back to top
21.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

21.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις καθώς την ερχόμενη Παρασκευή 9 Ιουλίου θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του υπουργείου Παιδείας που εστάλη στα σχολεία. Η υπουργός Παιδείας κατέληξε σ’ αυτή την ημερομηνία έχοντας τη διαβεβαίωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας ότι όλα θα είναι έτοιμα καθώς και η πλατφόρμα δήλωσης από τους υποψηφίους, κινητού τηλεφώνου, προκειμένου να λάβουν με sms τις βαθμολογίες.

Ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του αναμένεται ο φυγόποινος Χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς, ο οποίος συνελήφθη χθες στου Ζωγράφου. Ακολούθως πρόκειται να μεταφερθεί στις φυλακές Δομοκού. Δηλώσεις για την υπόθεση θα κάνει σε μία ώρα από τη ΓΑΔΑ ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης. Επίσης συνελήφθη και μία γυναίκα 52 ετών, που έκρυβε τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής από τον περασμένο Οκτώβριο στο σπίτι της. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για Ελληνίδα υπήκοο, με καταγωγή από την Ουκρανία, η οποία μάλιστα είχε ενεργό πολιτική δράση στη Χρυσή Αυγή. Εντός της ημέρας θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Στο μικροσκόπιο των ειδικών οι μεταλλάξεις του κορονοϊού εν μέσω ανησυχίας για τυχόν νέα κύματα της πανδημίας παγκοσμίως από το φθινόπωρο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στρέφει τώρα την προσοχή του στο παραλλαγμένο στέλεχος Λάμδα, που εμφανίστηκε αρχικά στη Νότια Αμερική. Ανιχνεύθηκε για πρώτη φορά στο Περού τον περασμένο Δεκέμβριο και έκτοτε έχει εξαπλωθεί σε 27 χώρες, ανάμεσά τους και ευρωπαϊκές.

Ένα νέο για την Ελλάδα στέλεχος του κορονοϊού, που πρωτοεμφανίστηκε στην Κολομβία, ανιχνεύθηκε στην Πάτρα. Ελέγχεται αν τυχόν διαφεύγει από την προστασία των εμβολίων.

54α ως τώρα τα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα μας.

Γύρω στα μέσα ή προς το τέλος του Ιουλίου θα ξεκινήσει το τέταρτο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας, σύμφωνα με τον καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένη Σαρηγιάννη.

Όπως εκτίμησε μιλώντας στον ANT1 οι μετακινήσεις θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στη διασπορά του ιού και κυρίως της μετάλλαξης Δέλτα και τον Αύγουστο.

Η Johnson & Johnson ανακοίνωσε ότι το μονοδοσικό εμβόλιό της παρέχει ισχυρή προστασία και έναντι της «ινδικής» παραλλαγής Δέλτα, αλλά και άλλων στελεχών του ιού.

Τα νέα στοιχεία, σύμφωνα με την εταιρεία, δείχνουν ότι η διάρκεια της ανοσολογικής απόκρισης των εμβολιασμένων διαρκεί τουλάχιστον για οκτώ μήνες και το εμβόλιο έχει αποτελεσματικότητα 85%

Μόνο με rapid ή μοριακό test θα μπορούν να ταξιδεύουν για τα νησιά από τη Δευτέρα όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί.

Για ανήλικους 12 έως 17 ετών αρκεί ένα self test, ενώ τα παιδιά κάτω των 12 ετών θα μετακινούνται ελεύθερα. Από τα μέτρα εξαιρούνται η Εύβοια, η Λευκάδα και η Σαλαμίνα, καθώς και όσοι μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών νησιών για λόγους εργασίας.

Η Ινδία έγινε σήμερα η τρίτη χώρα του κόσμου, μετά τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, όπου οι νεκροί εξαιτίας της πανδημίας ξεπέρασαν τις 400.000. Ειδικοί εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός των θανάτων ενδέχεται να έχει φτάσει το εκατομμύριο ή ακόμη παραπάνω.

Ξεκινούν από την ερχόμενη Δευτέρα 5 Ιουλίου οι θερινές εκπτώσεις, μία εβδομάδα νωρίτερα από την καθιερωμένη ημερομηνία. Θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Αυγούστου ενώ σύμφωνα με τη νομοθεσία, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή, κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων.

Σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν εντός της ημέρας από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Την ενίσχυση της ηλεκτρονικής και της τηλεφωνικής εξυπηρέτησης των πολιτών από όλους τους εποπτευόμενους οργανισμούς και τα ασφαλιστικά ταμεία, προβλέπει ο σχεδιασμός του υπουργείου Εργασίας. Περισσότερα θα μας πει ο Δημήτρης Κωστάκος…

Στην αίθουσα Τροπαίων της Βουλής, μαζί με τα άλλα σημαντικά εκθέματα της έκθεσης «Αντικρίζοντας την ελευθερία», που είναι αφιερωμένη στην επανάσταση του 1821, θα βρίσκεται από σήμερα ένας εμβληματικός πίνακας που απεικονίζει τον Λόρδο Βύρωνα στο Μεσολόγγι, ντυμένο με ελληνική στολή, να ορκίζεται στον τάφο του Μάρκου Μπότσαρη.

Ο πίνακας αναπαριστά πραγματικό γεγονός και δόθηκε στη Βουλή από το μουσείο του Τρεβίζο για το διάστημα των εκδηλώσεων για την ελληνική επανάσταση.

Ο Βίκτορ Όρμπαν στρέφεται κατά της Ολλανδίας για την κριτική που δέχθηκε με αφορμή το νέο νόμο στην Ουγγαρία, ο οποίος απαγορεύει στα σχολεία της χώρας να χρησιμοποιούν υλικό που θεωρείται ότι προωθεί την ομοφυλοφιλία.

Οι ηγέτες της ΕΕ είχαν επικρίνει τον Ούγγρο πρωθυπουργό, ενώ ο Ολλανδός ομόλογός του, Μαρκ Ρούτε, τον κάλεσε να σεβαστεί τα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ ή να αποχωρήσει από το μπλοκ.

“Η κριτική αυτή βρωμάει ηθική ανωτερότητα που είναι ριζωμένη στο αποικιοκρατικό παρελθόν” απάντησε ο Όρμπαν.

Και ο καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα στη χώρα, όπου σε ορισμένες περιοχές ο υδράργυρος θα δείξει 40 βαθμούς Κελσίου. Ανάσα δροσιάς αναμένεται από αύριο με τη ζέστη να υποχωρεί ελαφρώς ενώ βροχές και καταιγίδες αναμένονται στη Βόρεια Ελλάδα.

Ανοιχτές θα είναι και σήμερα έως τις εννέα το βράδυ, τρεις κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου Αθηναίων για την προστασία των ευπαθών ομάδων. Περισσότερα στο www.athina984.gr.

Στην Αττική, η θερμοκρασία θα φτάσει σήμερα τους 38 και τοπικά 39 βαθμούς Κελσίου. 35 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα