back to top
20 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

20 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Συνεδριάζει σε μισή ώρα η επιτροπή των επιδημιολόγων, η οποία θα εξετάσει τα επιδημιολογικά στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας. Στο τραπέζι θα βρεθεί και η χρήση των SMS μετακίνησης. Αυτή την ώρα ο Πρωθυπουργός ενημερώνει για τα στοιχεία των τελευταίων ημερών την ΠτΔ στην καθιερωμένη συνάντησή τους.
Ωστόσο από τις 3 Μαΐου για την εστίαση δεν θα υπάρχουν μηνύματα δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης. Αναφορικά με τον περιορισμό της κυκλοφορίας ξεκαθάρισε ότι μετά τις 11 θα μπορούν να κυκλοφορούν μόνο οι εργαζόμενοι.

Ταυτόχρονα για το θέμα των γυμναστηρίων επεσήμανε ότι, πρέπει «να περιμένουμε να ανοίξει η εστίαση ενώ σχετικά με το άνοιγμα του τουρισμού και την πλήρη απελευθέρωση των μετακινήσεων, παρέπεμψε στις αποφάσεις της επόμενης εβδομάδας.

«Σήμερα ξεπερνάμε τους 3.000.000 εμβολιασμούς», δήλωσε, σε συνέντευξή του στο Πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς. “Mέχρι το τέλος Μαΐου θα φτάσουμε τα πέντε εκατομμύρια και το όριο της ανοσίας θα κατορθώσουμε να το καλύψουμε έως και τον Ιούνιο”, επεσήμανε. Επίσης αναφέρθηκε και στην μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών ηλικίας 30 έως 39 ετών λέγοντας
«Οι νέοι μας ανταποκρίθηκαν, κλείνοντας 200.000 ραντεβού μέσα στην πρώτη ημέρα από το άνοιγμα της πλατφόρμας.

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι όλο το 24ωρο γίνονται εντατικοί έλεγχοι στα σημεία εξόδου, ενόψει του Πάσχα. Και οι αυστηροί αυτοί έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα υπογραμμίζουν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

Επισημαίνουν ότι όσοι δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα δεν θα μπορέσουν να μετακινηθούν σε άλλη περιφέρεια. Σύμφωνα με τα στοιχεία το τελευταίο 24ωρο βεβαιώθηκαν 2 παραβάσεις, ενώ οι οδηγοί 170 οχημάτων γύρισαν πίσω.

Ξεκίνησε ενώπιον του πρωτοδικείου των Βρυξελλών η εξέταση της προσφυγής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εναντίον της AstraZeneca. Η Κομισιόν προσέφυγε εναντίον της φαρμακοβιομηχανίας κατηγορώντας την ότι δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της για την παράδοση των δόσεων του εμβολίου της κατά της covid-19.

Για εργαλειοποίηση των επιστημόνων κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ένα ράπιντ τεστ είναι το πλέον ευαίσθητο μέσο ανίχνευσης του ιού- μπορεί να τον ανιχνεύσει από την πρώτη μέρα δήλωσε στον ΑΘΗΝΑ984 ο Σπυρίδων Κίντζιος Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου. Αυτός ο βιοαισθητήρας αποδείχθηκε τελικά ότι είχε απόλυτη επιτυχία 95% κλινικά κατέληξε.

Σε εξέλιξη η ολομέλεια της άτυπης πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό στην Γενεύη. Στόχος είναι να υπάρξει έκδοση μιας κοινής δήλωσης μετά την ολοκλήρωσή της. Tα Ηνωμένα Έθνη έχουν αναλάβει να ετοιμάσουν ένα κείμενο το οποίο θα πρέπει να συμφωνηθεί από τα μέρη.

Αν αυτό δεν είναι εφικτό θα επιδιωχθεί να υπάρξει μια δήλωση από τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ζήτησε χθες να υπάρχει αναφορά στα ψηφίσματα των ΗΕ και στη βάση λύσης που προνοούν.

Στον εισαγγελέα οδηγείται τις επόμενες ώρες ο τηλεπαρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης, μαζί με άλλα τρία άτομα, που συνελήφθησαν μαζί του, στο πλαίσιο της έρευνας της Ασφάλειας Αττικής, για τις επιθέσεις στο σπίτι του στον Διόνυσο, για τους πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών της ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία, αλλά και μετά τις καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη, για συμβόλαιο θανάτου εναντίον του. Όπως έδειξε η βαλλιστική έρευνα, τόσο στη Νέα Ερυθραία, όσο και στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη χρησιμοποιήθηκε το ίδιο καλάσνικοφ.

Εν τω μεταξύ, δεύτερη απορριπτική απόφαση εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας επί του αιτήματος του συλληφθέντος παρουσιαστή ο οποίος είχε προσφύγει κατά της απόφασης του αρχηγού της Αστυνομίας για τη μείωση των μέτρων προστασίας του.

Ξεκινά σταδιακά από σήμερα η καταβολή της δίμηνης παράτασης των επιδομάτων ανεργίας που έληξαν τον Μάρτιο ή λήγουν τον Απρίλιο.

Κατατέθηκε στην Κομισιόν το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Το Σχέδιο περιλαμβάνει 106 επενδυτικά προγράμματα και 67 μεταρρυθμίσεις που περιγράφονται και κοστολογούνται με ακρίβεια σε 4.104 σελίδες δήλωσε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης προσερχόμενος στα γραφεία της Ευρωπαικής Επιτροπής στην Αθήνα, όπου παρέδωσε στον επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Επιτροπής στην Ελλάδα Γιώργο Μοσχόβη, αντίτυπο του Εθνικού Σχεδίου το οποίο αναρτήθηκε στο σύστημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες για διαβούλευση και έγκριση εντός δύο μηνών.

Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις εννέα το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι του ΜΕΤΡΟ για την Πρωτομαγιά, την Τρίτη του Πάσχα.

Χείρα βοηθείας στους ανθρώπους του πολιτισμού που επλήγησαν από την πανδημία απλώνει ο Πολιτισμικός Οργανισμός του δήμου Αθηναίων. Μιλώντας στον Αθήνα 984 η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Αννα Ροκοφύλλου τους απηύθυνε πρόσκληση να στείλουν τις προτάσεις τους, προκειμένου να τους διατεθούν δωρεάν τέσσερις πολιτιστικοί χώροι του Δήμου με εξοπλισμό και υποδομές, ώστε να διοργανωθούν συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και παραστάσεις χορού.

Στην αθλητικη επικαιρότητα

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στις 19:00 στο Καραϊσκάκη τον ΠΑΣ Γιάννινα στη ρεβάνς του 1-1 των Ζωσιμάδων, με στόχο και των δύο ομάδων, μία θέση στον τελικό του Κυπέλλου.

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές, σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 24 βαθμούς Κελσίου. 22 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα