back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Η κατάργηση των SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις θα τεθεί επί τάπητος στη σημερινή νέα συνεδρίαση των ειδικών, ενόψει και του ανοίγματος της εστίασης τη Δευτέρα του Πάσχα.

Το «πράσινο φως» για τη χορήγηση του εμβολίου Johnson & Johnson σε όλους τους πολίτες από 18 ετών και άνω, άναψε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού. Το μονοδοσικό εμβόλιο της αμερικανικής εταιρείας θα ξεκινήσει να χορηγείται στη χώρα μας από τις 5 Μαΐου.

Στον Καναδά, μια 54χρονη γυναίκα πέθανε από θρομβοεμβολή στο Κεμπέκ αφού της χορηγήθηκε το εμβόλιο της AstraZeneca. Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο στον Καναδά από θρομβοεμβολικό επεισόδιο, μετά την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος.

3.313 νέα κρούσματα κορωνοιού ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, με το ποσοστό θετικότητας στο 4,31%. 92 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο. 813 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Ισχυρός σεισμός της τάξης των 6 Ρίχτερ έπληξε το ομόσπονδο κράτος Ασάμ της Ινδίας στις 5.21 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας. Δεν επιβεβαιώνονται επισήμως ως τώρα οι αναφορές για θύματα από στέλεχος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών της Ινδίας, ο οποίος είχε ζητήσει να μην κατονομαστεί.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωλογικών Μελετών η δόνηση ήταν μεγέθους 6 Ρίχτερ, ενώ το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο κάνει λόγο για 6,2 Ρίχτερ.

Στις 11 το πρωί αρχίζουν οι διαβουλεύσεις στην Άτυπη Πενταμερή για το Κυπριακό, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στην Γενεύη.

Η Διάσκεψη θα ξεκινήσει με συνάντηση των εμπλεκόμενων πλευρών και εναρκτήριες τοποθετήσεις του ΓΓ του ΟΗΕ, των ηγετών των δύο κοινοτήτων και των Υπουργών Εξωτερικών των τριών εγγυητριών δυνάμεων.

Θα ακολουθήσουν διμερείς συναντήσεις του Αντόνιο Γκουτέρες με τους συμμετέχοντες.

Σήμερα, Μ. Τετάρτη, η καταβολή του δώρου Πάσχα στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Επίσης, πιστώνονται στους λογαριασμούς οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των δικαιούχων του δημοσίου, των πρώην ταμείων ΝΑΤ και ΕΤΑΤ και της ΔΕΗ, ενώ σήμερα και αύριο θα καταβληθεί σε περίπου 30.000 δικαιούχους η προκαταβολή σύνταξης.

O Αθήνα 9.84 σε συνεργασία με τις επτά κοινότητες του Δήμου Αθηναίων συγκεντρώνει φάρμακα και υγειονομικό υλικό για το κοινωνικό φαρμακείο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου. Η “δράση” θα διαρκέσει έως τις 26 Μαΐου. Λεπτομέρειες για τη συγκέντρωση των ειδών στην ιστοσελίδα μας www.athina984.gr.

Η επίτροπος της ΕΕ, Ίλβα Γιούανσον, εξέφρασε την «ανησυχία» της για την απόφαση των αρχών της Δανίας να αφαιρέσουν τις άδειες παραμονής Σύρων διότι χαρακτηρίζουν «ασφαλή» την κατάσταση στη Δαμασκό και τα περίχωρά της.

Πλοίο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού έριξε προειδοποιητικά πυρά όταν τρία ιρανικά πλοία ήρθαν σε κοντινή απόσταση σε ένα άλλο αμερικανικό περιπολικό σκάφος στον Κόλπο.

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές, σήμερα στην Αττική. Άνεμοι Νότιοι. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. 14 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα