back to top
23.8 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

23.8 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Συνάντηση Κ. Τασούλα με εκπροσώπους Αραβικών χωρών για το μεσανατολικό

Διαβάστε επίσης

Tην ανησυχία της χώρας μας για τις εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής επεσήμανε ο Κώστας Τασούλας κατά τη συνάντηση του με τους Πρέσβεις και τους Επιτετραμμένους των Αραβικών Κρατών που υπηρετούν στην Αθήνα.

«Πρόκειται για μια κρίση με δυνητικά εκτεταμένες συνέπειες για τη σταθερότητα της περιοχής. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελλάδα ανησυχεί από μια ενδεχόμενη διάχυση του πολέμου στην περιοχή. Επιπλέον, οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μεταξύ των πιθανών επιπτώσεων της κρίσης», σημείωσε ο κ. Τασούλας, σημειώνοντας ότι από την αρχή της κρίσης η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.

Ο Πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε την ανάγκη να απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι, τονίζοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα αντιτίθεται σε κάθε μορφή τρομοκρατίας και στη χρήση βίας κατά των αμάχων, ενώ χαιρέτισε το άνοιγμα του ανθρωπιστικού διαδρόμου μέσω της Αιγύπτου στη Γάζα, για τη μεταφορά της απαραίτητης βοήθειας. «Είναι σημαντικό να παραμείνει ανοιχτός ο συγκεκριμένος διάδρομος και να προσφερθεί οποιαδήποτε βοήθεια είναι απαραίτητη για την ανακούφιση των κατοίκων στη Λωρίδα της Γάζας» υπογράμμισε.

Οι εκπρόσωποι των Αραβικών χωρών, αφού ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο της Βουλής για την συνάντηση, επικεντρώθηκαν ιδιαίτερα στην ανάγκη άμεσης κατάπαυσης των εχθροπραξιών και εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα. Επεσήμαναν την άποψη ότι η Διεθνής Κοινότητα θα πρέπει να ασκήσει πίεση στο Ισραήλ, ώστε να σταματήσουν αμέσως οι εχθροπραξίες, που κινδυνεύουν να οδηγήσουν σε μία πιο εκτεταμένη κρίση που θα συμπεριλάβει όλη την περιοχή.

Τόνισαν, επίσης ότι η Διεθνής Κοινότητα θα πρέπει το ταχύτερο να επικεντρωθεί στην επίλυση της αιτίας του προβλήματος, που είναι η επίτευξη μιας δίκαιης λύσης των δύο κρατών, με βάση το Διεθνές Δίκαιο και τα Ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.

 

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα