back to top
14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γ. Καλομενίδης: Μειώνονται οι δυνατότητες ασθενών στις ΜΕΘ να νοσηλευτούν αξιοπρεπώς, μονόδρομος η υποχρεωτική συμβολή του ιδιωτικού τομέα

Διαβάστε επίσης

Για αυξημένη πίεση εδώ και εβδομάδες στα νοσοκομεία και για μια κατάσταση δύσκολη και αρκετά στενάχωρη έκανε λόγο στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο Νίκο Καρούτζο, ο Γιάννης Καλομενίδης, καθηγητής πνευμονολογίας στο ΕΚΠΑ και εργαζόμενος στον Ευαγγελισμό.

«Οι ανάγκες των ασθενών υπερσκελίζουν τις δυνατότητες των δημοσίων ΜΕΘ να εξυπηρετήσουν τα περιστατικά covid και παράλληλα μειώνονται και οι δυνατότητες των ασθενών που που εισάγονται σε μονάδα εντατικής θεραπείας, για μη covid λόγους υγείας, να νοσηλευτούν αξιοπρεπώς» τόνισε

Εξέφρασε την ανάγκη να εφημερεύουν και ιδιωτικά νοσοκομεία μαζί με την εφημερία δημοσίου νοσοκομείου ώστε να παίρνουν περιστατικά.
«Η υποχρεωτική με οποιονδήποτε τρόπο συμβολή του ιδιωτικού τομέα είναι μονόδρομος, δεν έχουμε άλλον τρόπο να κλείσουμε τα κενά μας αυτή τη στιγμή»

Κληθείς να σχολιάσει τις αποφάσεις της επιτροπής ο κ Καλομενίδης είπε:
«Δεν μπορώ να σχολιάσω τις αποφάσεις της επιτροπής δεδομένου ότι δεν με ποια διαδικασία ελήφθησαν. Εφόσον λοιπόν δεν έχουμε δημόσια διαφανή στοιχεία για αυτή την διαδικασία κανείς πρέπει να είναι πολύ επιφυλακτικός»

Εκτίμησε πάντως πως την δεδομένη στιγμή τα οριζόντια μέτρα δεν αποδίδουν. «Πρέπει να αλλάξουμε συνολικά μοντέλο αντιμετώπισης και να στοχεύσουμε με πολύ εντατικό και συγκεκριμένο τρόπο τις περιπτώσεις, τις συνθήκες και τους τόπους που έχουμε υπερμετάδοση. Προτού σκεφτούμε να πάμε στο επόμενο βήμα θα πρέπει να φροντίσουμε αλλάξουμε τις συνθήκες στις δημόσιες συγκοινωνίες, θα πρέπει να προστατέψουμε ενεργητικά τους δημόσιους χώρους»

Τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος των δραστηριοτήτων αλλά όπως τόνισε «αυτό το άνοιγμα πρέπει να γίνει με συγκεκριμένους όρους και δεν είμαι σίγουρος για το πόσο έτοιμη είναι η πολιτεία να τους εξασφαλίσει»

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα