back to top
15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Ποινική δίωξη σε τρία στελέχη του ΟΣΕ για παράβαση καθήκοντος ασκήθηκε νωρίτερα σήμερα από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεών τους, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σε επίθεση χάκερς στην Τράπεζα Θεμάτων οφείλεται το γεγονός ότι δεν πραγματοποιήθηκαν σήμερα ενδοσχολικές εξετάσεις σε ορισμένα Λύκεια, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των υπ. Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Όπως επισημαίνουν τα δύο υπουργεία το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε άμεσα σε περισσότερα από 9 στα 10 σχολεία, ενώ οι μαθητές που δεν εξετάστηκαν σήμερα, θα εξεταστούν κανονικά αύριο. Σημειώνεται, επίσης, ότι η υπόθεση αφορά αποκλειστικά τις εσωτερικές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των Λυκείων και δεν συνδέεται κατά κανένα τρόπο με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις – που έχουν διακριτό σύστημα μετάδοσης θεμάτων.

Σοβαρό εργατικό δυστύχημα με νεκρό έναν 47χρονο χειριστή γερανοφόρου οχήματος και δύο τραυματίες 47 και 43 ετών αντίστοιχα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.

Στην «αντεργατική πολιτική και τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη που έχουν οδηγήσει στην πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, και στην απαξίωση της Επιθεώρησης Εργασίας», αποδίδει το τραγικό συμβάν ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για «ένα ακόμη εργοδοτικό έγκλημα εξαιτίας της έλλειψης σύγχρονων συνθηκών ασφαλείας των εργαζομένων και ελέγχου από τις αρμόδιες κρατικές αρχές» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

Στη δεύτερη προεκλογική περίοδο εισήλθε και επίσημα η χώρα, μετά τη θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη νέων εθνικών εκλογών για τις 25 Ιουνίου με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής και με λίστα βουλευτών.

Ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση ζήτησε από τους πολίτες, μιλώντας στο MEGA, o Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σε λίγη ώρα επισκέπτεται το Περιστέρι.

Σε επανασύσταση του προγράμματός του προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των επαναληπτικών εκλογών. «Ακούσαμε το μήνυμα των Ελλήνων πολιτών και κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να γίνουμε καλύτεροι, να αλλάξουμε εν κινήσει», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της νέας Εκλογικής Επιτροπής του κόμματος.

“Πραγματικός φόβος δεν είναι αυτός της ακυβερνησίας, αλλά της παντοδυναμίας του συστήματος εξουσίας του κ. Μητσοτάκη”, τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, απαντώντας στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη περί κινδύνου ακυβερνησίας.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκβιάζει και πάλι τον λαό με το δίλημμα σταθερότητα ή περιπέτειες», ανέφερε το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, με αφορμή τη συνέντευξη Μητσοτάκη στο MEGA.

Έκλεισε με βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου και μετά από πολυετείς έρευνες η υπόθεση Novartis. Τόσο για στελέχη της μητρικής εταιρείας, όσο και για τα μη πολιτικά πρόσωπα στην Ελλάδα που ελέγχθηκαν ποινικά για δωροδοκίες σε πολιτικά πρόσωπα δεν προέκυψαν λόγοι για να στοιχειοθετηθεί κατηγορία σύμφωνα με τους δικαστές.

Ψήφισμα συμπαράστασης στον πρόσφατα εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη εξέδωσε σήμερα ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας μετά από εισήγηση του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη.

Στο ψήφισμα ζητείται η άμεση αποφυλάκιση του εκλεγμένου δημάρχου που προέρχεται από την ελληνική ομογένεια της Αλβανίας, ενώ επισημαίνεται ότι η σύλληψη και η κράτησή του κατά την διάρκεια των εκλογών στην γειτονική χώρα είναι σαφή παραβίαση των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Εν τω μεταξύ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ο κ. Μπελέρης μεταφέρθηκε σήμερα στο νοσοκομείο της φυλακής των Τιράνων, καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζει με την καρδιά του για δεύτερη φορά τις τελευταίες δύο ημέρες. Σημειώνεται ότι και ο επίσης προφυλακισμένος Παντελής Κοκαβέσης μεταφέρθηκε σήμερα από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Τιράνων στο νοσοκομείο των φυλακών.

Ξεκινά αύριο η υποβολή αιτήσεων για τους δικαιούχους και παρόχους για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων-Ανέργων περιόδου 2023-24, της ΔΥΠΑ. Το πρόγραμμα ξεκινά, για πρώτη φορά, έναν μήνα νωρίτερα, την 1η Ιουλίου. Οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr, με τους κωδικούς TAXISnet. Όλες οι λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr

Στη διεθνή επικαιρότητα: Ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία, ο οποίος οδήγησε στη νέα νίκη του Ερντογάν, σημαδεύτηκε από «μια όλο και περισσότερο εμπρηστική ρητορική», καθώς και από «περιορισμούς» στην ελευθερία της έκφρασης. Στην εκτίμηση αυτή καταλήγει η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, που συμμετείχε μαζί με τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, σε αποστολή παρατηρητών στις εκλογές.

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, αύριο στην Αττική, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου – 22 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα