back to top
23.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κ. Πιερρακάκης: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει περιφερειακό εκπαιδευτικό κέντρο

Διαβάστε επίσης

Τη βάσιμη πεποίθηση του πως «η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένα περιφερειακό εκπαιδευτικό κέντρο» εξέφρασε μιλώντας στην Realnews, ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο υπουργός ανέφερε πως « το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση στα μέσα Ιανουαρίου και θα έχει διπλό στόχο: Πρώτο την απελευθέρωση του δημόσιου πανεπιστημίου από την γραφειοκρατία και κάθε είδους αγκυλώσεις. Στηρίζουμε την αυτονομία διεθνοποίηση του δημόσιου πανεπιστημίου με ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Από την άλλη προσβλέπουμε στην αποδέσμευση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από το αναχρονιστικό κρατικό μονοπώλιο με την εγκατάσταση μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων μη κρατικών πανεπιστημίων».

Ο κ. Πιερρακάκης διευκρίνισε πως η επιλογή των μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων των ξένων πανεπιστημίων «είναι συμβατή με την τελολογική ερμηνεία του Συντάγματος υπό το φως του ενωσιακού δικαίου, καθώς και με την πλειονότητα της κοινής γνώμης. Εστιάζουμε στην ποιότητα της παρεχόμενης γνώσης με απαιτητικές προδιαγραφές εγκατάστασης και λειτουργίας».

Ο υπουργός τόνισε πως « υπάρχει ενδιαφέρον από ξένα πανεπιστήμια για συνεργασίες με δημόσια ελληνικά ιδρύματα. Τα δημόσια ΑΕΙ θα γίνουν πόλος έλξης για συμπράξεις με διεθνώς αναγνωρισμένα πανεπιστήμια».

Ο κ. Πιερρακάκης κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να πάρουν ενεργά μέρος στη συζήτηση και στη ψήφιση του νομοσχεδίου «ώστε όλοι μαζί να λύσουμε το θέμα και να βάλουμε τα πιο αυστηρά και προχωρημένα κριτήρια».

Τέλος, αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση, το οποίο ήδη ανακοινώθηκε και στο επόμενο που θα αφορά στο «ανοιχτό σχολείο» και θα είναι η Τρίτη μεγάλη μεταρρύθμιση στο εκπαιδευτικό σύστημα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα