back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ν. Κεραμέως: Συνολική μεταρρύθμιση από το νηπιαγωγείο έως το Πανεπιστήμιο, τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας κατά γράμμα

Διαβάστε επίσης

«Οφείλουμε να υπογραμμίσουμε το γεγονός ότι η ΝΔ το 2019 είχε ένα εκτενέστατο πρόγραμμα για την παιδεία. Αυτό εφαρμόστηκε κατά γράμμα, έγινε μια συνολική μεταρρύθμιση από κάτω προς τα πάνω, από το νηπιαγωγείο έως το Πανεπιστήμιο» τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου, η Νίκη Κεραμέως υπουργός Παιδείας υποψήφια με τη ΝΔ στην Α΄ Αθήνας.

«Το Νηπιαγωγείο ξεκινάει από πιο νωρίς, από τα τέσσερα ενώ σε κάθε Δημόσιο Νηπιαγωγείο διδάσκονται πλέον και Αγγλικά. Υποσχεθήκαμε σύγχρονες δεξιότητες μέσω ρομποτικής και το κάναμε. Είπαμε ότι θα ενισχύσουμε το ανθρώπινο δυναμικό της εκπαίδευσης και παρότι για 12 χρόνια στη χώρα δεν είχε γίνει ούτε ένας διορισμός βγαίνουν τώρα 25.000. Επίσης είναι η πρώτη φορά που γίνεται με οριζόντιο τρόπο ατομική αξιολόγηση εκπαιδευτικών, ξέρετε μετά από πόσα χρόνια; 41. Μετά από 41 χρόνια έχουμε αξιολογητές οι οποίοι έρχονται να αξιολογήσουν τους εκπαιδευτικούς μας για να τους κάνουν καλύτερους. Μια βελτιωτική αξιολόγηση που ως στόχο έχει να αναβαθμίζεται διαρκώς το σχολείο και οι εκπαιδευτικοί μας να γίνονται διαρκώς καλύτεροι» ανέφερε μεταξύ άλλων η κ Κεραμέως.

Απαντώντας στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος μίλησε για “ΙΕΚ Φούφουτος”, η Υπουργός Παιδείας επισήμανε ότι ο ίδιος απαξιώνει πλήρως την Δημόσια Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση η οποία αναβαθμίστηκε και αποτελεί πλέον ποιοτικό εναλλακτικό δρόμο, με πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

«Υπάρχει εναλλακτική και αυτή είναι τα δημόσια ΙΕΚ τα οποία έχουν αναβαθμιστεί και στα οποία έχουν δρομολογηθεί επενδύσεις 400 εκατομμυρίων ευρώ. Ο κ. Τσίπρας λοιπόν απαξιώνει την επαγγελματική εκπαίδευση μιλώντας για ΙΕΚ φούφουτος. Είναι πραγματικά ντροπή αυτή η απαξίωση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης»

Τέλος σχολιάζοντας τα περί κατάργησης της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια η κ. Κεραμέως υπογράμμισε: «ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας λένε όλοι στα Πανεπιστήμια αλλά δεν τους απασχολεί το γεγονός αν τα παιδιά αυτά θα καταφέρουν να αποφοιτήσουν. Δεν υπάρχει πιο χυδαίος λαϊκισμός από αυτόν που κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα