back to top
18.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Θυελλώδεις βοριάδες και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού.

Σταδιακά ωστόσο τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Παγετός στη Βόρεια Ελλάδα, που τοπικά στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρός.

Τουλάχιστον 61 μετανάστες αγνοούνται στα ανοικτά της Λιβύης μετά τη βύθιση του σκάφους στο οποίο επέβαιναν και συνολικά μετέφερε 86 άτομα.

Την Τρίτη ψηφίζεται στη Βουλή η τροπολογία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Άσυλου που εντάχθηκε στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και προβλέπει την υπό προϋποθέσεις νομιμοποίηση μεταναστών που εργάζονται στη χωρά μας.

«Η διαφορά μεταξύ εφάπαξ συγκεκριμένου αριθμού αδειών διαμονής και εργασίας, υπό τον όρο της ανάκλησης και ελληνοποιήσεων είναι τόσο προφανής, που περαιτέρω ανάλυση είναι περιττή» απαντούν κυβερνητικές πηγές στις αιτιάσεις κύκλων του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά που εκφράζουν αντιρρήσεις. Συνεργάτες του κυρίου Σαμαρά παραπέμπουν σε δήλωση του κυβερνητικού εκπρόσωπου πριν τρεις μήνες, οπού όπως αναφέρουν, ο κ. Μαρινάκης είχε τονίσει πως” δεν υπάρχει καμία πρόθεση της Κυβέρνησης για ελληνοποιήσεις ή νομιμοποιήσεις “.

Την τροπολογία δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Βελτιώσεις ζητά το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Γενετικό υλικό ενός εκ των δραστών της επίθεσης χθς το πρωί, έξω από κλαμπ στο Γκάζι, εκτιμάται πως θα εντοπίσουν οι αρχές στα ρούχα ενός από τα τρία θύματα. Συγκεκριμένα ένας από τους δράστες φέρεται να χειροδίκησε κατά τη διάρκεια λογομαχίας πριν μπει στο αυτοκίνητο και πυροβολήσει εν ψυχρώ τα δύο αδέρφια, ηλικίας 33 και 28 ετών και έναν 28χρονο φίλο τους, από την Κρήτη. Και οι τρεις νοσηλεύονται στο Γεννηματάς.

Φωτιά ξέσπασε χθες βράδυ σε τέσσερα σταθμευμένα αυτοκίνητα στη συμβολή Δωδεκανήσου και Πάρνηθος, στα Βριλήσσια.

Νέες διαδηλώσεις χθες βράδυ στο Τελ Αβίβ. Οικογένειες ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας κάλεσαν την ισραηλινή κυβέρνηση να σταματήσει τις μάχες και να κάνει διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωσή τους, δύο και πλέον μήνες μετά την έναρξη του πολέμου με τη Χαμάς. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου φάνηκε να υποδηλώνει ότι νέες διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη, μετά τη συνάντηση του αρχηγού της Μοσάντ, με τον πρωθυπουργό του Κατάρ, χώρας που μεσολαβεί στη Χαμάς.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 14η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ παίζουν: Στις τρεις: Άρης – ΟΦΗ. Πέντε και μισή: Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ. Επτά και μισή: Λαμία – Βόλος και στις Οκτώ και μισή: Ατρόμητος – Παναθηναϊκός. Χθες Κηφισιά – ΠΑΣ Γιάννινα: 4-2.

Και ο καιρός

Τοπικές βροχές στην Αττική, κυρίως στα βόρεια και ασθενείς χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα τις πρωινές ώρες. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Θερμοκρασία από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα