back to top
17.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

17.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Γ. Κυρίτσης: Χρειάζεται θράσος χιλίων πιθήκων να κατηγορεί η ΝΔ τον ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε επίσης

«Το διακύβευμα των εκλογών είναι να μην γίνουμε τρίτος κόσμος, κάτι το οποίο θα συμβεί σε περίπτωση που έχουμε την επανάληψη της θητείας Μητσοτάκη», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου ο Γιώργος Κυρίτσης, υποψήφιος ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στον Β3 Νότιο τομέα της Β Αθήνας.

«Μόνο την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ να αναφέρει κανείς φτάνει, για να μην αναφερθώ σε όλα τα άλλα», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι βασίζεται σε τέσσερα σημεία: «Καλύτεροι μισθοί, μείωση των τιμών, δηλαδή έλεγχος της ακρίβειας, ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους και ένα ισχυρό και αποτελεσματικό κράτος για τον πολίτη».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 πήγε να καταστρέψει τη χώρα, ο κ. Κυρίτσης επισήμανε: «Το γεγονός ότι η ΝΔ μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης κάνει προεκλογική εκστρατεία, μιλώντας για το 2015, λέει από μόνο του πολλά. Η ΝΔ κυβέρνησε χωρίς μνημόνια και κατόρθωσε να εκτοξεύσει το δημόσιο χρέος. Δανείστηκε περίπου 50 δισ., εκ των οποίων τα 20 τα χρησιμοποίησε για να χρηματοδοτήσει την αισχροκέρδεια των παρόχων ενέργειας και των καυσίμων, τα 10 τα έδωσε σε απευθείας αναθέσεις και τα υπόλοιπα ήταν της περιόδου της πανδημίας. Αυτή ήταν η οικονομική πολιτική της ΝΔ. Χρειάζεται λοιπόν θράσος χιλίων πιθήκων για να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ».

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες και συγκεκριμένα με το ΜέΡΑ25, ο κ. Κυρίτσης προέβλεψε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα. Το πρώτο κόμμα λοιπόν θα επιδιώξει τον σχηματισμό μιας προοδευτικής κυβέρνησης. Είδα την πρόταση “Δήμητρα” του Γιάνη Βαρουφάκη, ωστόσο αφού δεν βρισκόμαστε σε μια φάση τραπεζικού κινδύνου, ώστε να μας απασχολούν τέτοιου είδους ζητήματα, δεν νομίζω ότι το ζήτημα αυτό θα βρεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων». Και πρόσθεσε: «‘Ηδη ο Αλέξης Τσίπρας έχει πει ότι έχει ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή σε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, τα οποία είναι ΠΑΣΟΚ,ΚΚΕ,ΜέΡΑ25».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα