back to top
18.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

18.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής κατηγορεί τη ΔΟΕ

Διαβάστε επίσης

Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Στάνισλαβ Ποζντνιάκοφ, κατηγόρησε σήμερα τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ότι ενεργεί «προς το συμφέρον» της Ουκρανίας, μετά την έκκληση της ΔΟΕ να επιδείξει «ευαισθησία» με τους Ουκρανούς αθλητές.

«Η ΔΟΕ (…) πήρε μέρος σε μια πολιτική σύγκρουση, άρχισε να ενεργεί προς το συμφέρον τους», είπε ο Ποζντνιάκοφ σε δήλωση που αναρτήθηκε στο Telegram.

Την Πέμπτη, μια Ουκρανή ξιφομάχος, η Όλγα Κάρλαν, αποκλείστηκε, όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς, αφού αρνήθηκε να δώσει τα χέρια με τη Ρωσίδα αντίπαλό της, Άνα Σμίρνοβα, κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ξιφασκίας.

Η απόφαση υποστηρίχθηκε από τη ρωσική αντιπροσωπεία και κατήγγειλε το Κίεβο. Στην πορεία, η ΔΟΕ ζήτησε ωστόσο να επιδειχθεί «ευαισθησία» σε σχέση με τους Ουκρανούς αθλητές.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής, αυτές οι παρατηρήσεις δείχνουν «τη διπροσωπία των λεγόμενων διεθνών συστάσεων». Σύμφωνα με τον ίδιο, η αντίδραση της ΔΟΕ έδειξε «τη στάση που θα αντιμετωπίσει (από εδώ και στο εξής) απολύτως κάθε Ρώσος κατά τη διάρκεια των διεθνών αγώνων».
Κατηγόρησε για άλλη μια φορά τη ΔΟΕ ότι αποδέχθηκε «ρωσοφοβικά αιτήματα» από το Κίεβο τους τελευταίους μήνες.

Την Τετάρτη, η Ουκρανία εξουσιοδότησε τους αθλητές της να αντιμετωπίσουν Ρώσους ή Λευκορώσους αθλητές, υπό την προϋπόθεση ότι οι τελευταίοι αγωνίζονται ως ουδέτεροι, το οποίο συνιστά η ΔΟΕ.

«Διακρίσεις, διπλά και τριπλά πρότυπα, παραβίαση όχι μόνο νομικών, αλλά τώρα και ηθικών και ηθικών θεμελίων για την προώθηση της ουκρανικής θέσης! Είναι αυτές οι νέες άγραφες αρχές του διεθνούς Ολυμπιακού κινήματος;» αναρωτήθηκε ο Στάνισλαβ Ποζντνιάκοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία δεν γνωρίζει ακόμη «υπό ποιες προϋποθέσεις» οι Ρώσοι αθλητές θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα