back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Ανοιχτό άφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το ενδεχόμενο νέων εκλογών τον Αύγουστο εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία της ΝΔ στις 25 Ιουνίου.

«Εμείς ζητούμε μια ισχυρή αυτοδυναμία, για σταθερή κυβέρνηση που να μπορεί να υλοποιεί τις μεγάλες αλλαγές», τόνισε μιλώντας απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ. Άσκησε σκληρή κριτική στο οικονομικό πρόγραμμα των κομμάτων της αντιπολίτευσης υποστηρίζοντας πως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή έπαιρνε ένα Νόμπελ, θα ήταν το «Νόμπελ του οικονομικού λαϊκισμού» και το ΠΑΣΟΚ θα έπαιρνε το «Νόμπελ της οικονομικής ασυναρτησίας».

Ξεκαθάρισε πως σε ό,τι αφορά τον ΦΠΑ δεν θα αλλάξει άποψη. «Εξετάσαμε αυτή την εκδοχή, καταλήξαμε ότι θα ήταν ουσιαστικά μια «τρύπα στο νερό» ως προς τις τιμές αλλά θα μας στοίχιζε πάρα πολλά», είπε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε εξάλλου ότι όσοι μιλούν για «επαναδιαπραγμάτευση του Ταμείου Ανάκαμψης υποκρύπτουν μια παντελή ασχετοσύνη».

Η συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη ήταν μια ομολογία για το τι περιμένει τον ελληνικό λαό στις 26 Ιούνη:

Τα ανελαστικά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης με την παραδοχή ότι αποτελεί μνημόνιο, τα κονδύλια του οποίου προορίζονται για μεγάλες επιχειρήσεις κι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις, σχολίασε μεταξύ άλλων το ΚΚΕ.

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι αύξηση μισθών και μείωση τιμών για να αντέξει η μεσαία τάξη και ο εργαζόμενος», τόνισε απόψε από τη Σίνδο ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι θα φορολογηθεί ο πλούτος και όχι οι φτωχοί και οι εργαζόμενοι, Διερωτήθηκε τι θα κάνει ο κ. Μητσοτακης, καθώς η Κομισιόν λέει μέχρι τέλος του 2023 τα pass και τα επιδόματα. Μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ είναι η λύση για την ανάσχεση της ακρίβειας, επισήμανε και πρόσθεσε ότι δεν τους αρκεί», «να κερδίσουν τις εκλογές, θέλουν να έχουν παντοδυναμία για να αλλάξουν μόνοι τους το Σύνταγμα».

Το ΠΑΣΟΚ έχει χρέος να γίνει αυτή η αξιόπιστη προοδευτική αντιπολίτευση, ώστε να έχει έναν πραγματικό αντίπαλο η ΝΔ, επανέλαβε απόψε από το Μαρούσι ο Νίκος Ανδρουλάκης ασκώντας κριτική και στον ΣΥΡΙΖΑ για την αδυναμία του -όπως είπε-να κάνει αξιόπιστη αντιπολίτευση. Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη αναγέννησης του ΕΣΥ, με αφορμή το τραγικό περιστατικό στην Κω, και επανέλαβε την πρόταση του κόμματός του για πόρους 8-10% του Ταμείου Ανάκαμψης προς ενίσχυση του ΕΣΥ.

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους «να ρίξουν μαύρο σε όλα τα κόμματα της περιβόητης πράσινης μετάβασης, στην πολιτική της ΕΕ και σε όλους αυτούς που τους ζητούν να θυσιάσουν τη ζωή τους για να διασφαλίσουν την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου», απηύθυνε απόψε από το Πάρκο Τρίτση, ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με θέμα «Πόσο πράσινη είναι πράσινη ανάπτυξη».

«Αν η Ελληνική Λύση κατορθώσει και πάρει πάνω από 8%, είναι βέβαιο ότι ‘αυτοδυναμία τέλος’ για τη Ν.Δ., αρκεί τα υπόλοιπα κόμματα να μη χάσουν δυνάμεις», δήλωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Τη δυσαρέσκεια για μια σειρά από τομείς αλλά και τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην Ελλάδα εξαιτίας του υψηλού κόστους ζωής καταδεικνύει το Ευρωβαρόμετρο για την Άνοιξη του 2023. Όσον αφορά το κόστος διαβίωσης, το 85% στην Ελλάδα, ήτοι 9 στους 10, δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από τα μέτρα και το 66% θεωρεί ότι θα υπάρξει περαιτέρω πτώση του βιοτικού του επιπέδου. Στο 48% η ικανοποίηση στη χώρα μας για τη στήριξη της ΕΕ στην Ουκρανία, από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη.

Το θέμα της παράτυπης μετανάστευσης, έθεσε ο υπουργός Εξωτερικών Βασίλης Κασκαρέλης, στον τούρκο ομόλογο του Χακάν Φιντάν τον οποίο τηλεφωνησε για να τον συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών έχει πληροφορίες που δείχνουν τη Ρωσία ότι βρίσκεται πίσω από τη μερική καταστροφή του φράγματος Καχόφκα στην Ουκρανία, μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο NBC News, επικαλούμενο τρεις αξιωματούχους, εκ των οποίων δύο Αμερικανοί.

Εν τω μεταξύ, το φόβο των ΗΠΑ για πολλούς νεκρούς εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. Ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, προειδοποίησε επίσης για τον «καταστροφικό» αντίκτυπο στην ενεργειακή ασφάλεια της Ουκρανίας και τόνισε ότι «η σκόπιμη καταστροφή μη στρατιωτικών υποδομών δεν επιτρέπεται βάσει του Δικαίου του πολέμου».

«Η σημερινή τραγωδία είναι ένα νέο παράδειγμα του φρικτού τιμήματος του πολέμου για τον πληθυσμό. Τα δεινά ξεχειλίζουν εδώ και έναν και πλέον χρόνο. Αυτό πρέπει να σταματήσει», δήλωσε ο γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Την αποστολή βοήθειας στην Ουκρανία για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την έκρηξη στο φράγμα σχεδιάζει η Γερμανία σύμφωνα με τη Γερμανίδα υπουργό Εσωτερικών, Νάνσι Φέιζερ.

Τη σύλληψη ενός «διαβόητου απατεώνα που ξέπλενε βρώμικο χρήμα, για λογαριασμό των μεγαλύτερων εγκληματιών του κόσμου», στη Γλυφάδα ανακοίνωσε το ΣΔΟΕ που συνεργάστηκε με τις αντίστοιχες Ολλανδικές Αρχές. Πρόκειται για έναν 52χρονο Έλληνα υπήκοο, αλβανικής καταγωγής, που είχε ηγετικό ρόλο και αναζητούνταν με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Η εγκληματική οργάνωση διακινούσε καθημερινά μέσω «υπόγειου» τραπεζικού συστήματος, μεγάλα χρηματικά ποσά προερχόμενα από εμπόριο ναρκωτικών, ενώ υπολογίζεται ότι για περίπου δέκα μήνες διακινήθηκαν ποσά της τάξεως των 250 εκατομμυρίων ευρώ.

Kύκλωμα που πλαστογραφούσε βεβαιώσεις διακρίσεων με στόχο τη μοριοδότηση αθλητών για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, αλλά και για να ανέβουν κάποιοι άλλοι στην προπονητική βαθμίδα εξιχνίασαν οι αρχές. Σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία και ψευδή βεβαίωση σε βάρος πέντε ατόμων, ηλικίας από 47 εως 53 ετών.

Δεν τα κατάφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς καθώς γνώρισε την ήττα με 3-0 σετ από τον Ισπανό Κάρλος Αλκαράθ και αποκλείστηκε από τα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός.

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες το μεσημέρι και το απόγευμα, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα