back to top
18.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

18.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Champions League: Με δύο δυνατές αναμετρήσεις συνεχίζεται η φάση των “16”

Διαβάστε επίσης

Μετά την «πλούσια» δράση της προηγούμενης εβδομάδας, η φάση των «16» του Champions League συνεχίζεται με δύο δυνατές αναμετρήσεις.

Στην Ιταλία και στο Μιλάνο, η Ίντερ θα φιλοξενήσει την Ατλέτικο Μαδρίτης, σε ένα ζευγάρι το οποίο είχε χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο αμφίρροπα των «16», από την ημέρα της κλήρωσης. Σε τρομερή κατάσταση οι «νερατζούρι», κυριαρχούν στη Serie A, όντας στην κορυφή και έχοντας ξεφύγει από τη δεύτερη της βαθμολογίας Γιουβέντους, ενώ έχουν μόνο νίκες στα 8 παιχνίδια που έχουν δώσει μέσα στο 2024, για πρωτάθλημα και ιταλικό Σούπερ Καπ.

Από την άλλη, η Ατλέτικο βρίσκεται στην τέταρτη θέση της La Liga, ενώ προέρχεται από τον θρίαμβο με 5-0 επί της Λας Πάλμας στο «Μετροπολιτάνο», επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα μετά από τρία διαδοχικά παιχνίδια της χωρίς νίκη, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ισπανίας. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε ξεκούρασε αρκετούς από τους βασικούς του, έτσι ώστε να τους έχει 100% για την αποψινή αναμέτρηση με την Ίντερ, ωστόσο δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των μακροχρόνια απόντων, Αθπιλικουέτα και Λεμάρ.

Στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς, Αϊντχόφεν και Ντόρτμουντ θα κοντραριστούν στο «Philips Stadion». Ασταμάτητοι στην Eredivisie οι γηπεδούχοι, παραμένουν στην κορυφή έχοντας φτιάξει διψήφια διαφορά βαθμών από τους διώκτες τους και αυτή την στιγμή αποτελούν το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Ο Πίτερ Μποζ δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των βασικών Λανγκ, Τιλ, ενώ αμφίβολη δίνεται η συμμετοχή του Μπακαγιόκο.

Η Ντόρτμουντ από την άλλη, μπορεί να «τρέχει» αήττητο σερί 9 αγώνων, όμως έχει μείνει πολύ μακριά (-17) από την κορυφή της Bundesliga, δείχνοντας ανίκανη να διεκδικήσει τον φετινό τίτλο. Παρ’ όλα αυτά, στο Champions League έχει παρουσιάσει πολύ καλή αγωνιστική εικόνα, καταφέρνοντας να τερματίσει στην κορυφή του «ομίλου της. Για το αποψινό παιχνίδι, ο Τέρζιτς δεν θα έχει διαθέσιμους τους Αλέ και Νμετσά.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα