back to top
22.5 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

22.5 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Η κατάργηση των SMS στο 13033 και οι διαδημοτικές μετακινήσεις στο επίκεντρο της νέας, σημερινής συνεδρίασης της επιτροπής των ειδικών, ενόψει και του ανοίγματος της εστίασης τη Δευτέρα του Πάσχα. Εφόσον οι επιστήμονες γνωμοδοτήσουν θετικά, αναμένεται να ακολουθήσει και η πλήρης απελευθέρωση του λιανεμπορίου.

Πάσχα στις παραλίες της Αττικής. Αύξηση που προσεγγίζει το 100% παρουσιάζουν οι κρατήσεις σε βίλες και μονοκατοικίες για ενοικιάσεις βραχυχρόνιας μίσθωσης στα νότια και ανατολικά προάστια του λεκανοπεδίου.

«Οι τιμές για κανονικές κατοικίες στις συγκεκριμένες περιοχές κυμαίνονται από 100 έως 200 ημερησίως και από 350 ευρώ και πάνω για τις βίλες”, ανέφερε στον ΑΠΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιριών Βραχυχρόνιας Διαχείρισης Ακινήτων, Νάσος Γαβαλάς.

“Τα πράγματα δεν πανε καλα. Και η κυβέρνηση αντί να παραδέχεται αυτη την κατάσταση, ωραιοποιει την πραγματικότητα” δηλωσε πριν από λίγο ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην τηλεόραση του Αντ1. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως εργαλειοποιεί τους επιστήμονες, ενώ χαρακτήρισε υποτιμητικό για τους συμμετέχοντες στην επιτροπή τη θεσμοθέτηση του ακαταδίωκτου.

Bυθισμένη στον εφιάλτη της πανδημίας, η Ινδία ξεπέρασε πλέον τους 200.000 νεκρούς από Covid 19, ενώ οι ειδικοί εκφράζουν φόβους ότι τα κρούσματα μπορεί να είναι 30 φορές περισσότερα από τα 18 εκατομμύρια που έχουν ανακοινωθεί στη χώρα από την έναρξη της πανδημίας.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι τα 6 εκατομμύρια κρούσματα επιβεβαιώθηκαν μόνο τον Απρίλιο, ενώ χθες καταγράφηκε νέο ημερήσιο παγκόσμιο ρεκόρ μολύνσεων, άνω των 360.000.

Συνέρχεται σε μία ώρα στο Παλάτι των Εθνών στη Γενεύη η ολομέλεια της άτυπης πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό.

Στόχος είναι να υπάρξει έκδοση μιας κοινής δήλωσης μετά την ολοκλήρωσή της. Tα Ηνωμένα Έθνη έχουν αναλάβει να ετοιμάσουν ένα κείμενο το οποίο θα πρέπει να συμφωνηθεί από τα μέρη. Αν αυτό δεν είναι εφικτό θα επιδιωχθεί να υπάρξει μια δήλωση από τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ζήτησε χθες να υπάρχει αναφορά στα ψηφίσματα των ΗΕ και στη βάση λύσης που προνοούν.

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί λίγο μετά τις 11 ο Μένιος Φουρθιώτης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η χθεσινή προσαγωγή του στη Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής μετατράπηκε σε σύλληψη, καθώς προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του.

Συνεχίζεται και τον Μάιο η πλήρης απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής ενοικίου για τις επιχειρήσεις στις οποίες εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών. Η καταβολή μειωμένου ενοικίου κατά 40% ισχύει μόνο για την κύρια κατοικία των εργαζόμενων που τίθενται σε αναστολή εργασίας τον επόμενο μήνα, καθώς και για τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών τους.

Αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός με γκαζάκια εξερράγη στη 1:00 τα ξημερώματα στην πλαϊνή είσοδο της εφορίας Χολαργού, στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου. Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στη τζαμαρία.

Νέα επιστολή με σφαίρες σε πολιτικό της Ισπανίας, ενόψει των περιφερειακών εκλογών της Μαδρίτης στις 4 Μαΐου. Παραλήπτρια αυτή τη φορά ήταν η επικεφαλής της περιφερειακής κυβέρνησης της Μαδρίτης, Ισαβέλ Δίας Αγιούσο, από το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα, η οποία θεωρείται φαβορί της αναμέτρησης.

Την αποστολή της μπλόκαρε η υπηρεσία των ταχυδρομείων. Είχαν προηγηθεί απειλητικές επιστολές σε πολιτικούς της ισπανικής Aριστεράς.

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές, σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 24 βαθμούς Κελσίου. 19 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα