back to top
18.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

18.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

«Θυμήσου…»: Αφιέρωμα στο ελληνικό αστικό τραγούδι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Διαβάστε επίσης

Ένα γοητευτικό αφιέρωμα στο αστικό ελληνικό τραγούδι, το λεγόμενο ελαφρό, παρουσιάζει ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο, το απόγευμα της Τετάρτης 11 Οκτωβρίου.

Ο συνθέτης και μαέστρος Απόλλων Κουσκουμβεκάκης ενορχήστρωσε και διευθύνει τα υπέροχα και διαχρονικά τραγούδια των Αττίκ, Γιαννίδη, Χαιρόπουλου, Σουγιούλ, Μουζάκη, Σπάρτακου και άλλων μεγάλων συνθετών της ρομαντικής Αθήνας του Μεσοπολέμου. Ερμηνεύουν οι γνωστοί λυρικοί καλλιτέχνες Τζίνα Φωτεινοπούλου και Μιχάλης Δημητρακάκος, με τη συνοδεία της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.

Η χορευτική ομάδα Tango Amanti της Deppy Venezia πλαισιώνει με τέσσερα ζευγάρια την παράσταση στους ρυθμούς του τάνγκο, του μπολέρο, του τσάρλεστον, του φοξ τροτ. Μια παράσταση αφιερωμένη στην εποχή που ήταν ο κόσμος δροσερός, με τραγούδια που αγαπήθηκαν κι έχουν ακόμα τη δύναμη να συγκινούν.

Θα ακουστούν, μεταξύ άλλων, τα τραγούδια: «Πόσο λυπάμαι», «Ας ερχόσουν για λίγο», «Ζητάτε να σας πω», «Το τραμ το τελευταίο», «Δυο πράσινα μάτια», «Ξύπνα αγάπη μου», «Πάμε σαν άλλοτε», «Θα σε πάρω να φύγουμε», «Μαραμένα τα γιούλια κι οι βιόλες», «Θυμήσου».

Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη Ι Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023, 20:00

Τραγουδούν: Τζίνα Φωτεινοπούλου, Μιχάλης Δημητρακάκος

Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ

Ενορχήστρωση – Μουσική Διεύθυνση:
Απόλλων Κουσκουμβεκάκης

Χορεύουν οι Tango Amanti (Deppy Venezia – Ερμής Γούπιος, Μαργαρίτα Πέτροβα – Νίκος Παπουτσής, Γιάννα Γεωργίου – Ανδρέας Μακρής, Πάνος Πουλημένος – Μαρία Μελά)

Τιμές εισιτηρίων:
€32.00, 28.00, 24.00, 20.00, 15.00, 10.00
Εκπτωτικό: €8.00

Τ. 210 7282 333 – www.megaron.gr

Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια Τ. 210 7282 379

Η προπώληση έχει αρχίσει

 

Χορηγός επικοινωνίας: Αθήνα 9.84

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα