back to top
22.5 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

22.5 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Την αργή υποχώρηση του τρίτου κύματος της επιδημίας κορονοιού αποδεικνύουν τα αποτελέσματα των δωρεάν ελέγχων του ΕΟΔΥ που πραγματοποιήθηκαν χθες Μεγάλη Πέμπτη σε 124 σημεία όλης της χώρας.Σε 8 περιοχές το ποσοστό θετικότητας ήταν πάνω από 4% που είναι το όριο ασφαλείας για τον έλεγχο της επιδημίας.

Στο μέτωπο των εμβολιασμών, ξεπερνούν τα 120.000 ραντεβού για τις ηλικίες 30-39 και τα 40.000 για τις ηλικίες 40-44, ενώ αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για τους πολίτες από 45 έως 49 ετών. Aπό τις 15 Μαΐου θα μπορούν να εμβολιάζονται στο σπίτι οι κατάκοιτοι συμπολίτες μας με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σε πλήρη ανάπτυξη από αύριο το πακέτο μέτρων στήριξης συνολικού ύψους 2,5 δισ ευρώ για τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές τον Μάιο με κρατική εντολή. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι η αποσωλήνωση των επιχειρήσεων από την κρατική ρευστότητα να γίνει σταδιακά και με στοχευμένα μέτρα στήριξης έτσι ώστε να μπορέσουν να σταθούν όρθιες και να μην οδηγηθούν σε λουκέτα και πτωχεύσεις αυξάνοντας παράλληλα και τον δείκτη ανεργίας κυρίως των νέων.

Συνεχίζεται η έξοδος των Αθηναίων για τον εορτασμό του Πάσχα, με την Τροχαία να αναγκάζει 939 οδηγούς αυτοκινήτων σε αναστροφή το τελευταίο 24ωρο, καθώς δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης.

Σαρωτικούς ελέγχους έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη Δευτέρα (19/04) τα ειδικά μικτά ελεγκτικά κλιμάκια, που έχουν συσταθεί από πέντε συναρμόδια υπουργεία, στο πλαίσιο του σχεδίου για την αποτροπή των «ελληνοποιήσεων» αμνοεριφίων και αυγών με απώτερο στόχο την προστασία των καταναλωτών, εν όψει του Πάσχα.

«Είχα δηλώσει το περυσινό Πάσχα, ότι το σύστημα ολιστικών ελέγχων πρόκειται να αποτελεί τη νέα “κανονικότητα” στη χώρα μας με γνώμονα την προστασία της εθνικής οικονομίας, της ελληνικής παραγωγής, των καλώς εννοούμενων συμφερόντων καταναλωτών και κτηνοτρόφων και του υγιούς ανταγωνισμού. Όντως, κατά κοινή παραδοχή, οι έλεγχοι ήταν οι αυστηρότεροι και αποτελεσματικότεροι των τελευταίων ετών. Με την ίδια “συνταγή”, επί το αυστηρότερο μάλιστα, κινηθήκαμε και φέτος, όταν ο πήχης των προσδοκιών, εκ των πραγμάτων, τέθηκε υψηλότερα» δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος, σήμερα ο καιρός στην Αττική, αραιές νεφώσεις θα σημειωθούν από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι εως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου. 23 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα