back to top
17.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

17.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Πρώτη προτεραιότητά μας το πρόβλημα της ακρίβειας, είπε ο Πρωθυπουργός στην έναρξη της καθιερωμένης μηνιαίας συνάντησής του με την ΠτΔ . Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην ασφάλεια στα πανεπιστήμια με αφορμή την πρόσφατη επέμβαση της αστυνομίας στο Αριστοτέλειο.

Στην επιβολή δασμών στα εισαγόμενα σιτηρά από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, ετοιμάζεται να προχωρήσει η ΕΕ προκειμένου να κατευνάσει τους αγρότες και ορισμένα κράτη μέλη, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα ττων Financial Times, που επικαλείται έγκυρες πηγές.

«Αν θέλει ειρήνη, η Ευρώπη πρέπει να ετοιμαστεί για πόλεμο», τονίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, σε άρθρο του που δημοσιεύεται σε ευρωπαϊκές εφημερίδες και στην ιστοσελίδα Euractiv. Οφείλουμε να ενισχύσουμε τις αμυντικές μας ικανότητες απέναντι στην απειλή που θέτει η Ρωσία, σημειώνει, καλώντας την ΕΕ “να περάσει σε λειτουργία οικονομίας πολέμου».

Με τρίτο παγκόσμιο πόλεμο απείλησε τη Δύση ο Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά την επανεκλογή του στη ρωσική προεδρία με 87%. Πρόσθεσε πάντως ότι σχεδόν κανείς δεν επιθυμεί ένα τέτοιο σενάριο.

Στο Ραμστάιν της Γερμανίας σήμερα η Συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία, με τη συμμετοχή του Νίκου Δένδια. Διοργανώνεται με πρωτοβουλία του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Ώστιν, ο οποίος αναμένεται να προσπαθήσει να πείσει τους Ευρωπαίους συμμάχους του πως η Ουάσιγκτον παραμένει δεσμευμένη στην υποστήριξη της Ουκρανίας, παρά το ότι οι οικονομικοί πόροι έχουν εξαντληθεί και δεν διαφαίνεται άρση του αδιεξόδου στο Κογκρέσο για το ζήτημα.

Νέα περιοδεία στη Μέση Ανατολή του Άντονι Μπλίνκεν το επόμενο διήμερο. Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα βρεθεί σε Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο, με στόχο, όπως λέει ο ίδιος, την επίτευξη εκεχειρίας.

Οι διαβουλεύσεις στο Κατάρ συνεχίζονται, μπροστά στην απειλή λιμού στη Γάζα. Στη Ντόχα βρίσκονται και Ισραηλινοί διαπραγματευτές και “έγιναν θετικές συζητήσεις”, σύμφωνα με αμερικανικό ιστότοπο.

Το δικαίωμα του Ισραήλ να προστατεύει τον εαυτό του υπερασπίστηκε ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης, Όλιβερ Ντάουντεν, ωστόσο έκανε έκκληση για άμεση εκεχειρία για ανθρωπιστικούς λόγους.

Τουλάχιστον 31.819 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τη Χαμάς.

Αύριο θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα των βουλευτών της ΝΔ για την τραγωδία των Τεμπών.

Η υπόθεση μεταφέρεται και στις αρμόδιες Επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου TRAN και LIBE. Ομόφωνα δεκτό έγινε από την Επιτροπή Αναφορών της ευρωβουλής το αίτημα που κατέθεσε χθες η Μαρία Καρυστιανού εκ μέρους των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας.

Να υιοθετήσει την πρότασή του για άρση της βουλευτικής ασυλίας του Κώστα Καραμανλή και παραπομπή του στην τακτική δικαιοσύνη, καλεί τον πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος εξέφρασε τη στήριξη του στις οικογένειες των θυμάτων ζητώντας να μείνει ανοιχτή η αναφορά προς παρακολούθηση και απαίτησε «να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη στο έγκλημα, ώστε να αποδοθούν οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες».

Ως το τέλος του μήνα η ανακοίνωση των μέτρων για την αντιμετώπιση του bullying στα σχολεία. Μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, επανέλαβε πως θεσπίζεται η επαναφορά της 5νθήμερης αποβολής, ενώ προανήγγειλε και τον διαχωρισμό της απουσίας σε αδικαιολόγητη και δικαιολογημένη.

Αντίδραση της Αθήνας στις δηλώσεις Ερντογάν για την Κύπρο. Χθες, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στον Αττίλα, λέγοντας πως “ίσως αν είχαμε πιέσει προς το νότο η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας”.

Οι δηλώσεις του συνιστούν πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας, αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών. Για προκλητικές δηλώσεις που υπονομεύουν και το θετικό κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η εμπλοκή στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς λειτουργεί ευνοϊκά για τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της Τουρκίας και τη διαιώνιση της τουρκικής κατοχής, σχολιάζει το ΚΚΕ.

Σε τέσσερις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία για υπόθεση εξώθησης στην πορνεία ανήλικων κοριτσιών σε ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας. Μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση το τελευταίο διήμερο σε Βύρωνα, Αιγάλεω και πλατείες Αττικής και Ομονοίας συνελήφθησαν δυνάμει ενταλμάτων δύο γυναίκες 21 και 25 ετών και δύο άνδρες 25 και 54 χρόνων. Οδηγήθηκαν σε εισαγγελέα και ανακριτή.

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν στην Αττική, με τοπικές βροχές πριν από το μεσημέρι και καταιγίδες στη συνέχεια. 19 βαθμοί Κελσίου η θερμοκρασία αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα