back to top
18.1 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ρωσία: Ο Πούτιν θα ενημερωθεί για τον ξυλοδαρμό της δημοσιογράφου και του δικηγόρου της στην Τσετσενία

Διαβάστε επίσης

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα ενημερωθεί για τον ξυλοδαρμό μιας Ρωσίδας δημοσιογράφου και του δικηγόρου της στην Τσετσενία, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, χαρακτηρίζοντας τον σοβαρή επίθεση που απαιτεί ενεργητική απάντηση.

Ένοπλοι μασκοφόροι επιτεθήκαν και τραυμάτισαν σοβαρά τους δύο σήμερα το πρωί αφού ανάγκασαν το αυτοκίνητο τους να σταματήσει. Το όχημα στο οποίο βρίσκονταν η δημοσιογράφος Γελένα Μιλάσινα και ο δικηγόρος της, ο Αλεξάντρ Νέμοφ, δέχθηκε επίθεση από «ενόπλους» στο δρόμο που οδηγεί από το αεροδρόμιο προς την πρωτεύουσα Γκρόζνι, σύμφωνα με τη ρωσική μη κυβερνητική οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα Μεμόριαλ.

Δεν υπήρξε άμεσος σχολιασμός από τον Ραμζάν Καντίροφ, στενό συνεργάτη του Πούτιν που κυβερνάει την Τσετσενία, μια κυρίως μουσουλμανική περιοχή στο νότο της Ρωσίας. Ο Καντίροφ ανήλθε στην εξουσία έπειτα από δύο αιματηρούς πολέμους που ακολούθησαν την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.

Ωστόσο ο Σολτάγιεφ, ο επίσημος αρμόδιος της Τσετσενίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον οποίο επικαλείται το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, χαρακτήρισε την επίθεση «μια πρόκληση» κατά των αρχών της Τσετσενίας.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα