back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Θρίλερ με τις συγκεχυμένες πληροφορίες, τις καταγγελίες και τις συνθήκες που επικράτησαν προκειμένου να μεταφερθεί εγκαίρως σε νοσοκομείο η 19χρονη έγκυος που πέθανε μαζί και το βρέφος της στη Νέα Μάκρη. Σύμφωνα με καταγγελία των συγγενών της στον ΣΚΑΙ, το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ κλήθηκε στις 8.30 χθες το πρωί -καθώς η κοπέλα ένιωθε φοβερούς πόνους- και άργησε περίπου 5 ώρες να την παραλάβει και να την μεταφέρει στο Κέντρο Υγείας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Οι πρώτες πληροφορίες από το ΕΚΑΒ ωστόσο λένε ότι η πρώτη κλήση έγινε στις 11 το πρωί, με αναφορά για αδιαθεσία και καταβολή εγκύου 8 μηνών. Το περιστατικό δεν αξιολογήθηκε ως επείγον με αυτά τα χαρακτηριστικά. Στις 12:35, το ΕΚΑΒ κλήθηκε και πάλι για την συγκεκριμένη κοπέλα και το ασθενοφόρο έφτασε τελικά στο σπίτι μέσα σε 25 λεπτά, περίπου στη 1 το μεσημέρι.

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο το Υπουργείο Υγείας, διερευνώνται οι συνθήκες γύρω από τις μεταφορές ασθενών και οι ευθύνες θα αποδοθούν μετά την ολοκλήρωση της σχετικής έρευνας.

Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας αναμένει τα πορίσματα των ΕΔΕ από την 1η ΥΠΕ και το ΕΚΑΒ.

“Δεν το χωράει ανθρώπινος νους, εν έτει 2023 να χάνονται συνάνθρωποί μας με αυτό τον τρόπο. Η κυβέρνηση της ΝΔ άφησε πίσω της συντρίμμια στο ΕΣΥ και αυτή η σκληρή και αμείλικτη πραγματικότητα, οφείλει να μας κινητοποιήσει άμεσα”, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου.

«Η ΝΔ έχει εγκαταλείψει το δημόσιο σύστημα υγείας με κόστος σε ανθρώπινες ζωές» σχολίασε στον ΑΝΤ1 ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος.

Στα μαθήματα της Ανατομίας – Φυσιολογίας ΙΙ, των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας, των Δικτύων Υπολογιστών και των Αρχών Βιολογικής Γεωργίας διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων που προέρχονται από τα Επαγγελματικά Λύκεια.

Αύριο οι υποψήφιοι από τα Γενικά Λύκεια θα εξεταστούν στα Λατινικά, τη Χημεία και την Πληροφορική.

Ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας 2,2% το 2023 και 1,9% το 2024 προβλέπει ο ΟΟΣΑ στην εξαμηνιαία έκθεσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Παράλληλα και σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ αύξηση 2,1% σημείωσε το ΑΕΠ το α’ τρίμηνο φέτος σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022, ενώ σε σχέση με το δ’ τρίμηνο πέρυσι καταγράφηκε μείωση 0,1%.

Στην προεκλογική εκστρατεία των επικεφαλής των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Αυτό το έργο είναι μία έμπρακτη απόδειξη για το ότι η μείωση φόρων οδηγεί στην ανάπτυξη. Εμείς σας μειώσαμε τους φόρους και εσείς μεγαλώνετε” τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης επισκεπτόμενος τις νέες εγκαταστάσεις του ιχθυοπωλείου του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Κεραμωτής Καβάλας, που αναμένεται να λειτουργήσει σε περίπου ένα μήνα. Ακολούθως θα μεταβεί στη Θάσο και στη Δράμα.

Με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών, στην πλατεία της Κυψέλης, συναντάται σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας. Στις επτά και μισή το βράδυ θα μιλήσει στην προγραμματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι υπό τον τίτλο. «Ελλάδα 2027: 7 βήματα για δίκαιη κοινωνία και ευημερία για όλους».

Το ΕΚΑΒ επισκέφθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος κατήγγειλε τη Νέα Δημοκρατία ότι δεν χρησιμοποίησε σωστά τα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης. Όπως σημείωσε, χρειάζεται αναπροσαρμογή και δεσμεύτηκε να δοθεί το 8 με 10% στο Εθνικό Σύστημα Υγείας από το Ταμείο Ανάκαμψης και όχι, όπως είπε το 4% που με ιδεοληπτικό τρόπο κάνει η Νέα Δημοκρατία. Ακολούθως θα περιοδεύσει στην Καλλιθέα.

Να υπάρχει η δυνατότητα για μια πιο ουσιαστική συζήτηση στο debate των πολιτικών αρχηγών, με ουσιαστική συμμετοχή των δημοσιογράφων και από εφημερίδες και ραδιόφωνα, πρότεινε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στον Real FM.

Για την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ ο κ. Κουτσούμπας, μίλησε για επικίνδυνη υποστελέχωση του ΕΚΑΒ, λέγοντας ότι η κατάσταση είναι απαράδεκτη όχι μόνο στη νησιωτική Ελλάδα αλλά και στην Αττική.

Σήμερα και αύριο, πραγματοποιεί επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη.

Για ακόμα μία φορά αποδεικνύει ο Έλληνας πρωθυπουργός ότι δεν τον ενδιαφέρει τίποτα περισσότερο παρά η καρέκλα του πρωθυπουργού. 25 Ιουνίου θα λάβει το μήνυμά του αυτός και η αλαζονεία του και όλη η Νέα Δημοκρατία τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος. Σήμερα περιοδεύει στο Άργος και το Ναύπλιο.

Σήμερα η συνάντηση εργοδοτών-εργαζομένων για τη νέα σύμβαση εργασίας στον επισιστισμό, η οποία αφορά σε περίπου 350.000 εργαζόμενους.

Βουτιά άνω του 6% κατέγραψα σήμερα η τουρκική λίρα σε νέο χαμηλό επίπεδο ρεκόρ έναντι του δολαρίου, δέκα ημέρες μετά την επανεκλογή του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. Η ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος, που υποστηρίχθηκε μαζικά πριν από τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές του Μαΐου από την κεντρική τράπεζα της Τουρκίας, κινείτο λίγο μετά τις 10:30 ώρα Ελλάδας στο επίπεδο σχεδόν του ενός δολαρίου για 23 τουρκικές λίρες.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκαν τμήματα της Χερσώνας στη νότια Ουκρανία που τελούν υπό ρωσική κατοχή μετά την καταστροφή του υδροηλεκτρικού φράγματος στην Νόβα Καχόβκα που είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει εκτεταμένη περιοχή, μετέδωσε σήμερα το κρατικό ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Πλημμύρισαν και ναρκοπέδια.

Στον έως τώρα απολογισμό που δίνει η ρωσική πλευρά, τουλάχιστον 7 άνθρωποι αγνοούνται, ενώ περίπου 2.700 σπίτια καταστράφηκαν. Περίπου 42.000 άνθρωποι κινδυνεύουν, αναφέρει το Κίεβο.

Και ο καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες το μεσημέρι και το απόγευμα, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία έως 30 βαθμούς Κελσίου. 27 βαθμοί στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα