back to top
25.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

25.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Γ. Κωνσταντάτος: Το κράτος επί δεκαετίες έφτιαχνε εγκαταστάσεις πάνω σε αυτό το ναρκοπέδιο

Διαβάστε επίσης

Εκατοντάδες βόμβες εντοπίστηκαν στον χώρο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό. Οι βόμβες βρέθηκαν τυχαία κατά την διάρκεια των εργασιών που γίνονται στην περιοχή.
Για το απίστευτο αυτό γεγονός μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στη Μαρία Παύλου ο δήμαρχος Ελληνικού -Αργυρούπολη Γιάννης Κωνσταντάτος.

«Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί 314 βόμβες αεροπορίας στο χώρο του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό από το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ).

Υπήρχαν συμμαχικές βόμβες οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για να βομβαρδίσουν τους Γερμανούς. Κατά την διάρκεια της έρευνας του στρατού για τις διάσπαρτες συμμαχικές βόμβες που δεν εξερράγησαν -και προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση στην περιοχή- βρέθηκε η αποθήκη με τις γερμανικές βόμβες. Ήταν 2 ακριβώς μέτρα κάτω από τις πρώην εγκαταστάσεις της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων, παιδικούς σταθμούς, αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς και δίπλα σε Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις. Οι 314 βόμβες ήταν συγκεντρωμένες στο σημείο πίσω από την λεωφόρο Βουλιαγμένης, εκεί που ήταν το γήπεδο του μπέιζμπολ. Σε χώρους που για δεκαετίες συγκέντρωναν αμέτρητο πολύ κόσμο.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι η αφέλεια ή η άγνοια, για να μην πως κάτι χειρότερο, του ελληνικού κράτους που επί δεκαετίες τώρα έφτιαχνε δεκάδες εγκαταστάσεις χωρίς να ελεγχθεί ο χώρος. Έφτιαξε δημόσια κτήρια και δεκάδες εγκαταστάσεις δήμου και ΥΠΑ σε αυτό το ναρκοπέδιο».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα