back to top
18.3 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

18.3 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό σημειώθηκε νωρίτερα στον Κηφισό, όταν αυτοκίνητο παρέσυρε πεζό, στο ύψος τις Ιεράς Οδού, στο ρεύμα προς Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες το θύμα παρελήφθη από το ΕΚΑΒ, ωστόσο εξέπνευσε πριν φτάσει στο νοσοκομείο.

Διαφορετικά πορίσματα για την τραγωδία των Τεμπών δημοσιοποίησαν τα κόμματα. Οι βουλευτές της ΝΔ που μετείχαν στην Εξεταστική Επιτροπή εστιάζουν στο ανθρώπινο λάθος καθώς όπως επισημαίνεται ο Γενικός Κανονισμός Κινήσεως όχι μόνο δεν τηρήθηκε απαρέγκλιτα, αντιθέτως παραβιάστηκε επτά φορές. Η Αξιωματική αντιπολίτευση θέτει θέμα ποινικών ευθυνών για τον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, καθώς και σους Υφυπουργούς Γιώργο Καραγιάννη, και Χρήστο Τριαντόπουλο. Το ΠΑΣΟΚ προτείνει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, για τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών των πρώην αρμόδιων Υπουργών Κώστα Καραμανλή, και Χρήστου Σπίρτζη. Το ΚΚΕ μιλά για σαφέστατες κακουργηματικού χαρακτήρα ευθύνες των Υπουργών Μεταφορών της περιόδου 2009 – 2023.

Διαδοχικές συναντήσεις με θεσμικούς φορείς της Θεσσαλίας και εκπροσώπους των αγροτών της περιοχής θα έχει αύριο από τις 11.00 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Επι τάπητος οι αποζημιώσεις στους πληγέντες και η αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις θεομηνίες «Ντάνιελ» και «Ελίας».

Στην Άγκυρα μεταβαίνει αύριο η Υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου στο πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου Ελλάδας – Τουρκίας, για τις διμερείς σχέσεις, καθώς και για τις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.

Συνέδριο “επανίδρυσης” του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε με συνέντευξή του στην εφημερίδα “Καθημερινή της Κυριακής” ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανος Κασσελάκης. Μιλά για ‘’ένα κόμμα ανοιχτό που θα διασφαλίζει την έκφραση γνώμης μέσω ψηφιακής διαβούλευσης και δημοψηφισμάτωνπου θα μπορέσει να διεκδικήσει ξανά τη διακυβέρνηση της χώρας με στόχο την ευημερία της κοινωνίας και την εγκαθίδρυση κράτους δικαίου’’

Ενώπιον του αυτόφωρου μονομελούς πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης θα βρεθούν οι 9 από τους συνολικά 21ναν συλληφθέντες για την επίθεση κατά νεαρών της κοινότητας Λοάτκι, χθες στην πλατεία Αριστοτέλους. Οι υπόλοιποι 12 καθώς είναι ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι έως την εκδίκαση της υπόθεσης στο αρμόδιο Δικαστήριο Ανηλίκων. Την ομοφοβική επίθεση καταδίκασε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος εκφράζοντας παράλληλα την τεράστια ανησυχία του για τις επικίνδυνες διαστάσεις που παίρνουν τα φαινόμενα βίας.

Νωρίτερα, ένταση προκλήθηκε στη Θεσσαλονίκη, σε διαδήλωση κατά της τρασ-ομοφοβίας, όταν ομάδα αγνώστων προσπάθησε να επιτεθεί στους διαδηλωτές. Την ίδια ώρα κουκουλοφόροι επιχείρησαν να προπηλακίσουν τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, κατά την είσοδό του στο θέατρο ΟΛΥΜΠΙΑμ, ενώ στράφηκαν και κατά του αστυνομικού φύλαξης. Έγιναν 16 προσαγωγές, κατά πληροφορίες.

‘’Ανοιχτός σε διαπραγματεύσεις’’ δήλωσε νωρίτερα με τηλεοπτικό του διάγγελμα ο ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, επιρρίπτοντας την ευθύνη του αδιεξόδου στις συζητήσεις για εκεχειρία, στο Ισραήλ. Από την άλλη ο Μπένιαμιν Νετανιάχου υποστήριξε ότι το Ισραήλ είναι πολύ κοντά στη νίκη, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Χαμάς ‘’θα επανατοποθετηθεί και θα ξαναρχίσει, εάν δεν εξαρθρωθεί’’.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την 96η απονομή των βραβείων Όσκαρ, με φαβορί τις ταινίες “Οπενχάιμερ”, “Poor Things” του Γιώργου Λάνθιμου και “Ανατομία μιας Πτώσης”. Στη χώρα μας θα προβληθούν μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα από την Cosmote TV.

και την 1η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ

Λαμία- ΑΕΚ: 0 – 4

Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός: 1 – 3 στο 75ο λεπτό

ΠΑΟΚ-Άρης: 0 – 1 στο ημίχρονο

Το χάλκινο μετάλλιο στον ακοντισμό με βολή 80,52 μ κατέκτησε ο Γιάννης Κυριαζής στο Ευρωπαϊκό που διεξάγεται στη Λεϊρια της Πορτογαλίας.

Και ο καιρός:

Σχεδόν αίθριος αύριο στην Αττική με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι είναι 14,1 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα