back to top
17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Μ. Αποστολάκη: Η δημοκρατία δεν είναι λειτουργική όταν δεν υπάρχει δεύτερος εξισορροπητικός πόλος

Διαβάστε επίσης

Το αποτέλεσμα των δεύτερων εκλογών θα κρίνει τη στάση που θα τηρήσει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας της ΝΔ, όπως ανέφερε η Μιλένα Αποστολάκη η οποία εισέρχεται στην νέα κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, μετά τα εκλογικά αποτελέσματα της περασμένης Κυριακής.

Στο πλαίσιο συνέντευξής της στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο και με γνωστή τη θέση Ανδρουλάκη ότι δεν θα συναινέσει σε ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, παρέπεμψε στην 25η Ιουνίου, ημέρα διεξαγωγής των δεύτερων εκλογών, λέγοντας: «Το αποτέλεσμα της δεύτερης κάλπης θα συνεκτιμηθεί από το ΠΑΣΟΚ με τους όρους που έχει παρουσιάσει. Η θέση μας σε σχέση με τη συμμετοχή μας ή μη, σε ένα κυβερνητικό σχήμα με το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξαναγίνει πρωθυπουργός, έχει να κάνει με την αρνητική μας αξιολόγηση σε ότι αφορά στην κυβερνητική του θητεία, στο μη επιτελικό κράτος, στην αναξιοκρατία και στην πελατειοκρατία, δηλαδή σε ένα σύνολο κυβερνητικών πεπραγμένων στα οποία το ΠΑΣΟΚ στάθηκε απέναντι με σοβαρότητα και αξιοπιστία. Βεβαίως ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας είναι στόχος και θα επιδιωχθεί, αλλά υπό ορισμένες προϋποθέσεις που είναι γνωστές και ξεκάθαρες».

‘Όπως χαρακτηριστικά είπε, η σαρωτική διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου «αναδεικνύει πρωτίστως το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στη χώρα ως προς την ποιότητα της αντιπολίτευσης που ασκήθηκε, την αξιοπιστία του προγραμματικού της λόγου και του κοινοβουλευτικού αφηγήματος και δευτερευόντως αφορά στην επιβράβευση ενός κυβερνητικού βίου ο οποίος είχε πολλά μελανά σημεία».

Αυτό, άλλωστε, σύμφωνα με την κ. Αποστολάκη είναι και το κυρίαρχο διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου, δηλαδή η αντιπολίτευση και όχι η κυβέρνηση. Υπογράμμισε δε, ότι το ΠΑΣΟΚ ξεκινά τη μάχη του δεύτερου γύρου με το βλέμμα στραμμένο στις ανάγκες των πολιτών και της κοινωνίας και με «όχημα» την προγραμματική του πρόταση.

«Η δημοκρατία δεν είναι λειτουργική όταν δεν υπάρχει δεύτερος εξισορροπητικός πόλος. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κόμμα διαμαρτυρίας, έχει σφραγίσει τη διακυβέρνηση του τόπου γι’ αυτό και την αντιμετωπίζει ως ευθύνη και χρέος. Δεν τη διαχειρίζεται με κριτήριο τα μικροκομματικά οφέλη», πρόσθεσε.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα