back to top
22.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

22.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

«Άνθρωπος στη σκιά» του Νικόλα Σεβαστάκη

Διαβάστε επίσης

Η τυχαία ανακάλυψη του πτώματος του Φάνη Αυγερινού σε μία πλαγιά του Υμηττού, το 2015 γίνεται η αφορμή να αποκαλυφθεί το παρελθόν του.

Το πρόσωπο του λογοτεχνικού ήρωα, που έφτασε στο φόνο, την περίοδο που ανέπτυξε τρομοκρατική δράση και έπειτα έζησε «κανονικά» ως δημόσιος υπάλληλος, σχηματίζεται μέσα από τα λόγια, τις απορίες, τα αισθήματα των ανθρώπων που κινήθηκαν στο κοινωνικό του περιβάλλον: Παλιοί φίλοι, συνομήλικοι , οι γυναίκες της ζωής του.

Ο πολυγραφότατος καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Νικόλας Σεβαστάκης, σ’ αυτό το πρώτο του μυθιστόρημα κάνει ένα λογοτεχνικό περίπατο στα μονοπάτια της Μεταπολίτευσης, αλλά και της Αθήνας εντάσσοντας τον ήρωά του στην τρομοκρατία της εποχής. Η ιστορία του δεν ακολουθεί γραμμική αφήγηση, αλλά στηρίζεται στα περιστατικά που ανακαλούν στη μνήμη τους τα πρόσωπα του περιβάλλοντός του Φάνη Αυγερινού.

Όπως έχει πει ο ίδιος ο συγγραφέας σε συνέντευξή του: Αυτό το μυθιστόρημα είναι η φανταστική ανάπλαση ενός κόσμου που έχει πεθάνει, μολονότι υπάρχουν πάντοτε αυτοί που φαντάζονται και θέλουν την “επικαιρότητά” του».

Το βιβλίο του Νικόλα Σεβαστάκη «Άνθρωπος στη σκιά», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΟΛΙΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα