back to top
21.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

21.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Ο Αθήνα 9.84 γιορτάζει σήμερα, καθώς συμπληρώνει 36 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης παρουσίας στα ερτζιανά.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων στις 12 το μεσημέρι θα γίνει η τελετή ονοματοδοσίας του Αμφιθεάτρου «Μιλτιάδης Έβερτ». Θα ακολουθήσουν στο Μηχανοστάσιο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, τα εγκαίνια έκθεσης, υπό τον τίτλο «Αθήνα 9.84: Τα πρώτα χρόνια της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας», με ανέκδοτο φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό εκείνης της εποχής, πρωτοσέλιδα εφημερίδων και ηχητικά αποσπάσματα εκπομπών. Η έκθεση θα διαρκέσει 6 ημέρες.

Εξάλλου, από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, σε ένα εορταστικό ραδιοφωνικό πρόγραμμα, παλιοί δημοσιογράφοι και παραγωγοί θα βρεθούν στα μικρόφωνα του Αθήνα 9.84 συμπαρουσιάζοντας με τους συναδέλφους τους του σταθμού θέματα της επικαιρότητας.

Με περιοδείες σε Ρέθυμνο και Χανιά ολοκληρώνεται σήμερα η διήμερη επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στην Κρήτη.

Μιλώντας χθες στο Ηράκλειο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στην ανάγκη επίτευξης αυτοδυναμίας στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση και τόνισε ότι «μόνος αντίπαλος είναι ο εφησυχασμός και τόνισε ότι «στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε για κυβέρνηση, ψηφίζουμε για Πρωθυπουργό, δεν ψηφίζουμε για το ποιος θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση. Ψηφίζουμε για αυτοδύναμη κυβέρνηση, γιατί η αυτοδύναμη κυβέρνηση είναι η προϋπόθεση της αυτοδύναμης Ελλάδος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην πλ. 17ης Αυγούστου στη Νίκαια θα μιλήσει στις 7.30 το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε ότι σκέφτηκε να υποβάλλει την παραίτησή του μετά την βαριά ήττα του κόμματός του στις εκλογές της 21ης Μαΐου ωστόσο όπως είπε «μόλις πέρασε το αρχικό σοκ σκέφτηκα πως δεν έχω δικαίωμα να λιποτακτήσω». Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «προέχει να ανασυγκροτηθούμε και να διορθώσουμε τα λάθη μας» και έθεσε ως στόχο των επικείμενων εκλογών την ανατροπή των συσχετισμών της πρώτης κάλπης».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ολοκληρώνει σήμερα την περιοδεία του στη Χίο, ενώ το απόγευμα θα επισκεφεί το δήμο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη. Μιλώντας σε συγκέντρωση του κόμματός του στη Χίο ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφερόμενος στην αντιπαράθεση με τη ΝΔ για τις φορολογικές προτάσεις του κόμματός του, έκανε λόγο για περίεργες επιθέσεις τώρα που -όπως είπε- το ΠΑΣΟΚ ξαναμπαίνει στο προσκήνιο. «Έχουμε χρέος στις 25 Ιουνίου να σταματήσουμε τις άδικες πολιτικές που ακολουθεί το σύστημα εξουσίας της ΝΔ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, θα παραστεί στις 7.30 το απόγευμα σε εκδήλωση όπου η ΚΕ του ΚΚΕ εγκαινιάζει το «Εργαστήρι Γιώργη Βαρλάμου – Χώρο Πολιτισμού», στη Γούβα.

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία καταβολής των εισφορών κλάδου υγείας για το 2022 για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των μη μισθωτών και των μελών της οικογένειας τους. Η διοίκηση του eΕΦΚΑ τους καλεί να κάνουν χρήση της ευνοϊκότερης ρύθμισης και να αποπληρώσουν μόνο τις εισφορές του κλάδου υγείας για το συγκεκριμένο έτος.

Με νέα 24ωρη απεργία συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και σήμερα οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, υπό το βάρος του εργατικού δυστυχήματος με έναν νεκρό και δύο τραυματίες. Τα συνδικάτα έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις στις 10 το πρωί στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά και στις 7 το απόγευμα στην πλ. Κοραή.

Στη διεθνή επικαιρότητα: Εν μέσω εντατικών διαπραγματεύσεων για τον τερματισμό της σύγκρουσης μεταξύ των δύο χωρών, οι ηγέτες της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, πρόκειται να συναντηθούν την Πέμπτη στη Μολδαβία υπό την αιγίδα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, του Γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, επιβεβαίωσε νωρίτερα το Ελιζέ. Σημειώνεται ότι οι δύο χώρες βρίσκονται αντιμέτωπες εδώ και δεκαετίες για τον έλεγχο του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Καιρός:

Λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα προβλέπονται στην Αττική. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το βράδυ. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα