back to top
18.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

18.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Νέος κύκλος αντιπαράθεσης αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα στη Βουλή με την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας που θα καταθέσει το ΠΑΣΟΚ όπως έχει ήδη προαναγγείλει με αφορμή το δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής» για την τραγωδία των Τεμπών. Με την πρόταση μομφής συντάσσονται ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας. Στηρίζουν την πρόταση ΚΚΕ και Ελληνική Λύση.

Οι τελικές αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης, θα κλειδώσουν σήμερα κατά τη σύσκεψη του πρωθυπουργού με κυβερνητικά στελέχη. Στόχος της κυβέρνησης σύμφωνα με πληροφορίες να γίνει γρήγορα η σχετική συζήτηση – που θα είναι τριήμερη – προκειμένου τα μεσάνυχτα της Πέμπτης να διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία.

Αύριο, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αναμένεται να κλειδώσει η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι υψηλότερη από το 4%-5% που έχει προτείνει το ΚΕΠΕ. Η αύξηση του κατώτατου σε επίπεδο πάνω από τα 800 ευρώ θα συμπαρασύρει τις τριετίες και επιδόματα μεταξύ αυτών και της ανεργίας.

 

Περισσότερα από 2,3 δισ. ευρώ ευρώ θα καταβάλλουν έως την Παρασκευή σε τουλάχιστον 4 εκατομμύρια δικαιούχους, ο e- ΕΦΚΑ και η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης. Για τους μισούς συνταξιούχους τα ποσά έχουν πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς από την περασμένη Παρασκευή.

Αύριο, Τετάρτη, θα πιστωθούν οι συντάξεις ΙΚΑ, ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΗΣΑΠ, συνεταιριστικών οργανώσεων, των ναυτικών και των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης. Επίσης, θα γίνει και η πληρωμή των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του Δημοσίου. Αναλυτικότερα στην ιστοσελίδα μας athina984.gr

 

Στα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας ή το αργότερο την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου αναμένεται να αναρτηθούν από την ΑΑΔΕ τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για περίπου 7 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων.

 

Λήγει αύριο η παράταση μίας εβδομάδας που είχε δοθεί στην υποβολή αιτήσεων για τα δύο νέα προγράμματα ΕΣΠΑ «Ενίσχυση της ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων» και «Ενίσχυση της ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων».

Οι αλλαγές στην ΚΑΠ είναι από τα βασικά ζητήματα που θα απασχολήσουν το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ με τη συμμετοχή και του Λευτέρη Αυγενάκη που συνεδριάζει το πρωί στις 10 στις Βρυξέλλες υπό την προεδρία του Βέλγου υπουργού Γεωργίας και Αντιπροέδρου της βελγικής κυβέρνησης, David Clarinval. Οι αγρότες σχεδιάζουν νέα συμβολική διαμαρτυρία στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, περίπου 300 τρακτέρ θα φτάσουν στην πλατεία Σουμάν και στους δρόμους γύρω από το κτίριο του Συμβουλίου όπου θα συνεδριάζουν οι υπουργοί Γεωργίας.

 

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν αργά χθες το απόγευμα σε μπαρ στην οδό Αχαρνών στην Ομόνοια από δύο άτομα χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος από τους θαμώνες. Οι δράστες επιβιβάστηκαν σε μαύρο τζιπ και εξαφανίστηκαν ενώ η Αστυνομία περισυνέλεξε δύο κάλυκες από το σημείο της επίθεσης. Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό τους.

 

Οι αεροπορικές επιδρομές και οι μάχες συνεχίζονται σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας, παρά το γεγονός ότι χθες Δευτέρα εγκρίθηκε, για πρώτη φορά από το ξέσπασμα της σύρραξης, απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που αξιώνει να κηρυχθεί «άμεση κατάπαυση του πυρός» στον παλαιστινιακό θύλακο, πυροδοτώντας όμως την οργή του Ισραήλ.

Νωρίς το πρωί το υπουργείο Υγείας της Χαμάς έκανε λόγο για 70 νεκρούς κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανάμεσά τους 13 σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς κοντά στη Ράφα,

 

Σταθεροποιούνται οι τιμές του πετρελαίου , με το μπρεντ να διαπραγματεύεται στα 86,79 δολάρια το βαρέλι με οριακή άνοδο 0,05%. Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 81,99 δολάρια το βαρέλι, με άνοδο 0,05%.

 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε νέο διάγγελμά του παραδέχθηκε χθες για πρώτη φορά ότι το Ισλαμικό Κράτος ευθύνεται για την τρομοκρατική επίθεση την περασμένη Παρασκευή στο Crocus City Hall της Μόσχας με 137 νεκρούς και 182 τραυματίες. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ο εντολέας», τόνισε.

 

Λίγο μετά το μεσημέρι αναμένεται η απόφαση της βρετανικής δικαιοσύνης για το δικαίωμα του ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, να υποβάλει για τελευταία φορά προσφυγή κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ , όπου που διώκεται για μια μαζική διαρροή εγγράφων βάσει ενός νόμου του 1917 για κατασκοπεία. Της σημερινής απόφασης προηγήθηκε διήμερη ακροαματική διαδικασία τον Φεβρουάριο.

Το τελευταίο βήμα για να εξασφαλίσει την παρουσία της στο Euro 2024 κάνει σήμερα η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου που αντιμετωπίζει την Γεωργία στον τελικό των πλέι οφ στις 19:00 στην Τιφλίδα .

 

ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ ΕΛΛΑΣ

Μας ενημερώνει η Έλενα Αρχιμανδριτη

 

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές από το απόγευμα προβλέπονται σήμερα στην Αττική. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4, βαθμιαία νότιοι-νοτιοανατολικοί με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 22 βαθμούς Κελσίου. 15 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα