back to top
18.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

18.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Σε εορταστικούς ρυθμούς και με αυξημένη κίνηση το σαββατοκύριακο η αγορά. Τα εμπορικά καταστήματα θα είναι σήμερα ανοιχτά ως τις 6 το απόγευμα και ως τις 8 τα πολυκαταστήματα. Ανοιχτή και αύριο, παραμονή Χριστουγέννων, θα είναι η αγορά.

Εγχώριοι καλλιτέχνες στη μουσική σκηνή της Πλατείας Συντάγματος βάζουν κοινό και περαστικούς του κέντρου της πόλης στον ρυθμό των Χριστουγέννων. Σήμερα στις 18:00, στη σκηνή του Συντάγματος ανεβαίνει η Νεφέλη Φασούλη με τη μπάντα της.

Την Τετάρτη απολογείται στον ανακριτή ο 16χρονος ο οποίος σκότωσε τον πατέρα του στα Καλύβια. Ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Ο ανήλικος δράστης ζήτησε προθεσμία μέχρι τη Τετάρτη και μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση στην Ασφάλεια.

Διευκρινίσεις για να λυθεί ο «γρίφος» των χρωματιστών τιμολογίων ρεύματος που θα ισχύσουν από την Πρωτοχρονιά έδωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης. Όπως είπε, «από την 1η Ιανουαρίου θα έχουν πολύ καλύτερα τιμολόγια από την 1η Νοεμβρίου παρά το γεγονός ότι σταματούν οι επιδοτήσεις».

Εκτός συνόρων:

Ημέρα εθνικού πένθους η σημερινή για την Τσεχία, μετά το μακελειό που προκάλεσε στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου, ο 24χρονος Νταβίντ Κόζακ, ο οποίος σκότωσε 13 ανθρώπους και τραυμάτισε τουλάχιστον 25. Από τις έρευνες των αρχών αποκαλύπτεται ότι πριν το μακελειό στο πανεπιστήμιο, είχε σκοτώσει τον πατέρα του, ενώ οι αρχές ερευνούν την εμπλοκή του και σε δύο ακόμα δολοφονίες.

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί και οι χερσαίες μάχες συνεχίζονται σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ο παλαιστινιακός πληθυσμός ελπίζει να αυξηθεί η ανθρωπιστική βοήθεια μετά την υιοθέτηση σχετικής απόφασης από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, έπειτα από πέντε ημέρες σκληρών διαπραγματεύσεων για να αποφευχθεί το βέτο των ΗΠΑ.

Η Τεχεράνη απειλεί να κλείσει τη Μεσόγειο για τη Γάζα. Ένας διοικητής των Επαναστατικών Φρουρών του Ιράν δήλωσε ότι η Μεσόγειος Θάλασσα μπορεί να κλείσει αν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους συνεχίσουν να διαπράττουν “εγκλήματα” στη Γάζα, μετέδωσαν σήμερα ιρανικά ΜΜΕ, χωρίς ωστόσο να εξηγεί τον τρόπο.

“Θα πρέπει σύντομα να περιμένουν το κλείσιμο της Μεσογείου (του Στενού) του Γιβραλτάρ, αλλά και άλλων θαλάσσιων διόδων”, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim επικαλούμενο τον ταξίαρχο Μοχαμάντ Ρεζά Νακντί, συντονιστή διοικητή των Ιρανών Επαναστατικών Φρουρών.

Στο μεταξύ, δεξαμενόπλοιο ισραηλινών συμφερόντων που έπλεε στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της Ινδίας δέχθηκε επίθεση από drone με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά, όπως ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική εταιρία ναυτιλιακών ασφαλειών Ambrey. Η φωτιά στο υπό σημαία Λιβερίας δεξαμενόπλοιο χημικών προϊόντων, αντιμετωπίστηκε χωρίς τραυματισμούς των μελών του πληρώματος.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα