back to top
16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Π. Παπανικολάου: Η θνησιμότητα από άλλες παθήσεις έχει εκτοξευθεί

Διαβάστε επίσης

«Παραμύθια της Χαλιμάς»  χαρακτήρισε τις ανακοινώσεις κυβέρνησης για τα 1018 εμβολιαστικά κέντρα ο Παναγιώτης Παπανικολάου, γραμματέας της ΟΕΝΓΕ και νευροχειρουργός διευθυντής στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Λαυράνο.  Τόνισε ότι «ο εμβολιασμός από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ηλικιωμένων» και πρόσθεσε πως η «θνησιμότητα από άλλες παθήσεις έχουν εκτοξευθεί»
1018 εμβολιαστικά κέντρα
«Τα περίφημα 1018 εμβολιαστικά κέντρα που ακούγαμε τόσους μήνες ήταν παραμύθια της Χαλιμάς. Μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχει φορτωθεί ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού αποκλειστικά στα νοσοκομεία του ΕΣΥ και σε ορισμένα κέντρα υγείας του ΕΣΥ και αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα.
Κίνδυνος εξάπλωσης ιού
«Δεν είναι εξασφαλισμένη η ασφάλεια των προσερχόμενων ηλικιωμένων διότι μέσα στα νοσοκομεία στα οποία έρχονται να εμβολιαστούν, νοσηλεύονται ύποπτα και επιβεβαιωμένα κρούσματα. Το προσωπικό το οποίο επιστρατεύτηκε για τον εμβολιασμό είναι ήδη αποδεκατισμένο και εξουθενωμένο και οι χώροι είναι ακριβώς δίπλα στους χώρους που νοσηλεύονται τα κρούσματα. Άρα υπάρχει κίνδυνος να κολλήσουν όσοι έρχονται να εμβολιαστούν»
«Θα πρέπει λοιπόν άμεσα να απεμπλακούν τα νοσοκομεία του ΕΣΥ από αυτό το τιτάνιο έργο, να φτιαχτούν πολυδύναμα κέντρα, εκτός νοσοκομείων με έξτρα προσωπικό γιατί αλλιώς θα εξακολουθήσουμε να είμαστε στον “πάτο” της Ευρώπης στον αριθμό των εμβολιασμένων»   
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα