back to top
21.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

21.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κ. Ζαχαριάδης: Να στηρίξουμε με μόνιμο προσωπικό, καλύτερες εργασιακές σχέσεις και καθημερινότητα, τους ανθρώπους, τις δομές και τις υποδομές του Δήμου Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

Στα θέματα που κυριάρχησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε μια συνεδρίαση με πυκνή ατζέντα και συναινέσεις σε σειρά σημαντικών ζητημάτων όπως η ανέγερση μνημείου για τα θύματα των Τεμπών και η μισθολογική εξίσωση των συμβασιούχων, αναφέρθηκε διεξοδικά ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Κώστας Ζαχαριάδης, σε συνέντευξή του στον Αθήνα 984 και στον Γ. Αποστολίδη.

*Να στηρίξουμε με μόνιμο προσωπικό, καλύτερες εργασιακές σχέσεις και καθημερινότητα, τους ανθρώπους, τις δομές και τις υποδομές του Δήμου Αθηναίων

«Τώρα που ξεφύγαμε από την τεράστια δυσκολία, αλλά και τις δικαιολογίες της εποχής των μνημονίων, πρέπει επιτέλους να στηρίξουμε με μόνιμο προσωπικό, καλύτερες εργασιακές σχέσεις και καθημερινότητα, τους ανθρώπους, τις δομές και τις υποδομές του Δήμου Αθηναίων» είπε σχετικά με το ψήφισμα για την μισθολογική εξίσωση των συμβασιούχων, το οποίο έφερε ο δήμαρχος της πόλης Χάρης Δούκας και έγινε ομόφωνο αποδεκτό, ζητώντας ταυτόχρονα από την κυβέρνηση να κάνει τις απαραίτητες νομικές τροποποιήσεις.

*Οι συμβασιούχοι του Αθήνα 984 δουλεύουν από το πρωί έως το βράδυ, ώστε να  βγαίνει στον αέρα το πρόγραμμά του σταθμού.

Ο κ.Ζαχαριάδης, αφού υπογράμμισε πως είναι απόλυτος παραλογισμός να υπάρχουν εργαζόμενοι πολλών ταχυτήτων, στάθηκε ειδικότερα στην περίπτωση των συμβασιούχων του Αθήνα 984 που, όπως είπε, «δουλεύουν από το πρωί έως το βράδυ, ώστε να μπορεί να βγαίνει στον αέρα το πρόγραμμά του σταθμού. Για αυτό και αξίζει κάθε στήριξης, το δίκαιο αίτημά τους».

*Σημαντική παρέμβαση, η απόφαση  να ανεγερθεί μνημείο για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη

Χαιρέτισε ως σημαντική παρέμβαση, την απόφαση της πλειοψηφίας να ανεγερθεί μνημείο για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη και κάλεσε τους κατοίκους της πόλης σε εγρήγορση, απέναντι στις αστοχίες και τα προβλήματα.

«Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με αυτή την καθημερινότητα, αλλά αντίθετα να βλέπουμε τι γίνεται καθημερινά στην Αθήνα…Πρέπει να προχωρήσουν τα έργα υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών, ώστε να υπάρχει σύγχρονη αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων».

*Θα γίνει η Διπλή Ανάπλαση σε Ελαιώνα και Λεωφόρο Αλεξάνδρας

Ο επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης», εξέφρασε αισιοδοξία ότι η Διπλή Ανάπλαση σε Ελαιώνα και Λεωφόρο Αλεξάνδρας θα γίνει, παρά τα προβλήματα που η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν φροντίσει να λύσει.

*Το έργο στο λόγο του Στρέφη έχει πάρει μια περπατησιά- Το πράσινο θα ανακάμψει, η βιοποικιλότητα θα επιστρέψει και τα πρανή στον Στρέφη θα γίνουν ασφαλή

«Έχουμε μπει σε μια σειρά και προχωράμε» δήλωσε και συμπλήρωσε πως το «έργο στο λόγο του Στρέφη έχει πάρει μια περπατησιά παρότι η σημερινή του εικόνα είναι χειρότερη σε σύγκριση με την προηγούμενη πενταετία». Εκτίμησε πάντως πως η κατάσταση σε αυτό τον πνεύμονα της Αθήνας θα αναστραφεί με τη συμβολή της δημοτικής Υπηρεσίας Πρασίνου.

«Το πράσινο θα ανακάμψει, η βιοποικιλότητα θα επιστρέψει και τα πρανή στον Στρέφη θα γίνουν ασφαλή ώστε να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα κατολισθήσεων το φθινόπωρο και τον χειμώνα» είπε ο Κώστας Ζαχαριάδης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα