back to top
24 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

24 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Σε λίγη ώρα οι ανακοινώσεις του Σωτήρη Τσιόδρα για την αποτελεσματικότητα του Εμβολιαστικού Προγράμματος στην Ελλάδα, από το υπουργείο Υγείας. Στο μεταξύ, αύξηση του ιικού φορτίου καταγράφεται στα λύματα όλων περιοχών που ελέγχονται από το Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων. Η μεγαλύτερη αύξηση, στο 176%, κατεγράφη στα αστικά λύματα του Βόλου, την εβδομάδα από τις 11 έως τις 17 Οκτωβρίου – στο 50% η αύξηση στην Αλεξανδρούπολη, στο 30% στον Βόλο. Πάντως, πτωτικές τάσεις παρατηρούνται στην Κρήτη, σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Άγιο Νικόλαο, καθώς και στην Πάτρα.

…”Περιμένουμε νέο κύμα της πανδημίας το χειμώνα. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να μπουν και ιδιωτικά νοσοκομεία στη νοσηλεία covid περιστατικών”, τονίζει με συνέντευξή του στο ΑΠΕ, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. “Όταν λέμε ότι 9 στους 10 στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι, δεν το λέμε για να τρομάξουμε, το λέμε για να ενημερώσουμε”, υπογράμμισε ο κ. Πλεύρης. Τέλος δηλώνει μετανιωμένος για θέσεις και απόψεις που έχει εκφράσει στο παρελθόν και, συγκεκριμένα, όσον αφορά τα περί μη πρόσβασης μεταναστών στα νοσοκομεία, ούτε ως επισκέπτες.

Επαφές του Προέδρου του ΕΟΔΥ, Θεοκλή Ζαούτη, στη Θεσσαλονίκη με φόντο τη συνεχή και σταθερή επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας σε όλη την βόρεια Ελλάδα. Στο μεταξύ, νέες προτάσεις για τον περιορισμό και την αναχαίτιση του κορονοϊού αναμένεται να εισηγηθούν στη σημερινή τους συνεδρίαση η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων. Σύμφωνα με πληροφορίες θα συζητηθούν μέτρα για τις πιο επιβαρυμένες περιοχές, οι οποίες θα μπουν στο “μωβ” επίπεδο. Περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους, αλλά και την απαγόρευση δημόσιων εκδηλώσεων με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων. Αύριο οι σχετικές ανακοινώσεις.

Στο διεθνές “μέτωπο” του κορονοϊού, αριθμό ρεκόρ θανάτων, 1028 συγκεκριμένα, κατέγραψε η Ρωσία το τελευταίο 24ωρο, με συνέπεια οι Αρχές να πιέζουν για την εφαρμογή αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων. Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, οι οποίοι βρίσκονται πίσω από το εμβόλιο της AstraZeneca, άρχισαν να αναπτύσσουν ένα νέο εμβόλιο, ειδικά κατά του στελέχους Δέλτα του κορωνοϊού. Την ίδια ώρα, το ίδρυμα “Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς” ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει έως και 120 εκ. δολάρια προκειμένου να διευκολύνει την πρόσβαση των φτωχών χωρών σε μια θεραπεία κατά του Covid, με τη μορφή χαπιού.

Δεν θα μπουν διόδια για την πρόσβαση στο κέντρο της Αθήνας, ξεκαθάρισε, πριν από λίγο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Μετ’ εμποδίων ξεκίνησε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για την υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου τον Σεπτέμβριο του 2018 στο κέντρο της Αθήνας. Στο εδώλιο κάθονται οι 5 από τους 6 κατηγορουμένους. Με την έναρξη της διαδικασίας η πολιτική αγωγή υπέβαλε αίτημα προκειμένου η δίκη να διεξαχθεί σε άλλη δικαστική αίθουσα καθώς η υπάρχουσα δεν επαρκεί για να χωρέσει τους παράγοντες της δίκης μαζί με τους δημοσιογράφους και τους συγγενείς που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη διαδικασία. Το αίτημα απορρίφθηκε από το δικαστήριο. Ακολουθεί η διαδικασία κλήρωσης των ενόρκων.

Εν αναμονή των αποφάσεων του Γιώργου Παπανδρέου για το εάν τεθεί υποψήφιος για την Προεδρία του ΚΙΝΑΛ, καθώς αύριο λήγει η προθεσμία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων και των υπογραφών.

Οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, όπως επίσης και ο Οδικός Χάρτης στην πορεία προς τον Συνέδριο του κόμματος.

Σε κινεζικό έδαφος βρίσκεται ύστερα από το πολύωρο ταξίδι με ειδική πτήση η Ολυμπιακή Φλόγα, που άναψε την περασμένη Δευτέρα στην Αρχαία Ολυμπία για να φωτίσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που διοργανώνει το Πεκίνο το 2022. Η υποδοχή της Φλόγας έγινε σε επίσημη τελετή στον Ολυμπιακό Πύργο, μια γιγαντιαία ατσάλινη κατασκευή ύψους άνω των 200 μέτρων, που δεσπόζει στο βόρειο τμήμα της κινεζικής πρωτεύουσας, όπου και θα εκτεθεί η Φλόγα.

Δωρεάν άθληση στους δημότες του στον Πεδίον του Άρεως προσφέρει ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με τον ιστορικό Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο. θα υπάρχουν και ειδικά προγράμματα γυμναστικής για δημότες της τρίτης ηλικίας. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται μαθήματα κολύμβησης, pilates, γιόγκα, πολεμικές τέχνες/αυτοάμυνα, ξιφασκία και επιτραπέζια παιχνίδια. Οι εγγραφές γίνονται αποκλειστικά στα γραφεία του Πανελληνίου, στην Κυψέλη, από Δευτέρα έως Σάββατο, από τις οκτώ το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι… Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο του σταθμού μας www.athina984.gr.

Στη διεθνή επικαιρότητα: “Λουτρό αίματος” στη Συρία. Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβιστική επίθεση στη Δαμασκό, με στόχο ένα στρατιωτικό λεωφορείο, τη σημαντικότερη εδώ και χρόνια επίθεση αυτού του είδους στη συριακή πρωτεύουσα.

Kαι ο καιρός: Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική, με παροδικές νεφώσεις. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί, τοπικά στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 22 βαθμοί Κελσίου – 19 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα