back to top
21.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

21.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Ν. Κακλαμάνης: Η  ΝΔ θα κόψει πρώτη το νήμα στις 21 Μαϊου, στόχος η αυτοδυναμία

Διαβάστε επίσης

Για τις εκτιμήσεις του ενόψει των εθνικών εκλογών της 21ης Μαϊου σχετικά με το πως θεωρεί ότι θα διαμορφωθεί το πολιτικό σκηνικό μετά το κλείσιμο της κάλπης, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Λαυράνο ο βουλευτής Α’ Αθήνας της ΝΔ και Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης.

«Θεωρώ ότι σειρά των κομμάτων δεν πρόκειται να αλλάξει. Η  ΝΔ θα κόψει πρώτη το νήμα στις 21 Μαϊου . Πιστεύω ότι τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν αρκετά υψηλά ποσοστά και εκτιμώ επίσης ότι  η ΝΔ θα έχει μπροστά τον αριθμό 3. Το πόσο πάνω από 30% θα είναι το ποσοστό της,  θα είμαι σε θέση να σας το πω μετά στο Πάσχα. Όμως, αυτό είναι το κλίμα που εισπράττω γυρνώντας διαρκώς στις γειτονιές της Αθήνας και μάλιστα από την επομένη του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Δεν κρύφτηκα ποτέ. Αντιθέτως, ακολουθώ πάντα τη συμβουλή του πολιτικού μου πατέρα  Ευάγγελου Αβέρωφ ο οποίος μου είχε πει ότι τον λαό δεν πρέπει να τον φοβάσαι αλλά να τον σέβεσαι», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Κακλαμάνη «η ΝΔ δεν έκρυψε ποτέ ότι δεν πιστεύει στο σύστημα της απλής αναλογικής για την Ελλάδα»,  σημειώνοντας ότι στόχος της είναι η αυτοδυναμία.

«Είμαστε οι μόνοι που έχουμε ξεκάθαρη θέση γι αυτό και λέμε ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ακόμα και αν την πρώτη Κυριακή ‘’βγουν’’ τα κουκιά του πρώτου με το τρίτο κόμμα για να σχηματίσουν κυβέρνηση, εμείς θα πάμε σε δεύτερη Κυριακή και θα διεκδικήσουμε αυτοδυναμία. Το αν θα το πετύχουμε ή όχι θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Είναι δύσκολο αλλά όχι ανέφικτο», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για τον Νίκο Δένδια με αφορμή την ολοσέλιδη διαφήμιση στους New York Times για το «Τουρκικό Αιγαίο» – Turkaegean, ο κ. Κακλαμάνης παρείχε πλήρη στήριξη, λέγοντας ότι «πρόκειται για ένα από τους πιο επιτυχημένους υπουργούς Εξωτερικών, διαχρονικά».

 «Δεν υπάρχουν εσωτερικά θέματα στη ΝΔ. Προσωπικά  θεωρώ υγιές να υπάρχουν αποχρώσεις μέσα σε ένα μεγάλο κόμμα», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη αλλά και τα τεχνάσματα τα οποία επιχειρεί να μετέλθει  ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης με την τοποθέτησης του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιου Κανελλόπουλου, ως προέδρου στο κόμμα του, προκειμένου να παρακάμψει την τροπολογία – μπλόκο στη συμμετοχή του στις επερχόμενες εκλογές, σχολίασε:

«Παλαιότερα, η αντίδραση και η απαξίωση εκδηλωνόταν με ενίσχυση των κομμάτων της αριστεράς, ακόμα και της εξωκοινοβουλευτικής. Πλέον, η  τάση σε όλη την Ευρώπη είναι ακριβώς το ανάποδο δηλαδή η ενίσχυση της ακροδεξιάς  και αυτό δεν πρέπει να συμβεί στην Ελλάδα. Θα πρέπει οι Έλληνες πολίτες  να το σκεφτούν όταν προσέλθουν στις κάλπες και να απομονώσουν τις ακραίες φωνές. Θα είναι λάθος να γυρίσουμε πίσω. Ευελπιστώ ότι με το ”τερτίπι’’ που προσπαθούν να σκαρώσουν, δεν θα πετύχουν τίποτα. Η σχετικά ρύθμιση για το κόμμα Κασιδιάρη στηρίχθηκε  από ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή και εύχομαι την ίδια ερμηνεία να δώσουν- αν όχι με το γράμμα αλλά  με το πνεύμα του νόμου- και οι Αρεοπαγίτες που θα κληθούν στις 5 Μαϊου να πάρουν την τελική απόφαση».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα