back to top
19.1 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

19.1 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

K. Καρπόζηλος: Αναγκαία μια εθνική στρατηγική για την καταπολέμηση του σεξισμού- Υποκριτική η στάση της πολιτείας

Διαβάστε επίσης

Την στάση της πολιτείας απέναντι στις γυναικοκτονίες κατήγγειλε ο Κωστής Καρπόζηλος, Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς.

Με αφορμή τη νέα δολοφονία 28χρονης από τον πρώην σύντροφό της, που της είχε στήσει καρτέρι στους Αγίους Αναργύρους, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής όπου είχε πάει για να ζητήσει προστασία επειδή την παρακολουθούσε, μίλησε στον ΑΘΗΝΑ 984 και στον  Γιώργο Μελιγγώνη, κάνοντας λόγο για υποκρισία. Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη διαμόρφωσης εθνικής στρατηγικής με στόχο να εξαλειφθούν ο σεξισμός και η πατριαρχία.

*ΣΕ ΕΞΑΡΣΗ Η ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ – ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ- ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΣΕΞΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑΣ- ΟΠΟΙΟΣ ΖΗΤΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΈΧΕΙ

«Μια γυναίκα πηγαίνει στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων να ζητήσει βοήθεια και αυτό καταλήγει στη δολοφονία της….Δυστυχώς έχουμε συνηθίσει στην καθημερινότητα ότι υπάρχουν γυναικοκτονίες. Για την πολιτική ηγεσία σοβαρό πρόβλημα είναι όμως το έργο τέχνης της Ευγενίας Λάλη που αναδείκνυε το φαινόμενο, στο προξενείο μας στην Νέα Υόρκη…. Υπάρχει έξαρση της έμφυλης βίας. Είναι πολλά τα περιστατικά και σαφώς χρειαζόμαστε μια εθνική στρατηγική για την καταπολέμηση της πατριαρχίας, του σεξισμού και λήψη μέτρων που θα επιτρέπουν το αυτονόητο. Να παίρνει δηλαδή βοήθεια όποιος τη ζητά. Και μάλιστα από την Αστυνομία».

*ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ –

Ο κ Καρπόζηλος έβαλε κατά του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφορικά με διαχείριση της τραγωδίας των Τεμπών. Εντόπισε ελλειμματικό ενδιαφέρον σε σχέση με την αποκατάσταση της κλονισμένης εμπιστοσύνης της κοινωνίας στο κράτος δικαίου,  απηύθυνε κάλεσμα στην αντιπολίτευση να συστρατευθεί σε αυτό τον στόχο, ενώ  συμφώνησε με την Αξιωματική αντιπολίτευση στη λογική της Προανακριτικής Επιτροπής.  Ταυτόχρονα,  έστρεψε τα πυρά του στην κυβέρνηση, εγκαλώντας την για συγκάλυψη και  προστασία του Κώστα Καραμανλή.

«Για μια ακόμη φορά, ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να κλωτσήσει μια ευκαιρία. Με  αυτή την αμήχανη επιλογή (σσ να αφήσει στο γραφείο της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή το έγγραφο του κατηγορητηρίου  που προτίθεται να καταθέσει σε βάρος του Κώστα Καραμανλή), προσφέρει διέξοδο στην κυβέρνηση. Το πρόβλημα είναι στο ύφος.  Σε ένα κρίσιμο ζήτημα όπως αυτό των Τεμπών, οι πολίτες δεν θέλουν συνδικαλισμούς. Θέλουν μια διαδικασία που να μαρτυρά σοβαρότητα. Κυρίως, μια αίσθηση ότι στο πίσω μέρος του μυαλού μας υπάρχει το ενδιαφέρον να αποκατασταθεί η  κλονισμένη εμπιστοσύνη της κοινωνίας, στο κράτος δικαίου. Πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης  να συστρατευθούν  σε αυτό το στόχο και να τον υπηρετήσουν με όλες τους τις κινήσεις»….

*Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΟΡΘΩΣΕΙ ΤΕΙΧΟΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

«…Επί της ουσίας συμφωνούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ στη λογική της προανακριτικής. Η κυρία Πέτη Πέρκα μάλιστα καλωσόρισε από πλευράς Νέας Αριστεράς την προσχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε αυτή την κατεύθυνση….   Η κυβέρνηση έχει την πλειοψηφία στη Βουλή κι έχει αποφασίσει να ορθώσει ένα τείχος συγκάλυψης, σιωπής ή προστασίας του κ. Καραμανλή. Πρέπει να απαντήσει πολιτικά η κυβέρνηση κι έχει απαντήσει…θα συνεχίσει να καλύπτει τον κ. Καραμανλή.»

*ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ – ΠΑΡΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ 

Ο κ Καρπόζηλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παραγνωρίζει την κοινωνική δυσφορία για τα Τέμπη βάλλοντας κατά μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που -όπως η ίδια ισχυρίζεται-  υπονομεύουν το έργο της  . Μίλησε ευθέως για πρόβλημα ανεξαρτησίας του Τύπου, στη χώρα.

«Η κυβέρνηση είναι η τελευταία που μπορεί να διαμαρτύρεται για υπονόμευση  από ισχυρά οικονομικά συμφέροντα. Η κίνηση αυτή της ΝΔ δείχνει ακριβώς ότι δεν αντιλαμβάνεται τη δυσφορία της ελληνικής κοινωνίας ειδικά με τη διαχείριση που έχει κάνει στην υπόθεση των Τεμπών…. Η κυβερνητική πολιτική εξωθεί μεγάλους  δημοσιογραφικούς οργανισμούς να κινούνται κριτικά απέναντί της… Έχουμε πρόβλημα ανεξαρτησίας του Τύπου στη χώρα, αφού όλοι ενδόμυχα πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει ανεξαρτησία στον Τύπο … Η κυβέρνηση καλείται να απαντήσει στο ερώτημα ποιος  αλλοίωσε μια  συνομιλία που μονταρίστηκε και διοχετεύτηκε στα ΜΜΕ για να δημιουργήσει την αίσθηση ότι όλη η ευθύνη ανήκει σε έναν  άνθρωπο, στον σταθμάρχη που όντως φταίει σε μεγάλο βαθμό….»

*ΓΙΑ ΤΗΝ …ΑΛΛΑΓΗ ΦΡΟΥΡΑΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΟΧΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ  

«Έχουμε δυο ζητήματα. Αρχικά, ότι δεν έχουμε πειστική απάντηση σε σχέση με την απομάκρυνση των δύο ανθρώπων (σ.σ των κκ Παπασταύρου και Μπρατάκου) που αποδόθηκε στο ότι έστειλαν λάθος μήνυμα στην κοινωνία. Δηλαδή ποιο είναι το λάθος μήνυμα;  Από την άλλη, ο κ. Βορίδης, που τους διαδέχθηκε, είναι ο ιδεολογικός γκουρού της νέας δεξιάς. Συμπυκνώνει την ιδεολογική αντίληψη της ελληνικής δεξιάς για την τρέχουσα κατάσταση. Η ισχυροποίηση ενός ανθρώπου που  βαρύνεται με προβληματικές αντιδράσεις στο παρελθόν, συνιστά  κι αυτό  απόδειξη ότι το φιλελεύθερο προσωπείο του κ. Μητσοτάκη βρίσκεται στα στιβαρά χέρια μας αντιδραστικής Δεξιάς»…

Συνοψίζοντας, οκ Καρπόζηλος τόνισε πως  «Η Νέα Αριστερά διατύπωσε  το αίτημα να φύγει η κυβέρνηση προκειμένου να δείξουμε την πολιτική κρίση στην οποία έχει  περιέλθει η χώρα και την ανάγκη να έρθει μετά μια ισχυρή αντιπολίτευση που βασίζεται στην ανασύνθεση της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς… Εμείς επισημαίνουμε ότι η κυβέρνηση μέσα σε ελάχιστο χρόνο έσυρε τη χώρα σε μια σκοτεινή συνθήκη. Υπάρχει πύκνωση επεισοδίων πού μαρτυρούν μια αλαζονεία η οποία υπονομεύει την εμπιστοσύνη των πολιτών στη δημοκρατία. Υπάρχει δυνατότητα για αλλαγή σελίδας στη χώρα φτάνει  η αντιπολίτευση να μιλήσει προγραμματικά…»

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα