back to top
20.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

20.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Ν. Ρωμανός: Πρώτη φορά δεν υπάρχει συνεργασία στο εσωτερικό για τη Θράκη

Διαβάστε επίσης

«Προκαλεί προβληματισμό το γεγονός ότι ενώ έχουμε μια από τις πιο σκληρές παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου στη Θράκη, φαίνεται για πρώτη φορά, να μην υπάρχει συνεργασία στο εσωτερικό με τον ΣΥΡΙΖΑ- πάνω σε τόσο ευαίσθητα θέματα… Το μόνο που ζητάμε, είναι μια δήλωση αποδοχής της συνθήκης της Λωζάννης από τους δύο υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ σε Ροδόπη και Ξάνθη, οι οποίοι αναμένεται να γίνουν μέλη της ελληνικής Βουλής. Επειδή είναι σημαντικό να γνωρίζουμε αν θα εκπροσωπούν την μουσουλμανική μειονότητα ή το τουρκικό προξενείο», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός σε συνέντευξή του στον Αθήνα 984 και στον Απόστολο Χονδρόπουλο σχετικά με την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει στην τελική ευθεία για τις κάλπες, με επίκεντρο το θέμα των μειονοτικών μουσουλμάνων υποψηφίων στην Θράκη.

Κληθείς να σχολιάσει την απόσυρση του υποψηφίου βουλευτή Μουσταφά Κατραντζή από το ψηφοδέλτιο Ροδόπης, μετά από επικοινωνία με τα κεντρικά της ΝΔ, ο κ Ρωμανός έκανε λόγο για ξεκάθαρη προσπάθεια αντιπερισπασμού από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, εγκαλώντας τον για εργαλειοποίηση του ζητήματος, σε αντίθεση με τη στάση που τηρεί για τους δύο υποψηφίους του κκ Οζγκιούρ Φερχάτ και Χουσεϊν Ζεϊμπέκ.

«Πρόκειται για εντελώς διαφορετική περίπτωση. Εδώ μιλάμε για  προσεχώς  εκλεγμένους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που εκπροσωπούν το τουρκικό προξενείο και υπακούουν στη γραμμή του, σε μια ξεκάθαρη προσπάθεια παρέμβασης στα εσωτερικά της χώρας μας, με εργαλείο τους ίδιους…Αυτό δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με τον  μέχρι πρότινος υποψήφιο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος μάλιστα δεν είχε προοπτική εκλογής» είπε ο κ Ρωμανός.

Σε ερώτημα αν θα πάμε σε τρίτες κάλπες τον Αύγουστο στην περίπτωση μη επίτευξης αυτοδυναμίας, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «οι ψηφοφόροι θα επικυρώσουν την εντολή ασφαλούς αυτοδυναμίας που έδωσαν τον Μάϊο προκειμένου να προχωρήσουν όσα ξεκίνησαν την προηγούμενη τετραετία και να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις μας για την επόμενη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα