην υπόθεση έχει άγνωστος ο οποίος από το εξωτερικό φαίνεται να έδινε εντολές στους δύο. Η δίωξη για το πρόσωπο αυτό, αφορά τα αδικήματα της διεύθυνσης τρομοκρατικής οργάνωσης και πρόκλησης για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κατηγορούμενοι δεν έχουν απευθυνθεί σε δικηγόρο και σήμερα αναμένεται να ζητήσουν τον διορισμό συνηγόρου o οποίος με εντολή του δικαστικού λειτουργού θα αναλάβει την εκπροσώπησή τους. Η διαδικασία σε αυτήν την περίπτωση είναι πιθανό να καθυστερήσει την έναρξη των απολογιών.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο επιθεωρητής κυκλοφορίας του ΟΣΕ μετά την μαραθώνια απολογία του στον εφέτη ανακριτή για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο κατηγορούμενος παρέδωσε πολυσέλιδο υπόμνημα αλλά απάντησε και στις ερωτήσεις που του έθεσε ο δικαστικός λειτουργός. Σύμφωνα με πληροφορίες επέρριψε ευθύνες και σε άλλα πρόσωπα ενώ φέρεται να υποστήριξε ότι ο προφυλακισμένος σταθμάρχης Λάρισας ήταν ικανός για να μείνει μόνος του σε βάρδια.

Με ευρεία συναίνεση ψηφίστηκαν χθες στη Βουλή τα μέτρα για τους πληγέντες και τους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στα Τεμπη. Όλα τα κόμματα -πλην του ΚΚΕ που δήλωσε παρών- υπερψήφισαν τα σχετικά άρθρα.

Σφοδρή επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ στον Πρωθυπουργό. Χαρακτήρισε «αδιανόητη προσβολή στα θύματα» την τροπολογία για το ακαταδίωκτο για τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, που ερευνά τα αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη.

“Ήταν μια υποχρέωση της πολιτείας απέναντι στους ανθρώπους και το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε ως κυβέρνηση αλλά και με την συναίνεση όλων των άλλων κομμάτων” ειπε στον 984 ο βουλευτης της ΝΔ Βασιλης Γιογιακας, υπογραμμιζοντας ότι σε κάθε περιπτωση δεν αναπληρώνεται η ανθρώπινη ζωή.

“Είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής που μπορεί να αποδώσει η πολιτεία στις οικογένειες των θανόντων και τα θύματα” ανέφερε μιλώντας στον Αθήνα 9.84, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρης Μαμουλάκης και σημείωσε ότι πρέπει να χυθεί άπλετο φως στα αίτια αυτής της τραγωδιας.

Aυστηροποιούνται οι ποινές για όσους προκαλούν επεισόδια σε αγωνιστικούς χώρους και αποδυτήρια αθλητών και διαιτητών με τροπολογία που ψηφίστηκε χθες από την Ολομέλεια της Βουλής.
Στο εξής οι παραβάτες θα αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης ενός έτους, αντί τριών μηνών που ίσχυε έως τώρα.

Στον Έβρο σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για την υπογραφή της σύμβασης επέκτασης του φράκτη κατά 35 χιλιόμετρα.

Το πρωί θα επισκεφθεί την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο και το Σουφλί.

Χθες ξεκαθάρισε ότι ο φράκτης θα τελειώσει με ή χωρίς ευρωπαϊκά χρήματα. Αφορμή στάθηκε η κίνηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, να εισηγηθεί στο ευρωκοινοβούλιο τροπολογία για το μπλοκάρισμα της χρηματοδότησης του έργου.

«Απέναντι στον κ. Μητσοτάκη, δεν στέκεται μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σοσιαλιστές, φιλελεύθεροι, πράσινοι και το μισό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο οποίο ανήκει η ΝΔ», απαντά η αξιωματική αντιπολίτευση.

Στον νομό Αργολίδας θα περιοδεύσει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας. Στις 19:00 είναι προγραμματισμένη ομιλία του στην Καλαμάτα.

Σε αναβάθμιση ή και αντικατάσταση των ταμειακών τους μηχανών θα πρέπει να προχωρήσουν από τον Ιούνιο και έως στο τέλος του χρόνου, 640.000 επιχειρήσεις και επιτηδευματίες με στόχο τη σύνδεσή τους με τα τερματικά μηχανήματα POS, υπό τον ON LINE έλεγχο των συναλλαγών τους από την ΑΑΔΕ.

Τρικάκια στο σπίτι του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση πεταξαν αργά το βράδυ μέλη του Ρουβίκωνα. «Σε συνέχεια της αήθους επίθεσης λασπολογίας του εργαλείου δολοφονίας χαρακτήρα “Documento” και του κ. Βαξεβάνη, την σκυτάλη πήραν απόψε μέλη του Ρουβίκωνα, επιχειρώντας να εκφοβίσουν εμένα και την οικογένειά μου. Κανείς δεν τους φοβάται, η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται», ανάφερε σε ανάρτησή του ο αναπληρωτής υπουργός.

Η Ρωσία αναλαμβανει από αύριο και για έναν μήνα την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, διαδεχόμενη τη Μοζαμβίκη. Στον ΟΗΕ, η Μόσχα υποστηρίζει ότι βρίσκεται αντιμέτωπη «με όλη τη Δύση».

Η τουρκική βουλή κύρωσε χθες βράδυ το πρωτόκολλο για την προσχώρηση της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Η Άγκυρα συνεχίζει ωστόσο να τηρεί αρνητική στάση απέναντι στην ένταξη και της Σουηδίας.

Δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί διαδήλωσαν στους δρόμους του Τελ Αβίβ, για να υποστηρίξουν την κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τις δικαστικές μεταρρυθμίσεις. Σύμφωνα με το ισραηλινό «Κανάλι 12» ο αριθμός των συμμετεχόντων στις διαδηλώσεις υπολογίζεται σε περίπου 30 χιλιάδες διαδηλωτές.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα στην Αττική, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα