back to top
21.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

21.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

«Ευγνώμων» ο Πούτιν στον Λουκασένκο για τον διαμεσολαβητικό του ρόλο του

Διαβάστε επίσης

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι “ευγνώμων” στον Λευκορώσο σύμμαχό του Αλεξάντερ Λουκασένκο για τον διαμεσολαβητικό του ρόλο του στη διευθέτηση της ένοπλης ανταρσίας του Γεβγκένι Πριγκόζιν, αρχηγού της μισθοφορικής οργάνωσης Βάγκνερ.

“Είμαστε ευγνώμονες προς τον πρόεδρο της Λευκορωσίας για αυτές τις προσπάθειες”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, χαιρετίζοντας “μια απόφαση χωρίς νέες απώλειες”. “Η βραδινή συνομιλία μεταξύ των δύο προέδρων ήταν πολύ μακρά, ειλικρινά θερμή”, πρόσθεσε.

Η ανταρσία της Βάγκνερ “σε καμία περίπτωση” δεν θα επηρεάσει τη ρωσική στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία, διαβεβαίωσε σήμερα το Κρεμλίνο, ενώ τα στρατεύματα του Κιέβου συνεχίζουν την επίθεσή τους που άρχισαν πριν από εβδομάδες.

“Σε καμία περίπτωση”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε από τον Τύπο για ενδεχόμενες συνέπειες της ανταρσίας της Βάγκνερ στο σχέδιο του Κρεμλίνου στην Ουκρανία. “Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση συνεχίζεται. Οι στρατιώτες μας κατάφεραν να αποκρούσουν την αντεπίθεση της Ουκρανίας”, τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα