back to top
16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Πενηνταδύο άνθρωποι κατέληξαν την περασμένη εβδομάδα από επιπλοκές του covid-19, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, Εξήντα ένας παραμένουν διασωληνωμένοι. Αναφορικά με τον ιό της γρίπης δεν καταγράφηκε νέο σοβαρό κρούσμα με νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Πολλοί τραυματίες – κάποιοι εκ των οποίων σοβαρά – είναι ο πρώτος απολογισμός από έκρηξη και πυρκαγιά που σημειώθηκαν σε πολυώροφο κτίριο στην πόλη Ράτινγκεν της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας. Μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται τουλάχιστον δέκα πυροσβέστες και δυο αστυνομικοί. Σύμφωνα με τηλεοπτικό δίκτυο η αστυνομία δέχτηκε κλήση από τον διαχειριστή του κτιρίου σπεύδοντας στο κτίριο όπου ένας άνδρας ενεργοποίησε εκρηκτικό μηχανισμό προκαλώντας πυρκαγιά. Οι αρχές δεν αποκλείουν σκόπιμη ενέργεια.

Ραγδαίες εξελίξεις νωρίτερα και στην Τουρκία, καθώς ο υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές, Μουχαρέμ Ιντζέ, ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του, μόλις τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές. Αιτιολόγησε την απόφασή του λέγοντας ότι η υπό την ηγεσία του Κεμάλ Κλιτσντάρογλου συμμαχία της αντιπολίτευσης «θα ρίξει το φταίξιμο επάνω του» αν χάσει απέναντι στον Ερντογάν.

Στο μεταξύ, άλλες δύο δημοσκοπήσεις στην Τουρκία δίνουν προβάδισμα στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έναντι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών στον απόηχο του χθεσινού ντιμπέι….

“Το debate κατέδειξε ότι υπάρχει σήμερα ουσιαστικά μία αξιόπιστη πολιτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας: η πρόταση της ΝΔ. Από την άλλη υπάρχει ένας προοδευτικός αχταρμάς”, τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών στα Τρίκαλα. Αργότερα θα επισκεφθεί και την Μαγησία. Στις επτά ομιλία του στο Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου.

“Από τη χθεσινή συζήτηση, προέκυψε μία σπάνια είδηση. Για πρώτη φορά δημόσια, ο κύριος Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι υπάρχει σκάνδαλο υποκλοπών και ότι δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις”, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας. “Γιατί η εισαγγελέας της ΕΥΠ, η κ. Βλάχου, υπέγραφε τις παράνομες αυτές παρακολουθήσεις;”, πρόσθεσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας σήμερα επισκέπτεται τη Λάρισα. Στις 19:30 θα μιλήσει στο κλειστό γυμναστήριο ΕΑΚ.

“Για πρώτη φορά ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι ξέρει τον λόγο της παρακολούθησής μου, αφού είπε ότι δεν έγινε για λόγους εθνικής ασφάλειας”, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στη χθεσινή τοποθέτηση του Πρωθυπουργού για τις υποκλοπές. “Το άκουσε αυτό η δικαιοσύνη; αναρωτήθηκε… Απόψε λίγο μετά τις 7:00 θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

“Ο λαός μπορεί με δυνατό ΚΚΕ να οργανώσει το εργατικό – λαϊκό κίνημα” δήλωσε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Ξεκαθάρισε ότι “καμία αντιλαική κυβέρνηση”, όπως είπε, “δεν πρόκειται να έχει την στήριξη του Κόμματος’ Αύριο, στις 9:00 το βράδυ θα μιλήσει στην Πλατεία Ελευθερίας, στη Λαμία.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ερωτηθείς σχετικά με τις συμμαχίες του κόμματός του, είπε ότι “το εθνικό συμφέρον ορίζει με ποιόν είμαι. Ακόμα και με τους Κινέζους”. To Σαββατοκύριακο περιοδεύει σε Δράμα, Κοζάνη και Σέρρες.

“Ήμουν πάντα κάθετα ενάντιος σε παράλληλο νόμισμα”, σημείωσε ο Γραμματέας του ΜΕΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης. Επανέλαβε ότι το σχέδιο «Δήμητρα» δεν αφορά νόμισμα, αλλά σύστημα πληρωμών. Απόψε στις 8:30 θα μιλήσει στην Παραλία Βόλου.

Σε ευμετάβλητο διεθνές χρηματοπιστωτικό περιβάλλον με αυξημένους κινδύνους για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα αναφέρεται η Τράπεζα της Ελλάδος στην εξαμηνιαία έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Από νωρίτερα η ψηφιακή πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα “Ανακυκλώνω – Αλλάζω θερμοσίφωνα”. Σήμερα υποβάλλουν αίτηση οι ενδιαφερόμενοι με ΑΦΜ που λήγει σε 1 και 2.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν διέταξε να εμφανιστεί ενώπιον του ο πρώην πρωθυπουργός Ίμραν Χαν εντός μιας ώρας, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Dunya TV. Η σύλληψη του Χαν την Τρίτη έχει προκαλέσει βίαιες διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, με 5 νεκρούς, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να αναπτύξει στρατό ώστε να αποκατασταθεί η τάξη.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις αναμένονται απόψε στους πρώτους αγώνες των ημιτελικών για του Γιουρόπα και το Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ. Περισσότερα από τον Ανδρέα Χανιά

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, αύριο, στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. 17 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα