back to top
21.7 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

21.7 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Αυξημένη η κίνηση σε Λιμάνια και Εθνικές Οδούς. Εντατικοί είναι οι έλεγχοι της αστυνομίας στα διόδια των εθνικών οδών Αθηνών-Κορίνθου και Αθηνών- Λαμίας στο πλαίσιο της απαγόρευσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων.

Εορταστικό το ωράριο στην αγορά. Εννέα το πρωί με επτά το απόγευμα σήμερα τα σούπερ μάρκετ. Ανοιχτό από τη μία μετα το μεσημέρι εως τις 7 το απόγευμα το υπόλοιπο λιανεμπόριο.

Την κούρσα του εμβολιαστικοί προγράμματος στη χώρα οδηγούν πλέον οι νέοι οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες σπάνε όλα τα ρεκόρ.

61.574 εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν τη Μεγάλη Δευτέρα, τη Μεγάλη Τρίτη 61.859, τη Μεγάλη Τετάρτη ξεπέρασαν τους 62.968 εμβολιασμούς, ενώ το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την επίσημη σελίδα emvolio.gov.gr, έγιναν 66.210 εμβολιασμοί.

Από την πρώτη κιόλας μέρα που άνοιξε η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς της ηλικιακής ομάδας 30-39, οι νέοι ανταποκρίθηκαν μαζικά, κλείνοντας 200.000 ραντεβού. Αντίστοιχη ανταπόκριση παρατηρήθηκε και από την ηλικιακή ομάδα 40-44, που επίσης θα λάβουν σε πρώτη φάση το εμβόλιο της AstraZeneca.

Επίδομα αναδοχής από 300 έως 1.200 ευρώ το μήνα για τις οικογένειες αναδόχων πολύ σύντομα προανήγγειλε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στην ΕΡΤ. Σημείωσε πως είναι ζήτημα εβδομάδων και αφορά στις οικογένειες «που θέλουν να βοηθήσουν στο μεγάλωμα ενός παιδιού έτσι ώστε το παιδί αυτό να μεγαλώσει με την αγάπη και την αγκαλιά μιας οικογένειας».

Τρία κρούσματα της «ινδικής παραλλαγής» του νέου κορονοϊού εντοπίστκαν στη Γαλλία, όπου εξαπλώνεται με τρομακτικό ρυθμό αυτόν τον μήνα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Η Πορτογαλία θα ανοίξει ξανά τα χερσαία σύνορά της με την Ισπανία το Μ. Σάββατο και θα εισέλθει στην τέταρτη και τελευταία φάση του σχεδίου άρσης των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν από τα μέσα Μαρτίου, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος, σήμερα ο καιρός στην Αττική, αραιές νεφώσεις θα σημειωθούν από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι εως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου. 17 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα