back to top
18.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Κλιμακούμενης δυσκολίας τα θέματα των μαθηματικών στις πανελλαδικές εξετάσεις. Χωρίς δυσκολίες ήταν το διδαγμένο κείμενο των αρχαίων, απόσπασμα από τα Πολιτικά του Αριστοτέλη, εκτός από μια παρατήρηση που δημιουργούσε ασάφειες. Βατό χαρακτηρίστηκε το αδίδακτο από τον Θεάγη του Πλάτωνα, σύμφωνα με τους καθηγητές των φροντιστηρίων Διακρότημα, με τα οποία συνεργάζεται και φέτος ο Αθήνα 9.84.

Βατά και αναμενόμενα ήταν τα θέματα της Βιολογίας. Στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού μας, στις δύο, οι απαντήσεις των θεμάτων.

Συνεδριάζει σε λίγη ώρα η Διακομματική Επιτροπή Εκλογών με βασικό θέμα τη διεξαγωγή τηλεοπτικής αναμέτρησης μεταξύ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Τη Νέα Ιωνία επισκέπτεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Η χώρα χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση, η οποία να μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια τη χώρα μας στο μέλλον και να αντιμετωπίσει τις μεγάλες γεωπολιτικές προκλήσεις της περιοχής. Βλέπετε ότι, ήδη, η Τουρκία έχει σήμερα μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση”, ανέφερε νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας σε συγκεντρωμένους πολίτες.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στο ζήτημα της μείωσης των φόρων καταλογίζοντας μάλιστα στην αντιπολίτευση ότι “εξαντλεί τον πολιτικό της λόγο, διαγωνιζόμενη στο ποιος θα επιβάλλει τους περισσότερους φόρους”.

Σε Θεσσαλονίκη και Πιερία σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας. «Λίγες μόνο μέρες μας χωρίζουν από την κρίσιμη, τελική μάχη. Κι αυτό που κρίνεται είναι πάνω από κόμματα, πρόσωπα, επικοινωνιακές στρατηγικές, λάθη και παραλείψεις. Κρίνεται ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα, αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια μακροσκελή ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα με την οποία απευθύνει κάλεσμα συστράτευσης στον «αγώνα», όπως λέει, για την «αποτροπή της δεξιάς παντοδυναμίας».

Εν τω μεταξύ επίθεση στον εκπρόσωπο τύπου της Ν.Δ Α. Σκέρτσο εξαπολύει ο συντονιστής της επιτροπής εκλογικού αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Τεμπονέρας, κατηγορώντας τον για “πλαστογραφία” με αφορμή έγγραφο που διακινούσε προεκλογικά και το εμφάνιζε ως στοιχείο για την κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Στόχος του ΠΑΣΟΚ «να υπάρχει αξιόπιστη ισχυρή προοδευτική δύναμη στη χώρα. Το να κάνει παρέλαση η ΝΔ με όλα αυτά τα λάθη και να μην τα πληρώνει στο “ταμείο” των εκλογών, δεν πρέπει να ξανασυμβεί δήλωσε στο OPEN ο Νίκος Ανδρουλάκης και πρόσθεσε: Περισσότερο καταψηφίστηκε η αξιωματική αντιπολίτευση, παρά ψηφίστηκε η Νέα Δημοκρατία». Στις 7.30 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η επίσκεψη του κ. Ανδρουλάκη στο Μαρούσι.

Σε εκδήλωση του ΚΚΕ με τίτλο «πόσο πράσινη είναι η πράσινη ανάπτυξη» στο Πάρκο Αντώνης Τρίτσης θα μιλήσει στις 8 το βράδυ ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σε Άργος και Ναύπλιο περιοδεύει αύριο ο Κυριάκος Βελόπουλος. Από τον Έβρο έκανε λόγο για «συντονισμένη επίθεση χαρακτήρα» κατά του κόμματός του από τη Νέα Δημοκρατία. Άσκησε δριμεία κριτική, τόσο στη Ν.Δ., όσο και στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς τους υποχείρια των μέσων ενημέρωσης.

Καταπέλτης η αγόρευση της εισαγγελέας στη δίκη για τη δολοφονία με οπαδικά κίνητρα του 19χρονου Άλκη Καμπανού. «Η επίθεση των 40 δευτερολέπτων ήταν οργανωμένη και σχεδιασμένη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, με κοινό ανθρωποκτόνο δόλο σε βάρος όλων των θυμάτων», είπε στην έναρξη της διαδικασίας. Χαρακτήρισε την υπόθεση δύσκολη και ψυχοφθόρα.

Τις οριστικές μελέτες των εγκαταστάσεων του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, στο πλαίσιο της διπλής ανάπλασης, παρουσίασε πριν από λίγο στο Δημαρχιακό Μέγαρο ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Περισσότερα θα μας πει ο Απόστολος Βαξεβανέλης…

Από σήμερα έως και την Δευτέρα 26 Ιουνίου η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στα ΚΕΠ για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας. Για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα, η διαδικασία γίνεται έως τις 12 Ιουνίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.opeka.gr.

Ο Αθήνα 9.84, και το Μουσείο Ραδιοφωνίας Θεσσαλονίκης και Αθηνών σας προσκαλούν στις 4:00 μμ στο Μηχανουργείο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι, σε μια ξενάγηση στο χώρο της έκθεσης “Αθήνα 9.84: Η Γέννηση της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας”.

Στις 6:00 το απόγευμα στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί στρογγυλή τράπεζα με θέμα την ελευθερία του λόγου στα ΜΜΕ, με τη συμμετοχή διευθυντών εφημερίδων, δημοσιογράφων και πανεπιστημιακών. Συντονίζουν οι “Ντάμες Σπαθί”, Ελευθερία Κουμάντου και Ελεονώρα Ορφανίδου.

Κηδεύεται αυτήν την ώρα στη Θεσσαλονίκη ο πρώην αρχηγός του ΓΕΕΘΑ ο στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών.

Το τελευταίο Αντίο λένε σε λίγη ώρα συγγενείς και φίλοι στην ηθοποιό Νόνικα Γαληνέα που έφυγε σε ηλικία 85 ετών . Η κηδεία της από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Επιθυμία της ίδιας, αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στο Σπίτι του Ηθοποιού.

Και ο καιρός: Αίθριος ο καιρός στην Αττική, με αραιές νεφώσεις. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 29 βαθμούς Κελσίου. 27 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα