13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ιούνιος στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης: Ένα πρόγραμμα για όλους – Μια Αγορά για όλους 

Διαβάστε επίσης

Μετά από ένα Μάιο, με ένα πρόγραμμα πλούσιο και διαμορφωμένο για όλους, που το αγκάλιασε τόσο η γειτονιά της Κυψέλης όσο και επισκέπτες από όλη την πόλη της Αθήνας, η Δημοτική Αγορά Κυψέλης συνεχίζει σε εξίσου έντονους και ζωηρούς ρυθμούς και υποδέχεται το καλοκαίρι με εκδηλώσεις και δράσεις που θα μας φέρνουν όλους και πάλι κοντά της! Ο Ιούνιος είναι ήδη εδώ. Εμείς θα είμαστε όλοι εκεί, καθώς οι λόγοι είναι πολλοί! 

 Πέρα από όσα καινούργια καταφθάνουν, στην Αγορά συνεχίζονται όλα τα εργαστήρια των Creatives Labs, που φιλοξένησαν ήδη μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων, όλων των ηλικιών, και θα εξακολουθήσουν να πραγματοποιούνται και τον μήνα Ιούνιο. Αναλυτικότερα, πρόκειται για τα μαθήματα comics με τον Pan Pan “Μαρμελάδα Κυψέλη: Σκιτσάροντας στην Αγορά”, που γέμισαν τον χώρο σχέδια και χρώματα, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά, που έχει σχεδιάσει η ομάδα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, “Παίζουμε Αγορά;”, που η γνώση προκύπτει μέσα από πρωτότυπες και δημιουργικές διαδικασίες, η θεατρική διαδρομή της ομάδας “Ανεμόμυλοι” με τον Χρήστο Χριστόπουλο, “Επόμενη στάση: Κυψέλη”, που θα συνεχίσει να μας κάνει όλους μια μεγάλη “παρέα” τις Κυριακές καθώς θα μας κάνει βόλτες αλλιώτικες στην Κυψέλη, και τα εργαστήρια δημιουργικής γραφής από την People Behind για ανθρώπους ηλικίας άνω των 60 ετών “Σκέφτομαι και γράφω 60+”, που δίνουν άλλο νόημα στη φαντασία και τα πρωινά!

 

Στα παραπάνω έρχονται να προστεθούν νέες εκδηλώσεις, όλες με ελεύθερη είσοδο, που θα μας χαρίσουν ακόμα περισσότερες ξεχωριστές στιγμές στην Αγορά, που επέστρεψε αποδεικνύοντας έμπρακτα τη διάθεσή της να γίνουμε όλοι ένα! Το Σάββατο 3 Ιουνίου το “4ο Αιθιοπικό Φεστιβάλ” θα μας ταξιδέψει στην Αιθιοπία ξυπνώντας όλες μας τις αισθήσεις με ένα ολοήμερο πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί από την αιθιοπική κοινότητα για να μας συστήσει τη μοναδική κουλτούρα της αφρικανικής χώρας. Την Παρασκευή και το Σάββατο, 9  και 10 Ιουνίου, το Αίθριο θα γεμίσει με προϊόντα παραγωγών από όλη τη χώρα και το “Marketland” θα μας θυμίσει με τον καλύτερο τρόπο τι σημαίνει “αγορά”!

Ακολουθεί στις 16, 17 και 18 Ιουνίου ένα υπέροχο τριήμερο, όπου “Οι Εκδόσεις Άγρα στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης” διοργανώνουν ένα bazaar που βιβλιοφάγοι και μη, θα βρουν σίγουρα πολλούς τίτλους (600!) και δώρα, που θα τραβήξουν την προσοχή και θα συντροφεύσουν πολλές καλοκαιρινές στιγμές τους, ενώ λίγο πριν τη λήξη του μήνα, στις 29 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου, έρχεται το “StrayCare Market”, το  αγαπημένο market για τη στήριξη των τετράποδων φίλων μας. Χειροποίητες δημιουργίες και παραδοσιακά εδέσματα από όλη την Ελλάδα θα μας περιμένουν, ειδικά για το σκοπό αυτό. 

 Φυσικά, κάθε Τετάρτη, όπως πάντα, στο Αίθριο συναντάμε το Μποστάνι, την αγορά με φρέσκα προϊόντα φυσικής και βιολογικής καλλιέργειας από μικρούς παραγωγούς! 

Ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα και ένας “ανοιχτός” χώρος, με καταστήματα – 7 σταθερά και 2 pop up – που ανοίγουν τις πόρτες τους με στόχο να γίνει μία Αγορά για όλους μας! 

  Μην ξεχνάτε: Η μόνιμη ιστορική έκθεση του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, “Δημοτική Αγορά Κυψέλης – Φωνές | Ιστορίες | Άνθρωποι”, μας περιμένει καθημερινά, με ελεύθερη είσοδο! Δευτέρα – Σάββατο 09.00 – 20.00 και Κυριακή 11.00 – 18.00, εφόσον υπάρχει εκδήλωση στον χώρο. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΟΥΝΙΟΥ 

Συνεχίζονται και αυτόν τον μήνα: 

Μαρμελάδα Κυψέλη: Σκιτσάροντας στην Αγορά 

Μαθήματα comics με τον Pan Pan 

Creative Lab 1 

01 & 08 Iουνίου >17.00 -19.00 

Εισιτήρια 13 ευρώ 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 

  

 Επόμενη στάση: Κυψέλη 

Θεατρική διαδρομή σε ενήλικο κοινό 

04.06, 11.06, 18.06 > 20.00 – 21.00 

30.06 > 00.00 – 01.00 

Εισιτήρια: 5 ευρώ 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 

 Σκέφτομαι και γράφω 60+ 

Εργαστήριο δημιουργικής γραφής για 60+ | Κύκλος 4 συναντήσεων | Έναρξη 2ου κύκλου στις 14.06 και κάθε Τετάρτη Creative Lab 2 

14.06, 21.06, 28.06, 05.07 > 10.00 – 12.00 

Εισιτήρια: 25 ευρώ / κύκλο 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΥΨΕΛΗΣ
ΜΟΥΣΕΙΟ
ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ

 Παίζουμε Αγορά; 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 4 -10 ετών 

Έκθεση 

10.06 > 12.00 & 13.00 

Εισιτήρια: 3 ευρώ 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 

Μποστάνι 

Αγορά με φρέσκα και βιολογικά προϊόντα μικρών παραγωγών 

Αίθριο 

Κάθε Τετάρτη 

  

Νέες εκδηλώσεις | Αίθριο 

  

4ο Αιθιοπικό Φεστιβάλ 

Φεστιβάλ προώθησης Αιθιοπικού πολιτισμού 

Αίθριο 

3 Ιουνίου 

10.00 – 22.00 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 

 Marketland 

Market με τη συμμετοχή δημιουργών και παραγωγών από όλη την Ελλάδα[Text Wrapping Break]Αίθριο 

9, 10, 11 Ιουνίου 

10.00 – 22.30 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 

Οι Εκδόσεις Άγρα στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης 

Bazaar βιβλίων 

Αίθριο 

16, 17 Ιουνίου 

09.00 – 21.00 

18 Ιουνίου 

11:00 – 20:30 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 

  

StrayCare Market 

Market για τη στήριξη των αδέσποτων ζώων με χειροποίητες δημιουργίες και παραδοσιακά εδέσματα από όλη την Ελλάδα 

Αίθριο 

29, 30 Ιουνίου & 1, 2 Ιουλίου 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 

Καταστήματα 

  

Hōkō 

Οικολογικά, βιώσιμα, εναλλακτικά προϊόντα οικιακής διακόσμησης. Το Hōkō αγκαλιάζει μια μίνιμαλ αισθητική. Βασίζεται στην ιαπωνική και σκανδιναβική εσωτερική διακόσμηση, με μια υποκείμενη γεύση από τα μέσα του αιώνα. Εξίσου σημαντική με την αισθητική είναι και η 

οικολογική συνείδηση: ως πρώτη ύλη χρησιμοποιείται το ξύλο, ενώ όλες οι φάσεις της παραγωγής, από τον σχεδιασμό μέχρι τη συσκευασία, αποτελούν προσωπική δουλειά των δημιουργών.  

 

Αστική Μέλισσα 

Οι μέλισσες παίζουν καθοριστικό ρόλο στο οικοσύστημά της Αθήνας. Η Αστική Μέλισσα αποτελείται από μία κοινότητα ανθρώπων και μελισσών που θέλουν να φέρουν τους ανθρώπους κοντά στη φύση της πόλης τους και να βοηθήσουν στην ενδυνάμωση της αστικής χλωρίδας. Παράλληλα, παράγει μοναδικές ποικιλίες βιώσιμου μελιού από διάφορες γωνιές της πόλης. 

 

Πηλός 

Ο «Πηλός» είναι ένα εργαστήριο κεραμικής με κεραμικά κυρίως οικιακής χρήσης, σε πρωτότυπα σχέδια. Ταυτόχρονα, σχεδιάζει δημιουργικά εργαστήρια για όλες τις ηλικίες, προσφέροντας μια αισθητηριακή εμπειρία για το κοινό. Η αίσθηση του πηλού στα χέρια και στα πόδια, ο ελεύθερος πειραματισμός με παιχνίδια και εργαλεία, τα αποτυπώματα και τέλος ένα μικρό κεραμικό έργο, κάνουν την εμπειρία αξέχαστη. 

 

illustradays · 365 

Το μοναδικό φεστιβάλ εικονογράφησης της Ελλάδας, εγκαθίσταται στην Αγορά, με έναν χώρο που θα ακολουθεί το όραμά του για την υποστήριξη και ανάδειξη των καλλιτεχνών, την πολιτιστική εκπαίδευση και τη συμπερίληψη. To illustradays·365 είναι ένα δημιουργικό σημείο συνάντησης που γιορτάζει το ταλέντο και την εικονογράφηση 365 μέρες το χρόνο με βιβλία, artworks, design αντικείμενα, εργαστήρια, events και πολλές εκπλήξεις. 

  

Carrots 

Στις τρέχουσες εμπορικές παραγωγές ρούχων, το 15% των υφασμάτων σπαταλάται στο πάτωμα του θαλάμου κοπής. Τα πατρόν zero waste χρησιμοποιούν κάθε τετραγωνικό εκατοστό υφάσματος, εξοικονομώντας με αυτό τον τρόπο υλικά τα οποία επαναχρησιμοποιούνται. Το Carrots χρησιμοποιεί την τεχνική του zero waste και 

δημιουργεί ρούχα από το 0, φιλικά προς το περιβάλλον. 

 

Amigurumi 

Το Amigurumi είναι εργαστήριο κατασκευής παιδικών παιχνιδιών, με χειροποίητα πλεκτά κουκλάκια για τους μικρούς μας φίλους. Το όνομά του προέρχεται από την ομώνυμη ιαπωνική τέχνη του πλεξίματος ή του κροσέ μικρών πλασμάτων με γεμιστά νήματα. 

  

Modistra Hopemade 

Εργαστήριο ραπτικής με χειροποίητες τσάντες, μοναδικά σχεδιασμένα και ραμμένα στο χέρι αξεσουάρ, καθώς και διακοσμητικά είδη σπιτιού από το Δίκτυο Στήριξης Φυλακισμένων και Αποφυλακισμένων Γυναικών.  

   

Pop Up κατάστημα  

Οι Φίλοι της Μέριμνας έρχονται στο pop up κατάστημα της Αγοράς στις 8, 9 και 10 Ιουνίου με σκοπό την πώληση παιδικών, εφηβικών, ενηλίκων, ελληνικών και ξενόγλωσσων βιβλίων που είναι έτοιμα να περάσουν σε νέα χέρια, με στόχο τη στήριξη του έργου της Μέριμνας. 

   

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα