back to top
18.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε από διαμέρισμα στην οδό Αλκυόνης στον Κολωνό ένα πεντάχρονο αγοράκι κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε στις 10 το βράδυ. Από το ίδιο διαμέρισμα πρόλαβαν να βγουν τα δύο αδέλφια του άτυχου ανήλικου, που νοσηλεύεται διασωληνωμενο στο Αττικόν, ηλικίας 8 και 12 ετών. Η φωτιά πιθανότατα ξεκίνησε από μαγειρικό σκεύος.

Η προβολή της Ελλάδος ως ενός εκ των ελκυστικότερων επενδυτικών προορισμών παγκοσμίως και ειδικότερα οι σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες, που διανοίγονται στην χώρα μας, ο κύριος στόχος της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Λονδίνο. Ο πρωθυπουργός θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στο Συνέδριο, που οργανώνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών και η Morgan Stanley, το πρώτο, που πραγματοποιείται διά ζώσης από την εποχή της πανδημίας.

Το απόγευμα (στις 7) ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Βασιλιά Κάρολο Γ’.  Αναμένεται να συζητηθεί το πλάνο της κυβέρνησης για την αξιοποίηση των πρώην βασιλικών εγκαταστάσεων στο Τατόι. Την Κυριακή μιλώντας σε φίλους και μέλη της ΝΔ ζήτησε ψήφο ‘’αυτοδυναμίας’’ προκειμένου -όπως είπε – η χώρα να κυβερνηθεί με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.

Σοκάρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες και οι καταγγελίες για βίαιη συμπεριφορά, σεξουαλική παρενόχληση και απομόνωση παιδιών στην Κιβωτό του Κόσμου. Στο μεταξύ, με γοργούς ρυθμούς κινείται η Δικαιοσύνη και η Εισαγγελία ανηλίκων προκειμένου να υπάρξει πλήρης και σε βάθος διαλεύκανση. Αιφνιδιαστικούς ελέγχους πραγματοποίησε η οικονομική αστυνομία στη κεντρική δομή του Κολωνού, και στις άλλες δομές της Οργάνωσης σε Καλαμάτα, Πωγωνιανή, Κόνιτσα, Χίο και Βόλο.

Πόλη-φάντασμα και πάλι η Χερσώνα. Μετά την ελπίδα που δημιούργησε η απόσυρση στρατευμάτων, επήλθε το σκοτάδι καθώς οι Ρώσοι κλιμακώνουν τις επιθετικές τους ενέργειες. Το μαζικό κύμα φυγής έχει γιγαντωθεί πλέον εξαιτίας των ρωσικών βομβαρδισμών, με τις απώλειες στις τάξεις των αμάχων να φτάνουν τις 32. Στο μεταξύ, πυκνό χιόνι πέφτει στο Κίεβο με τις πολικές θερμοκρασίες να δημιουργούν μια απελπιστική κατάσταση για εκατομμύρια κόσμου που παλεύει να αντεπεξέλθει μέσα στην παντελή απουσία ρεύματος.

Συνεδριάζει σήμερα εκ νέου η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Έχουν κληθεί για διευκρινίσεις, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, οι εκπρόσωποι των εταιρειών που εμπλέκονται με το Predator, Γιάννης Λαβράνος και Φέλιξ Μπίτσιος, καθώς και ο Ταλ Ντίλιαν, ο Ισραηλινός ιδρυτής της Intellexa.

Τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις τρεις μετά το μεσημέρι εξήγγειλε η ΠΟΕΔΗΝ. Ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για την υγεία και καλεί τα μέλη της σε συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι έξω από τη Βουλή.

Έναν χειρότερο χειμώνα όσον αφορά στις λοιμώξεις του αναπνευστικού, προφανώς επειδή «η ανοσία μας έπεσε», προέβλεψε μιλώντας στην ΕΡΤ η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. Πρόσθεσε ότι αν κάποιος νοσήσει από Covid είναι πιο ευάλωτος στο να νοσήσει και από γρίπη ή αντίστροφα.

«Όσοι τα προηγούμενα χρόνια έκαναν το εμβόλιο της γρίπης, θα πρέπει να το επαναλάβουν ειδικώς φέτος, όπου αναμένουμε ένα μεγάλο κύμα γρίπης, το οποίο θα ξεκινήσει κοντά στα Χριστούγεννα και θα κορυφωθεί Ιανουάριο- Φεβρουάριο», επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης. Επανέλαβε πως το απόλυτο μέτρο προστασίας από τους αναπνευστικούς ιούς είναι η μάσκα και η σωστή αντισηψία των χεριών.

Κύμα οργής κατά του Σι Τζινπίνγκ εξαπλώνεται στην Κίνα, με αφορμή τον κορονοϊό και τα lockdown. Διαδηλωτές κατέκλυσαν για τρίτη μέρα χθες τους δρόμους της Σαγκάης, του Πεκίνου και της Γιουχάν ζητώντας την παραίτηση του ισχυρού ηγέτη του κινεζικού κομμουνιστικού κόμματος.

Ο βρετανικός δημόσιος όμιλος μέσων ενημέρωσης BBC ανακοίνωσε χθες ότι ένας από τους δημοσιογράφους του στην Κίνα, που κάλυπτε τις διαδηλώσεις στη Σαγκάη εναντίον της δρακόντειας πολιτικής «zero COVID», συνελήφθη και χτυπήθηκε από την αστυνομία.

Ενώπιον του ανακριτή αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο 26χρονος αλβανικής καταγωγής, ο οποίος τα ξημερώματα της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη, παρέσυρε με το αυτοκίνητό και εγκατέλειψε αβοήθητη στο οδόστρωμα, την 21χρονη φοιτήτρια από την Χανιά, η οποία εξέπνευσε χθες, Κυριακή.

Δραματικές ώρες βιώνει η Ιταλία μετά τις φονικές πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που βύθισαν στο χάος το νησί Ίσκια. Η ιταλική κυβέρνηση έχει κηρύξει την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ όσο περνά η ώρα ο απολογισμός των νεκρών αυξάνεται και οι ελπίδες για εύρεση αγνοουμένων σβήνουν. Τα σωστικά συνεργεία έχουν μέχρι στιγμής ανασύρει επτά νεκρούς, ανάμεσά τους βρίσκεται ένα παιδί τριών ετών και δύο αδερφάκια που βρέθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους κάτω από τόνους λάσπης.

Στην αθλητική επικαιρότητα και το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ. Για τον 7ο και 8ο όμιλο, σήμερα παίζουν, στις 12 το μεσημέρι Καμερούν – Σερβία, στις 3 Νότια Κορέα – Γκάνα, στις 6 Βραζιλία – Ελβετία και στις 9 το βράδυ, Πορτογαλία – Ουρουγουάη. Στα σκορ της Κυριακής για τον 5ο και 6ο όμιλο: Ισπανία – Γερμανία: 0 – 0, Κροατία – Καναδάς: 4 – 1, Ιαπωνία – Κόστα Ρίκα: 0-1 και Βέλγιο – Μαρόκο: 0-2.

Νεφώσεις και τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια του νομού στην Αττική. Η θερμοκρασία έως 14 βαθμούς Κελσίου.  11 βαθμοί στο Γκάζι.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα