back to top
18.5 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

18.5 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Δημ.Παπαδημούλης στον Αθήνα 9.84:“Το ζήτημα δεν είναι μόνον η απόσυρση από την ιστοσελίδα της Αλβανικής κυβέρνησης του ΦΕΚ που προβλέπει τη δήμευση περιουσιών της ομογένειας στην Χειμάρρα, αλλά η ακύρωση του σχεδίου. Ο σεβασμός των δικαιωμάτων της εθνικής μειονότητας αποτελεί προϋπόθεση – κλειδί για την ενταξιακή προοπτική της Αλβανίας”

Διαβάστε επίσης

2019/04/01

“Το ζήτημα δεν είναι μόνον η απόσυρση από την ιστοσελίδα της Αλβανικής κυβέρνησης του ΦΕΚ που προβλέπει τη δήμευση περιουσιών της ομογένειας στην Χειμάρρα, αλλά η ακύρωση αυτού του σχεδίου”, τόνισε ο αντιπρόεδρος του ευρωπαικού κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τον Βασίλη Πάικο. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι “ο σεβασμός των δικαιωμάτων της εθνικής μειονότητας είναι προϋπόθεση – κλειδί για την ενταξιακή προοπτική της Αλβανίας”

Αναλυτικά:

*ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΦΕΚ, ΤΗΝ ΕΛΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Ο επικεφαλής της ευρωοομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είπε: “Υπήρξε σαφής και σφοδρή αντίδραση και από τον Πρωθυπουργό και από εμένα, με επείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν. Η απόσυρση του ΦΕΚ από την ιστοσελίδα της Αλβανικής κυβέρνησης είναι ένα πρώτο βήμα , αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Το θέμα είναι να ακυρωθεί αυτό το σχέδιο, το οποίο στηρίζεται σε νόμο και οδηγεί στην παράνομη δήμευση περιουσιών της Ελληνικής μειονότητας, αλλά και Αλβανών πολιτών.”

Ο κ Παπαδημούλης έκανε λόγο για σαφές σήμα πρός την Αλβανική ηγεσία, η οποία όπως τόνισε: “πρέπει να αντιληφθεί ότι ο απόλυτος σεβασμός των δικαιωμάτων της Ελληνικής μειονότητας και των εγγυήσεων κράτους δικαίου και των περιουσιακών δικαιωμάτων της Ελληνικής μειονότητας είναι προϋπόθεση-κλειδί για να προχωρήσει η ενταξιακή πορεία της Αλβανίας, που ενδεχομένως θα διαρκέσει και δεκαετίες. Θα μείνει ερμητικά κλειστή η πόρτα της ΕΕ εάν προχωρήσουν τέτοια σχέδια”

*ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Ο κ Παπαδημούλης χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική την επικείμενη επίσκεψη Τσίπρα στη γείτονα την Τρίτη 2 Απριλίου, συνοδεία ευρείας ομάδας Ελλήνων επιχειρηματιών και με στόχο την ενίσχυση των διμερών σχέσεων και στον τομέα της οικονομίας. ” Αυτό που είπε ο Ζάεφ για ανάληψη από την Ελλάδα του ελέγχου του εναερίου χώρου της πΓΔΜ, που διεκδικούσε η Τουρκία, αποτελεί μήνυμα στους πατριδοκάπηλους και φοβικούς που δείχνει ότι όχι μόνο δεν χάνουμε αλλά κερδίζουμε.”

*ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Σε ερώτηση αν τα κριτήρια της ψήφου στις ευρωεκλογές θα είναι κριτήρια εθνικών εκλογών, απάντησε καταφατικά υπογραμμίζοντας την κρισιμότητα της διαδικασίας για την πορεία της ΕΕ που όπως είπε, “αντιμετωπίζει τον κίνδυνο μεγάλης οπισθοδρόμησης. Θα είναι και σαν εθνικές εκλογές γιατί θα επηρεάσουν καθοριστικά και το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, στο τέλος της 4ετίας.”

Και κατέληξε: “Το σύνθημα “πρόοδος ή συντήρηση” ή καλύτερα “πρόοδος ή οπισθοδρόμηση” θα είναι το κεντρικό δίλημμα αυτών των εκλογών και στην Ελλάδα θα συμπυκνωθεί στο Τσίπρας ή Μητσοτάκης.

 

 

ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα