back to top
19.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Πρόκληση Γιλντίζ στη Βουλή: Οι μονομερείς εξορύξεις στην Κύπρο έχουν συνέπειες

Διαβάστε επίσης

«Όταν οι εξορύξεις στην Κύπρο γίνονται μονομερώς αυτό δεν είναι αποδεκτό και έχει συνέπειες» υποστήριξε ο Τούρκος βουλευτής Αχμέτ Γιλντίζ, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης δύο υποεπιτροπών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, στην Αθήνα.

Και συνέχισε «Στην Κύπρο υπάρχουν δύο μέρη. Αν υπάρχει ανάγκη για υδρογονάνθρακες θα γίνει μετά την επίλυση ή με κοινή συμφωνία των δύο πλευρών για να μοιράζονται τις άδειες. Αν οι ελληνοκύπριοι το θέλουν η πόρτα είναι ανοικτή».

Γ. Κουμουτσάκος: Μεγάλη ανησυχία για το πού το πάει και στα ελληνο-τουρκικά η κυβέρνηση Τσίπρα

«Σήμερα κατά την διάρκεια συνεδρίασης επιτροπών της κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καραγιαννίδης και Δουζίνας αντί να απαντήσουν στις προκλήσεις τούρκου βουλευτή, υποστήριξαν πως “πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα με την Τουρκία με έναν έντιμο συμβιβασμό, όπως κάναμε και με την Βόρεια Μακεδονία” σχολίασε ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος ο οποίος πρόσθεσε ότι «Ο Νίκος Κοτζιάς μιλώντας στους Δελφούς ισχυρίστηκε ότι Έλληνες και Κύπριοι δεν θα πρέπει να είμαστε “μονοχοφάηδες“ σε σχέση με τον πλούτο της Ανατολικής Μεσογείου».

«Όλα αυτά προκαλούν μεγάλη ανησυχία για το πού το πάει και στα ελληνο-τουρκικά η κυβέρνηση Τσίπρα. Γι’ αυτό ακριβώς ζητήσαμε να μην προχωρήσει πριν από τις εκλογές σε καμία πρωτοβουλία ή συμφωνία στα μείζονα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας» κατέληξκε ο κ. Κουμουτσάκος.

«Οι απαντήσεις των Ελλήνων βουλευτών ήταν σαφείς και κατηγορηματικές και μόνο η πιθανή άγνοια των Αγγλικών ή κακή πίστη θα δικαιολογούσε την παραποίησή τους. Μέχρι τώρα είχαμε ακούσει για fakenews. Με έκπληξη τώρα μαθαίνουμε και τις fake συνδέσεις πλήρων ασύνδετων τοποθετήσεων. Διαβάζοντας τις δηλώσεις της αντιπολίτευσης θυμήθηκα ότι κάποιος είπε ότι κατά την Βίβλο «δεν υπάρχει Θεός». Ξέχασε όμως να προσθέσει ότι η προηγούμενη φράση έλεγε: «είπεν άφρων εν τη καρδία αυτού», ήταν η απάντηση του Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Δουζίνα.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα