back to top
23.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Χ. Θεοχάρης: Απόθεμα εμπιστοσύνης, η υλοποίηση σε μεγάλο βαθμό και για πρώτη φορά, του προγράμματος διακυβέρνησης Μητσοτάκη

Διαβάστε επίσης

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η πρώτη στα μεταπολιτευτικά χρονικά, που υλοποίησε σε τόσο μεγάλο βαθμό τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις του προγράμματός της, με πυλώνες τη μείωση φόρων για επανεκκίνηση της οικονομίας, την ισχυροποίηση της χώρας, την ψηφιοποίηση του κράτους και τις αλλαγές στο χώρο της υγείας στο πεδίο της πρόληψης με τις μαστογραφίες για διάγνωση ενδεχόμενων καρκινικών όγκων  στις γυναίκες… Όλα αυτά δημιουργούν απόθεμα εμπιστοσύνης για την πραγματοποίηση -στην ολότητά του- και του νέου προγράμματος διακυβέρνησης, που θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός», τόνισε σε συνέντευξή του στον Αθήνα 984,  ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος βουλευτής Νοτίου Τομέα Χάρης Θεοχάρης.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Μιλώντας στον Γιάννη Παπαγεωργίου για την επόμενη ημέρα  της κάλπης, ανέφερε ότι δεν βλέπει ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών για το κόμμα του. Άφησε όμως ανοικτή την προοπτική για τον ΣΥΡΙΖΑ που λίγο πριν από την προκήρυξη των εκλογών, το κεντρικό του δίλημμα φαίνεται να βρίσκεται ανάμεσα στην προοπτική της πρωτιάς με «ευρεία διαφορά» και στη συγκρότηση «κυβέρνησης ηττημένων».

«Θα μπορούσε να πετύχει ένα εγχείρημα συνεργασίας στο μέτρο συμφωνίας των εταίρων αναφορικά με τους επιτεύξιμους στόχους. Επειδή όμως οι βαθιές τομές έχουν πολιτικό πρόσημο, όσο μεγαλύτερο είναι το άθροισμα των πολιτικών επιδιώξεων κομμάτων διαφορετικής πολιτικής γεωγραφίας, τόσο δυσκολότερη αναδεικνύεται η επίτευξη συναινέσεων... Ζητούμενο,  αποτελεί  η ισορροπία ανάμεσα στην πολιτική καθαρότητα και τη στόχευση μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης και στην ευρύτερη πλειοψηφία που μπορεί να επιτευχθεί μέσω μιας κυβέρνησης συνεργασίας. Δεν βλέπω, πάντως δυνατότητα συνεργασίας,  από όσα τουλάχιστον λέγονται μέχρι τώρα. Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας με βάση τη μνημειώδους κυνισμού δήλωσή του ότι.. άλλα λέμε τώρα κι άλλα μετά τις κάλπες, δεν αποκλείεται να  αλλάξει στάση μετεκλογικά. Η ΝΔ. όμως, δε θα αλλάξει στάση» είπε χαρακτηριστικά.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ

Για την υπόθεση Γεωργούλη διαπίστωσε προσπάθεια να υποβαθμιστεί το γεγονός από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για μεγάλη ήττα του πολιτικού συστήματος συνολικά, ενώ εκτίμησε θα αποτυπωθεί στην κάλπη με αποχή ή με τάση αντισυστημικής ψήφου, χωρίς ωστόσο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

«Υποθέσεις αυτού του  τύπου και άλλα σκάνδαλα ή υποτιθέμενα σκάνδαλα διαφθοράς  δυναμιτίζουν την εμπιστοσύνη των πολίτων στο πολιτικό σύστημα, αναδεικνύοντας την υποκρισία και τα διπλά στάνταρ των πολιτικών σχηματισμών.

 Από την άλλη πλευρά, βλέπουμε μια προσπάθεια από τον ΣΥΡΙΖΑ να υποβαθμίσει το γεγονός ακριβώς επειδή είναι δικός τους ευρωβουλευτής, ενώ σε άλλες περιπτώσεις  με πολύ λιγότερα δεδομένα δίκαζαν και καταδίκαζαν ανθρώπους. Πιστεύω ότι το αποτύπωμα της υπόθεσης θα φανεί στην κάλπη με αυξημένη αποχή ή με τάσεις προς αντισυστημικά κόμματα, αλλά δεν θα έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα».

ΓΙΑ  ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Ο κ Θεοχάρης τοποθετήθηκε θετικά απέναντι στο ενδεχόμενο επαναφοράς της λίστας για την ανάδειξη των ευρωβουλευτών, όχι όμως και για τη δημιουργία ενιαίας περιφέρειας. Τόνισε  πως οι υποψηφιότητες για το Ευρωκοινοβούλιο πρέπει αποφασίζονται με κριτήρια ικανοτήτων και όχι αναγνωρισιμότητας ή δημοφιλίας.

«Έχει ανοίξει σωστά κι όχι συγκυριακά η συζήτηση. Δεν συμφωνώ με την αλλαγή που αφορά στην ενιαία περιφέρεια. Θα μπορούσε να ξεκινήσει μια πολιτική συζήτηση για τα θέματα των μικρότερων περιφερειών ή της λίστας.
Να μην έχουμε τάση πολιτικής πασαρέλας, οι υποψηφιότητες για την ευρωβουλή να επιλέγονται με βάση τις ικανότητές τους κι όχι επειδή είναι αναγνωρίσιμοι ή δημοφιλείς».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα