back to top
18.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Οι ηλικιωμένοι στις μονάδες φροντίδας, οι άνω των 60 ετών και οι υγειονομικοί, παίρνουν σειρά για τη χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου κατά της Covid, με τη σχετική πλατφόρμα να ανοίγει στις 30 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου κατά τη σημερινή ενημέρωση.

Εν τω μεταξύ,

Σε 2.126 ανέρχονται τα νέα κρούσματα στη χώρα ,εκ των οποίων 369 εντοπίζονται στην Αττική και 341 στη Θεσσαλονίκη ,έπειτα από 80.036 τεστ, με ποσοστό θετικότητας 2,65 %.
342 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 39 κατέληξαν.

 

Πανελλαδική στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ αύριο από τις δέκα το πρωί έως τις τρεις μετά το μεσημέρι. Στις 11 προγραμματίζουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών, «με δεδομένο», όπως αναφέρει, «ότι και οι εμβολιασμένοι, αποδεδειγμένα μεταδίδουν τον ιό.

 

Το προσωπικό του στοίχημα που δεν είναι άλλο, από τον έλεγχο των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων στα δημόσια νοσοκομεία και τις ιδιωτικές κλινικές, ανέπτυξε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης , κατά την πρώτη ενημέρωση με τους υγειονομικούς συντάκτες.

Ο υπουργός υγείας πρόκειται άμεσα να ζητήσει στοιχεία από τους υπευθύνους των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας για τις αιτίες θνησιμότητας στα νοσοκομεία και ειδικά για τα ποσοστά των ασθενών που έχουν χάσει τη ζωή τους αλλά ως αιτία θανάτου έχει καταγραφεί η νόσος για την οποία εισήχθησαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ακόμα και στις περιπτώσεις COVID-19, αλλά είχαν προσβληθεί ταυτόχρονα και από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη.

 

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της 76ης ΓΣ του ΟΗΕ, στη Ν. Υόρκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. “Εάν υποβληθεί τέτοιο αίτημα θα εξεταστεί διπλωματικά και νομίζω ότι θα απαντηθεί θετικά”, είπε ο κ Οικονόμου. Ο Πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Ν. Υόρκη την Τετάρτη, ενώ σειρά σημαντικών συναντήσεων ξεκινά από σήμερα ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, στο περιθώριο της Συνέλευσης .

 

Συνάντηση θα έχει αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός με τους Δημάρχους Αθηναίων και Κωνσταντινούπολης Κώστα Μπακογιάννη και Εκρέμ Ιμάμογλου, που ανταποδίδει την επίσκεψη του δημάρχου Αθηναίων στην Κωνσταντινούπολη τον περασμένο Μάιο.

 

Στην ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στη συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. “Το βασικό συμπέρασμα από την παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Δ.Ε.Θ. είναι ότι τίποτα δεν κατάλαβε και σε τίποτα δεν έχει αλλάξει”, υποστήριξε πως ” ήταν και παραμένει εκείνος που θεώρησε εθνική ανάγκη την εξόντωση της μεσαίας τάξης.

 

“Κάθε φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώνει παρεμβάσεις, μόνιμη επωδός της ΝΔ είναι να ρωτάει για το κόστος. Η ΝΔ είναι η τελευταία που μπορεί να μιλάει για κόστος καθώς αυτή άδειασε τα ταμεία, οδήγησε σε απώλεια του ΑΕΠ κατά 25% και σε ανθρωπιστική κρίση. Τα μέτρα που ανακοινώσαμε ήταν κοστολογημένα, ρεαλιστικά και αντιμετωπίζουν μεγάλα κρίσιμα ζητήματα” δήλωσε στον Αθήνα 9,84 ο Τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

«Παρά την προσπάθεια να εμφανιστούν με αγεφύρωτες διαφορές και να ενισχύσουν τα γνωστά ψεύτικα διλήμματα κι εκλογικά δίπολα, η ουσία των παρεμβάσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, αποδεικνύει ότι κινούνται στο πλαίσιο της ίδιας στρατηγικής που καθορίζει όλες τις πτυχές της ζωής του λαού και της νεολαίας» τονίζει το ΚΚΕ

 

Μεθαύριο Τετάρτη αναρτώνται στο TAXIS τα εκκαθαριστικά σημειώματα φόρου ακινήτων για 6, 5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες.

 

Φιλοζωικές οργανώσεις ή σωματεία μπορούν στο εξής να παρίστανται αυτοτελώς ως πολιτική αγωγή , προς υποστήριξη της κατηγορίας σε δίκες κακοποίησης ζώων συντροφιάς, σύμφωνα με σχετική διάταξη που περιλαμβάνεται στο νέο νόμο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς.

 

Από την 1η Οκτωβρίου, όλοι όσοι εργάζονται, διαμένουν ή επισκέπτονται το Βατικανό πρέπει να διαθέτουν το ευρωπαϊκό πάσο εμβολιασμένου ή αντίστοιχο πιστοποιητικό .

 

Σαφής είναι η πρόθεση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, για τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια και έχει ξεκινήσεις τις σχετικές συζητήσεις, παρά τις αντιδράσεις.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος και αύριο ο καιρός στην Αττική. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις.

Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 21(έναν) έως 33 βαθμούς Κελσίου.

30 βαθμοί Κελσίου αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο ΓΚΑΖΙ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα