back to top
17.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

17.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Σε υψηλούς τόνους κορυφώνεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η τριήμερη κοινοβουλευτική συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση, με αιχμή τα Τέμπη.

Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη, χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας, από το βημα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, καθώς όπως τόνισε αμφισβητεί ευθέως θεμελιώδεις κανόνες που διέπουν τη θεσμική λειτουργία του κράτους, δηλαδή το ρόλο της Δικαιοσύνης .

Περίπου στις 9 το βράδυ θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία, ενώ από τις 3 μετά το μεσημέρι θα αρχίσουν οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, με τελευταία αυτή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία αναμένεται να είναι σε πολύ υψηλούς τόνους.

Ο κ. Μητσοτάκης σύμφωνα με πληροφορίες θα δώσει και από την δική του πλευρά απαντήσεις για όλα όσα καταλογίζονται στην κυβέρνηση απορρίπτοντας τις αιτιάσεις περί «προσπάθειας συγκάλυψης” και περί «μονταζιέρας» και καταλογίζοντας και από την δική του πλευρά στην αντιπολίτευση προσπάθεια «εργαλειοποίησης της τραγωδίας». Θα εκφράσει επίσης εκ νέου την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης στην Δικαιοσύνη επαναλαμβάνοντας ότι μόνο εκείνη μπορεί να έχει τον τελικό λόγο.

 

Να δεσμευτεί ότι θα ψηφίσει τη συγκρότηση προανακριτικής Επιτροπής για τα Τέμπη μιας η δυο συνεδριάσεων κάλεσε τη ΝΔ μιλώντας στον Αθηνα 984, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά, προκειμένου όπως είπε να ενεργοποιηθεί άμεσα το άρθρο 86 του Συντάγματος και να οδηγηθεί ο κ. Καραμανλής και όσα πολιτικά πρόσωπα εμπλέκονται στην υπόθεση στην τακτική δικαιοσύνη.

 

Υπό το βάρος των αντιδράσεων που προκάλεσε η αρχική του αναφορά περί συνεννόησης μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων πριν την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης ο Ν. Παππας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, προέβη σε διορθωτικές δηλώσεις,

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα Τέμπη πραγματοποιούν στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος επτά αριστερές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και το ΜΕΡΑ 25.

 

Τη δημιουργία μνημείου για τα 57 θύματα της τραγωδίας αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων, κατόπιν εισήγησης του δημάρχου Χάρη Δούκα. «Τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων και διατηρούμε άσβεστη την ανάγκη για αλήθεια και δικαιοσύνη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δούκας. Σύμφωνα με πληροφορίες θα στηθεί στο τέλος της οδού Ερμού προς την οδό Πειραιώς.

 

Συστάσεις, προς τις ευάλωτες και ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, απευθύνει η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας, εξαιτίας του εκρηκτικού «κοκτέιλ» ζέστης και αφρικανικής σκόνης, που έχει δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα σε αρκετές περιοχές της χώρας και στην Αθήνα.

Μιλώντας στον Αθήνα 984 η Μέτα Τσικρικά, πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων τόνισε ότι πλήθος περιστατικών με αναπνευστικά προβλήματα συνέρρευσαν χθες στα νοσοκομεία της Αθήνας του Βολου, της Κρήτης και των Σερρών. Τόνισε ότι επιβάλλεται προσοχή ιδιαίτερα σε ευπαθή άτομα καθώς η σκόνη εμπεριέχει βακτήρια και μύκητες.

Μια “δεύτερη ευκαιρία” με την οποία μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να επέλθει “κούρεμα ” προσαυξήσεων οφειλών και προστίμων σε ποσοστό έως και 80% σε χιλιάδες οφειλέτες της εφορίας παρέχει διάταξη που θα περιληφθεί στο, υπό διαβούλευση, νέο φορολογικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Συμφωνα με την διάταξη, παρέχονται στους οφειλέτες ευνοικότεροι όροι για την εξώδικη επίλυση των διαφορών τους με τη φορολογική διοίκηση, ενώ θα έχουν και τη δυνατότητα να υποβάλλουν ταυτόχρονα με τις προσφυγές -για διαγραφή μέρους η του συνόλου της οφειλής- και αιτήσεις αποδοχής και συμβιβασμού. Περισσότερα στο athina984.gr

Εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία παρέχεται προκαταβολή του 50% της κρατικής αρωγής σε αγρότες που υπέστησαν ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο -όπως σε ελαιόδεντρα και αμπέλια- από τις πυρκαγιές του 2023 στον Έβρο, τη Ρόδο και τη Θεσσαλία.

 

Άνδρας άνοιξε πυρ νωρίτερα εναντίον πολλών οχημάτων, μεταξύ των οποίων, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ένα σχολικό, κοντά στην Ιεριχώ της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης. Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον Ισραηλινό στρατό, που κάνει λόγο για τρομοκρατική ενέργεια. Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση Νετανιάχου ξεκίνησε ξανά τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ.

 

Αν η Δύση προσφέρει πολεμικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία αυτά θα καταρρίπτονται από τις ρωσικές δυνάμεις, διαμήνυσε αργά το βράδυ ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφέροντας πάντως ότι η χώρα του δεν σκοπεύει να επιτεθεί σε καμία χώρα του ΝΑΤΟ.

 

 

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, με τοπικές βροχές το πρωί και από το μεσημέρι γενικά αίθριος προβλέπεται σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα έως 26 βαθμούς Κελσίου. 21ας βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα