back to top
20.7 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

20.7 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Μ. Καρακλιούμη: Σε τροχιά εσωστρέφειας ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση Τσίπρα

Διαβάστε επίσης

Τα νέα δεδομένα και τις μεταβολές που θα απασχολήσουν στην μετα-Τσίπρα εποχή τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τον ίδιο στο τιμόνι του κόμματος, σχολίασε η πολιτική αναλύτρια Μαρία Καρακλιούμη.

Μιλώντας στον Αθήνα 984, εκτίμησε ότι η παραίτησή του δημιουργεί προοπτικές εσωστρέφειας και δίνει χρόνο στον Κυριάκο Μητσοτάκη, εν μέσω της αμηχανίας που επικρατεί στον ευρύτερο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και της Κεντροαριστεράς, ενόψει των διαδικασιών για τη νέα εποχή.

«Βλέπω να παρατείνεται ο χρόνος και η ανοχή των πολιτών απέναντι στην κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό, διότι δεν έχουν κάτι άλλο που να σχηματοποιείται ως αντιπολίτευση και στο οποίο να επικεντρωθεί η κριτική τους» είπε στη Σοφία Μπερετάνου, ενώ αναφερόμενη στις αναταράξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για πολύπλοκη κατάσταση.

«Παρότι πολλοί λένε – όπως και συνέβη- ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση χάρη στην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, επί της ουσίας ουδέποτε μεταλλάχθηκε σε αστικό κόμμα που να μετέχει στη διοίκηση, αφήνοντας μετέωρο το κοινωνικό αίτημα των ανθρώπων οι οποίοι το πίστεψαν και προέρχονταν κατά βάση από το ΠΑΣΟΚ… Ήταν μεσαία στελέχη, με διακρίσεις στον κοινωνικο- επαγγελματικό χώρο, αλλά χωρίς προοπτικές να ξεφύγουν από τη «σκληρή διαστρωμάτωση» και να πετύχουν την είσοδό τους στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Όλοι αυτοί, σε μια υποψία συμμετοχής στη διοίκηση, κατευθύνθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρώντας ότι εκεί θα λειτουργήσουν διαφορετικά. Όμως το dna του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και όλων των αριστερών κομμάτων, εμπεριέχει παρασκήνιο και πολλή διαβούλευση με αποτέλεσμα να μη δίνονται ρεαλιστικές λύσεις στα προβλήματα των πολιτών».

Χαρτογραφώντας την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο της παραίτησης Τσίπρα, διέβλεψε ότι μπαίνει σε τροχιά μεγάλης εσωστρέφειας. «Ακόμη κι αν ολοκληρωθούν σύντομα οι διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου αρχηγού, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αργήσει να στείλει μήνυμα στην κοινωνία ότι έχει ανασυνταχθεί και προχωρά με το βλέμμα μπροστά και ψηλά» εκτίμησε η Μαρία Καρακλιούμη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα