back to top
20 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

20 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Μεγάλη η ανταπόκριση των πολιτών ηλικίας 30 εως 39 ετών στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας, καθώς μέσα σε μια μέρα από το άνοιγμα της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό τους με το σκεύασμα της AstaZeneca, έκλεισαν ήδη 200.000 ραντεβού, όπως είπε στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς. «Σήμερα ξεπερνάμε τους 3.000.000 εμβολιασμούς. Είναι σημαντικό ότι η διαχρονικά πιο μορφωμένη γενιά της χώρας μας δείχνει εμπιστοσύνη στην επιστημονική γνώση και στέλνει ένα μήνυμα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο», υπογράμμισε ο κ. Γεωργαντάς.

Ξεκίνησε ενώπιον του πρωτοδικείου των Βρυξελλών η εξέταση της προσφυγής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εναντίον της AstraZeneca. Η Κομισιόν προσέφυγε εναντίον της φαρμακοβιομηχανίας κατηγορώντας την ότι δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της για την παράδοση των δόσεων του εμβολίου της κατά της covid-19.

Τα στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, θα εξετάσει διεξοδικά η επιτροπή των επιδημιολόγων, η οποία συνεδριάζει στις 12.30.

Χωρίς περιορισμό στις μετακινήσεις θα λειτουργήσει από τις 3 Μαΐου η εστίαση, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης. Αναφορικά με τον περιορισμό της κυκλοφορίας ξεκαθάρισε ότι μετά τις 11 θα μπορούν να κυκλοφορούν μόνο οι εργαζόμενοι.

Για εργαλειοποίηση των επιστημόνων κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων προστασίας, υποχρεωτικά self tests για ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και λοιπό προσωπικό, που βρίσκεται εντός του ναού, λειτουργούν οι εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Σε εξέλιξη η ολομέλεια της άτυπης πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό στην Γενεύη. Στόχος είναι να υπάρξει έκδοση μιας κοινής δήλωσης μετά την ολοκλήρωσή της. Tα Ηνωμένα Έθνη έχουν αναλάβει να ετοιμάσουν ένα κείμενο το οποίο θα πρέπει να συμφωνηθεί από τα μέρη.

Αν αυτό δεν είναι εφικτό θα επιδιωχθεί να υπάρξει μια δήλωση από τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ζήτησε χθες να υπάρχει αναφορά στα ψηφίσματα των ΗΕ και στη βάση λύσης που προνοούν.

Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο τηλεπαρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης, μαζί με άλλα τρία άτομα, που συνελήφθησαν μαζί του, στο πλαίσιο της έρευνας της Ασφάλειας Αττικής, για τις επιθέσεις στο σπίτι του στον Διόνυσο, για τους πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών της ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία, αλλά και μετά τις καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη, για συμβόλαιο θανάτου εναντίον του. Όπως έδειξε η βαλλιστική έρευνα, τόσο στη Νέα Ερυθραία, όσο και στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη χρησιμοποιήθηκε το ίδιο καλάσνικοφ.

Συνεχίζεται και τον Μάιο η πλήρης απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής ενοικίου για τις επιχειρήσεις στις οποίες εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών. Η καταβολή μειωμένου ενοικίου κατά 40% ισχύει μόνο για την κύρια κατοικία των εργαζόμενων που τίθενται σε αναστολή εργασίας τον επόμενο μήνα Μάιο, καθώς και για τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών τους.

Παράλληλα, με Κοινή Υπουργική Απόφαση δίνεται η δυνατότητα υποβολής αίτησης για ένταξη στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7 και στις επιχειρήσεις που δεν υπέβαλαν εκδήλωση ενδιαφέροντος έως τις 19 Απριλίου.

Αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός με γκαζάκια εξερράγη στη 1:00 τα ξημερώματα στην πλαϊνή είσοδο της εφορίας Χολαργού, στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου. Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στη τζαμαρία.

Χείρα βοηθείας στους ανθρώπους του πολιτισμού που επλήγησαν από την πανδημία απλώνει ο Πολιτισμικός Οργανισμός του δήμου Αθηναίων. Μιλώντας στον Αθήνα 984 η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Αννα Ροκοφύλλου τους απηύθυνε πρόσκληση να στείλουν τις προτάσεις τους, προκειμένου να τους διατεθούν δωρεάν τέσσερις πολιτιστικοί χώροι του Δήμου με εξοπλισμό και υποδομές, ώστε να διοργανωθούν συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και παραστάσεις χορού.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε από χθες και όπως τόνισε η κ. Ροκοφύλλου έχει ως στόχο την έμπρακτη βοήθεια των ανθρώπων που εργάζονται στον πληττόμενο αυτό χώρο.

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές, σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 24 βαθμούς Κελσίου. 22 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα